Πώς αντιμετωπίζεις ένα φίλο που σε "κρεμάει" συνέχεια; - AllYou.gr

Search

Πώς αντιμετωπίζεις ένα φίλο που σε "κρεμάει" συνέχεια;

Αν σε θυμώνει τόσο η ασυνέπειά του, που θέλεις να τον σβήσεις από τις Επαφές του κινητού σου, συγκρατήσου και δοκίμασε πρώτα τις παρακάτω τεχνικές.

07 Αυγούστου 2016

Ό,τι κι αν προγραμματίσετε, όποια ώρα και μέρα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου το ακυρώσει, τις περισσότερες φορές την τελευταία στιγμή. Αξίζει αυτή η φιλία τέτοια… ταλαιπωρία;

Η συγγραφέας του βιβλίου «Φίλοι για πάντα;», Jan Yager, PhD, εξηγεί ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες: «Ίσως να ήταν πάντα έτσι. Ίσως, όμως, να απέκτησε αυτό το γνώρισμα πρόσφατα, εξαιτίας κάποιας κατάστασης που αντιμετωπίζει. Αν κάποιος φίλος σου συμπαραστεκόταν πάντα στις δύσκολες στιγμές και ξαφνικά άρχισε να γίνεται λιγότερο αξιόπιστος, ίσως θα πρέπει να δείξεις κατανόηση. Βεβαιώσου λοιπόν αν ήταν ένα γνώρισμα που είχε ανέκαθεν, και επομένως δύσκολα θα άλλαζε, ή αν πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση». Στην πρώτη περίπτωση, σκέψου αν μπορείς να ανεχτείς αυτή τη συμπεριφορά ή να τη μετριάσεις σε κάποιο βαθμό. Τι προτείνει η ειδικός;

1. Μη διστάσεις να εκφράσεις τα παράπονά σου. Αν, για παράδειγμα, σου ακυρώσει για πολλοστή φορά μια συνάντηση, πες του: «Δεν θα σε παρεξηγήσω, βέβαια, αν δεν έχεις διάθεση να οδηγήσεις μέχρι εδώ, πάντως θέλω πολύ να σε δω!». Μπορεί να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι το ακυρώνει συστηματικά. Μια άλλη λύση είναι να του πεις ξεκάθαρα: «Έχεις αντιληφθεί ότι είναι η τέταρτη φορά που ακυρώνεις κάτι που υποσχέθηκες να κάνουμε μαζί;».

2. Αν αποδειχτεί… αδιόρθωτος, φρόντισε τουλάχιστον να επιβεβαιώνεις τα ραντεβού σας πάνω από μία φορά, αλλά και λίγο πριν ξεκινήσεις για τη συνάντησή σας. Να έχεις πάντα και ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, ώστε να μη σου «στοιχίσει» σε περίπτωση που το ακυρώσει τελευταία στιγμή.

3. Την επόμενη φορά που θα δεσμευτεί για κάτι, πες του: «Τώρα μάλιστα!». Αν θυμώσει με το ειρωνικό σχόλιο, εξήγησέ του ότι απλώς τονίζεις τη συνήθειά του να αθετεί τις υποσχέσεις του. Στη συνέχεια, προσθέσε «Ωραία, απόδειξέ μου ότι έχω άδικο, κρατώντας αυτή τη φορά την υπόσχεσή σου».

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.