Πώς αντιμετωπίζεις ένα φίλο που σε "κρεμάει" συνέχεια; - AllYou.gr

Search

Πώς αντιμετωπίζεις ένα φίλο που σε "κρεμάει" συνέχεια;

Αν σε θυμώνει τόσο η ασυνέπειά του, που θέλεις να τον σβήσεις από τις Επαφές του κινητού σου, συγκρατήσου και δοκίμασε πρώτα τις παρακάτω τεχνικές.

07 Αυγούστου 2016
Συντάκτης : Γεωργία Κοντού

Ό,τι κι αν προγραμματίσετε, όποια ώρα και μέρα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου το ακυρώσει, τις περισσότερες φορές την τελευταία στιγμή. Αξίζει αυτή η φιλία τέτοια… ταλαιπωρία;

Η συγγραφέας του βιβλίου «Φίλοι για πάντα;», Jan Yager, PhD, εξηγεί ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες: «Ίσως να ήταν πάντα έτσι. Ίσως, όμως, να απέκτησε αυτό το γνώρισμα πρόσφατα, εξαιτίας κάποιας κατάστασης που αντιμετωπίζει. Αν κάποιος φίλος σου συμπαραστεκόταν πάντα στις δύσκολες στιγμές και ξαφνικά άρχισε να γίνεται λιγότερο αξιόπιστος, ίσως θα πρέπει να δείξεις κατανόηση. Βεβαιώσου λοιπόν αν ήταν ένα γνώρισμα που είχε ανέκαθεν, και επομένως δύσκολα θα άλλαζε, ή αν πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση». Στην πρώτη περίπτωση, σκέψου αν μπορείς να ανεχτείς αυτή τη συμπεριφορά ή να τη μετριάσεις σε κάποιο βαθμό. Τι προτείνει η ειδικός;

1. Μη διστάσεις να εκφράσεις τα παράπονά σου. Αν, για παράδειγμα, σου ακυρώσει για πολλοστή φορά μια συνάντηση, πες του: «Δεν θα σε παρεξηγήσω, βέβαια, αν δεν έχεις διάθεση να οδηγήσεις μέχρι εδώ, πάντως θέλω πολύ να σε δω!». Μπορεί να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι το ακυρώνει συστηματικά. Μια άλλη λύση είναι να του πεις ξεκάθαρα: «Έχεις αντιληφθεί ότι είναι η τέταρτη φορά που ακυρώνεις κάτι που υποσχέθηκες να κάνουμε μαζί;».

2. Αν αποδειχτεί… αδιόρθωτος, φρόντισε τουλάχιστον να επιβεβαιώνεις τα ραντεβού σας πάνω από μία φορά, αλλά και λίγο πριν ξεκινήσεις για τη συνάντησή σας. Να έχεις πάντα και ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, ώστε να μη σου «στοιχίσει» σε περίπτωση που το ακυρώσει τελευταία στιγμή.

3. Την επόμενη φορά που θα δεσμευτεί για κάτι, πες του: «Τώρα μάλιστα!». Αν θυμώσει με το ειρωνικό σχόλιο, εξήγησέ του ότι απλώς τονίζεις τη συνήθειά του να αθετεί τις υποσχέσεις του. Στη συνέχεια, προσθέσε «Ωραία, απόδειξέ μου ότι έχω άδικο, κρατώντας αυτή τη φορά την υπόσχεσή σου».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!