7 πράγματα που (πιθανόν) δεν γνώριζες για τα φιλιά - AllYou.gr

Search

7 πράγματα που (πιθανόν) δεν γνώριζες για τα φιλιά

Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο...

28 Απριλίου 2015

Το περιμένεις με αγωνία την πρώτη φορά! Σε τρελαίνει όλες τις επόμενες... Το φιλί μεταξύ δύο εραστών είναι πολλά περισσότερα από όσο πίστευες...

1. Το φιλί που ανταλλάσσεις με τον σύντροφό σου μπορεί να καθορίσει την τύχη της σχέσης σας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ζευγάρια που απολαμβάνουν τα φιλιά και τα χάδια (όχι απλώς το σεξ) διατηρούν υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις.

2. Ο τρόπος που φιλάς ξεκίνησε από πολύ παλιά. Τα δύο τρίτα των ανθρώπων γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού φιλιού. Περιέργως αυτή είναι μια συνήθεια που απέκτησες πριν καν γεννηθείς. Τα περισσότερα έμβρυα γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά όταν είναι ακόμα στην κοιλιά της μαμάς.

3. Τα φιλιά απελευθερώνουν ενδορφίνες και οκυτοκίνη στο σώμα. Ένα ρομαντικό ραντεβού που περιλαμβάνει πολλά φιλιά με τον καλό σου σε κάνει περισσότερο χαρούμενη, αισιόδοξη και με λιγότερο στρες μέσα σε λίγα λεπτά.

4. Τα γαλλικά φιλιά μεταφέρουν τεστοστερόνη. Οι άντρες λατρεύουν τα γαλλικά φιλιά και αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνα, μοιράζονται έτσι την τεστοστερόνη τους και η σύντροφός τους γίνεται περισσότερο παθιασμένη.

5. Ανταλλάσσεις 80 εκατομμύρια διαφορετικά μικρόβια κάθε φορά που μοιράζεσαι ένα γαλλικό φιλί. Με τον μόνιμο σύντροφό σου, όμως, μετά από κάποιο διάστημα έχεις πλέον κοινά μικρόβια

6. Το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί, που έχει καταγραφεί επίσημα, διήρκεσε 50 ώρες, 35 λεπτά, 58 δευτερόλεπτα.

7. Το φιλί δεν υπάρχει σε όλες τις κουλτούρες. Πολλοί λαοί δεν φιλούσαν ο ένας τον άλλον στα χείλη μέχρι που οι Ευρωπαίοι εξερευνητές το σύστησαν στον κόσμο. Οι Ινουίτ για παράδειγμα (λαοί που κατοικούν στις αρκτικές περιοχές) έτριβαν τις μύτες τους και μύριζαν τα μάγουλα του άλλου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!