Φίλοι ή εραστές; 3 αλήθειες για τη φιλία με «πλεονεκτήματα» - AllYou.gr

Search

Φίλοι ή εραστές; 3 αλήθειες για τη φιλία με «πλεονεκτήματα»

Friends with Benefits.

30 Δεκεμβρίου 2014

Το ερώτημα που βασανίζει συχνά μια single: να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει σε one night stand με τον κολλητό; Βγαίνετε έξω μαζί, του εκμυστηρεύεσαι οτιδήποτε σε απασχολεί σε προσωπικό ή όχι επίπεδο, γνωρίζει τα χόμπι σου και τους πρώην σου. Γιατί να μην το κάνεις; 

Πριν "θολώσεις" τα όρια της φιλίας σου με τον καλύτερο σου φίλο, το ζήτημα απαιτεί σοβαρή σκέψη. Μπορεί να είδαμε happy end στην ταινία Friends with Benefits, όμως στην πραγματικότητα δε συμβαίνει πάντα το ίδιο. Ιδού οι λόγοι:

1. Μπορεί να γίνει μάθημα προς αποφυγή. Λένε πως «στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ» και φαντάζομαι το έπιασες το υπονοούμενο. Ωστόσο, η ερωτική επαφή με τον καλύτερο σου φίλο, μπορεί να καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή στην απογοήτευση. Διαφορές στις σεξουαλικές σας επιθυμίες και φαντασιώσεις είναι δυνατό να κάνουν τη ζημιά. Που είναι το κακό; Ότι σε περίπτωση που συμβεί το παραπάνω, όχι μόνο θα τον απορρίψεις ως εραστή, αλλά αυτομάτως θα τον απορρίψεις και από φίλο. Θυμήσου με!

2. Κάθε ερωτικός σύντροφος έχει ημερομηνία λήξης. Σκέψου το καλά κι αναλογίσου τις επιπτώσεις πριν κάνεις το πρώτο «πονηρό» βήμα πέρα από τα όρια της φιλίας σας, αν δεν μπορείς να φανταστείς την υπόλοιπη ζωή σου δίχως αυτόν. 

3. Οι Friends with Benefits καταλήγουν συνήθως σε αδιέξοδες σχέσεις. Ή καλύτερα, ένας από τους δυο θα κολλήσει συναισθηματικά, ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ανταπόκριση. Πάρε παράδειγμα μια γυναίκα που έρχεται σε ερωτική επαφή με τον κολλητό της για περισσότερο από δέκα μήνες. Το συναισθηματικό της δέσιμο πιθανότατα να μην καλύπτεται πια και η ίδια θα το παραδεχτεί. Τι γίνεται όμως, όταν η αντρική πλευρά υποστηρίζει το «σε αγαπώ, σε εκτιμώ, αλλά..»; Είναι προτιμότερο να αφήσεις στην άκρη τον πλατωνικό σου έρωτα και να επιστρέψεις στα όρια της φιλίας, παρά να δοθείς σωματικά και ψυχικά σε κάποιον που δε θέλει να δεσμευτεί. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!