Skip to main content

BEAUTY NEWS

Τα φυσικά συστατικά που χρειάζεται η skin care ρουτίνα σου μετά το καλοκαίρι

Kέρδισε την λάμψη του προσώπου σου με σύμμαχo την φύση

 



 

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη εποχή πολλών από εμάς, όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολη και «σκληρή» με την επιδερμίδα μας. Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, η αλμύρα της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας είναι παράγοντες που κάθε χρόνο αυτή την περίοδο την ταλαιπωρούν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Πόσο μάλλον φέτος που σε αυτόν τον «κακό» συνδυασμό, προστέθηκε και η χρήση της μάσκας, στην οποία συσσωρεύεται ιδρώτας και σκόνη, με αποτέλεσμα όλο αυτό να υπονομεύει ακόμα περισσότερη την λάμψη του προσώπου μας. Όσο προσεκτική και επιμελής και αν ήσουν με την skin care ρουτίνα σου, μετά την περίοδο των διακοπών χρειάζεται να προσθέσεις στον καθημερινό καλλωπισμό σου ορισμένα φυσικά συστατικά, που θα καταπραΰνουν και θα ανακουφίσουν άμεσα την ταλαιπωρημένη σου επιδερμίδα. Και ποια είναι αυτά; Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

 

 

 

 

Βιταμίνη Α: H βιταμίνη Α είναι μια ομάδα ενώσεων που περιλαμβάνει την ρετιναλδεύδη, την ρετινόλη και το ρετινοϊκό οξύ και άλλα καροτενοειδή προβιταμίνης Α, όπως το β-καροτένιο. Προστατεύει από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητές της προστατεύουν το δέρμα από λοιμώξεις, ενώ ενυδατώνει τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Παράλληλα, εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, απομακρύνοντας δυσχρωμίες που προκαλεί ο ήλιος, εξασφαλίζοντας την ομοιόμορφη λάμψη της επιδερμίδας.

Βιταμίνη C: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της καταπολεμούν άμεσα τις ελεύθερες ρίζες, ενώ συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τις φθορές. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο έχει συσφικτική δράση στο δέρμα ενώ αυξάνει τα επίπεδα της ελαστίνης. Η βιταμίνη C είναι ο φυσικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας και να διατηρηθεί ομοιόμορφος ο χρωματικός τόνος του δέρματος.

 

 

Συνένζυμο Q10: Είναι από τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν την δράση της βιταμίνης C. Πρόκειται για φυσικό συστατικό της ανθρώπινης επιδερμίδας, το οποίο συμβάλει αποφασιστικά στην αναγέννηση και ανάπτυξη των κυττάρων. Παρόλο που παράγεται από τον οργανισμό, τα επίπεδά του μειώνονται σημαντικά μετά τα 30.

Πολυφαινόλες: Τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες, βοηθούν την επιδερμίδα να αποκτήσει ξανά υγιή και λαμπερή όψη. Το πράσινο τσάι, κόκκινα σταφύλια και το κόκκινο κρασί, αλλά και εκχύλισμα ελαιόλαδου είναι σημαντικές πηγές πρόσληψής της. Επιπλέον χάρη στην ισχυρή του δράση, προστατεύει το γενετικό υλικό των κυττάρων της επιδερμίδας από τη την ηλιακή ακτινοβολία UV ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνει τους ερεθισμούς.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;