Έρωτα ή πόλεμο; 3 τρόποι για να βρεις τη χρυσή τομή στη σχέση σου! - AllYou.gr

Search

Έρωτα ή πόλεμο; 3 τρόποι για να βρεις τη χρυσή τομή στη σχέση σου!

Make love.  

03 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει πιο άβολη στιγμή από εκείνη που βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο με το σύντροφο σου κι ενώ συζητάτε, μια κουβέντα μπορεί να γίνει η αφορμή να σας ακούσει όλο το μαγαζί. Πολύ ντροπιαστικό και σαν να μην έφτανε αυτό, η ρομαντική σας έξοδος καταλήγει σε πόλεμο. 

Πέρα από τον επιφανειακό θυμό και την απογοήτευση, ένας τσακωμός – άγριος πολλές φορές – αποκαλύπτει τις βαθιές ρωγμές μιας σχέσης. Ένα τρίτο μάτι μπορεί να παρατηρήσει την έλλειψη σεβασμού ανάμεσα στο ζευγάρι, την τάση αμοιβαίας περιφρόνησης, την ανταγωνιστικότητα και την έλλειψη αποδοχής του άλλου. Το αποτέλεσμα; Όταν οι δυο ερωτικοί σύντροφοι αδυνατούν ή αρνούνται να ανεχτούν τις μεταξύ τους διαφορετικές απόψεις και ιδέες, η αγάπη και ο συναισθηματικός δεσμός τους γρήγορα χάνονται.

Ποιος είναι ο πιο έξυπνος τρόπος, να κρατήσεις τη διαμάχη μακριά από τη σχέση σου; 

• Τίμησε τη διαφορετικότητα. Οι απόψεις του συντρόφου σου δεν είναι αντανάκλαση σου. Η διαφορετικότητα δεν δείχνει την αδυναμία  της σχέσης σας, αλλά αποδεικνύει ότι είστε μοναδικοί και ξεχωριστοί.

• Θυμήσου ότι ο σύντροφος σου δεν είναι ιδιοκτησία σου. Είναι ένα πρόσωπο που δικαιούται να έχει δικές του πεποιθήσεις για τον κόσμο, όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ.

• Συμφώνησε για την... ασυμφωνία. Να είσαι υπέρ μιας κουλτούρας σεβασμού και αποδοχής. Έτσι, το άλλο σου μισό θα αισθάνεται προστατευμένο, ακόμα κι αν εκφράζει μια αντίθετη άποψη και δεν θα αισθάνεται διαρκώς έτοιμος να δεχτεί επίθεση.

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!