Skip to main content

ASK THE EDITOR

4 λάθη ομορφιάς που μας γερνάνε

Ας πούμε μερικές αλήθειες


Ζωή Γκόρου

Καμία μας δεν είναι αγία της ομορφιάς. Τα έχουμε κάνει κανεί όλες και μπορεί να τα ξανακάνουμε. Η γνώση όμως πάντα βοηθά!

#1

Να τρώμε χωρίς έλεγχο επεξεργασμένες τροφές. Δυστυχώς κυρίες μου, το μπισκότα στο πακέτο που υποτίθεται ότι είναι υγιηνά περιέχουν -ας μη το αναφέρουμε πόσο μεγάλες- ποσότητες ζάχαρης το νούμερο ένα εχθρό της επιδερμίδα μας. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης επιφέρει την οξείδωση της επιδερμίδας και τελικά τη θαμπάδα της. Μπορεί καμιά φορά σε ταξίδι ή στο δρόμο να μην μπορείς να αποφύγεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα αλλά όσο μπορείς μείωσε την κατανάλωσή τους και σώσε το δέρμα σου.

#2

Η χρήση άπειρων προϊόντων ομορφιάς. Είπαμε είμαστε beauty junkies τιμή μας και καμάρι μας αλλά όταν αυτό φτάνει σε σημείο υπερβολής τότε ίσως δούμε τα αντίθετα αποτέλέσματα. Δεν είναι άλλωστε λίγοι πλέον οι beauty experts και οι αισθητική που επιμένουν ότι τελικά τα 3 σέρουμ στη σειρά και από διαφορετικά brands, με διαφορετικά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

#3

Η υπερβολική απολέπιση. ΟΚ, το scrub προσώπου το αγαπάμε γιατί αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, όμως ο "εθισμός" στα αποτελέσματα του scrub και την απολέπισης (ανανέωση και καθαρότητα της επιδερμίδας) ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρές κοκκινίλες. Μία με δύο φορές την εβδομάδα πριν τον βραδινό ύπνο είναι αρκετές.

#4

Το να μη φοράμε αντηλιακό από άποψη. Σε αυτό θα επιμείνω σθεναρά καθώς με λύπη μου παρατηρώ ακόμα γυναίκες στην παραλία που δεν το χρησιμοποιούν "γιατί θέλουν να μαυρίσουν". Εδώ το λάθος είναι ολέθριο. Η φωτογήρανση θα σου χτυπήσει την πόρτα νωρίτερα ενώ οι ατέλειες θα γίνουν πιο έντονες. Ladies, φοράμε τουλάχιστον 15 SPF το χειμώνα και 30 έως 50 SPF το καλοκαίρι ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας.

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.