Skip to main content

DO IT YOURSELF

Ανόρθωση προσώπου με φυσικό τρόπο

Δύο beauty λύσεις που θα σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα



Μεγαλώνοντας οι γυναίκες ερχόμαστε αντιμέτωπες με αρκετά ζητήματα ομορφιάς και ένα από αυτά είναι το γεγονός πως το δέρμα αρχίζει σταδιακά να χαλαρώνει και να χάνει τον όγκο του, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Η γήρανση είναι μια φυσιολογική διαδικασία, την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε, ωστόσο υπάρχουν διάφορες λύσεις μέσα από τις οποίες είναι εφικτό να προλάβουμε ή να καταπολεμήσουμε τα σημάδια που αυτή αφήνει, με στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση του δέρματος αλλά και του προσώπου γενικότερα.

Σίγουρα, υπάρχουν εξελιγμένες αισθητικές θεραπείες οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ορατή σύσφιξη προσώπου και να αποκαταστήσουν το νεανικό οβάλ περίγραμμά του. Κάποιες είναι επεμβατικές και κάποιες άλλες όχι, όμως εξακολουθούν να γίνονται στο ιατρείο με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας ιατρικών συσκευών.  Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι φυσικοί τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις και οι οποίοι είναι ευρέως γνωστοί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Ανόρθωση προσώπου με ‘’gua sha’’

Είναι μια συγκεκριμένη μέθοδος μασάζ, που προέρχεται από την ιαπωνική παράδοση. Το μασάζ πραγματοποιείται με την βοήθεια της ειδικής πέτρας, η οποία είναι κατασκευασμένη από νεφρίτη ή ροζ χαλαζία. Κάνοντας μασάζ με την συγκεκριμένη πέτρα, πάντα με ανοδικές κινήσεις, οι τραβηγμένοι από την ένταση μύες χαλαρώνουν και ενισχύεται η ανάπλαση ιστών. Κυρίως όμως, αυτό το μασάζ βοηθά και στην πρόληψη λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ όταν χρησιμοποιείται τακτικά, προσφέρει πιο ομοιόμορφη και ελαστική επιδερμίδα.

https://www.instagram.com/p/B-nKXY4BK38/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9299f9f9-ebc9-42d9-a4f6-a909ae5bc214 

 

 

Μάσκα προσώπου για ανόρθωση και σύσφιξη με καρότο, μέλι και πορτοκάλι

Τα καρότα και τα πορτοκάλια είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, καροτίνης, ανόργανων υλικών και βιταμινών. Έτσι, έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τη χαλάρωση στο δέρμα αλλά και να το ενυδατώνουν σε βάθος. Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα καρότο μέτριο, ένα πορτοκάλι μέτριο και μια κουταλιά της σούπας μέλι.  Θα πρέπει να καθαρίσεις το καρότο και να το βάλεις στο μπλέντερ με τον χυμό του πορτοκαλιού. Αφού τα «χτυπήσεις» πολύ καλά, θα πρέπει να προσθέσεις το μέλι. Έπειτα, άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο και άφησε την να δράσει για είκοσι λεπτά. Μπορείς να την αφαιρέσεις με χλιαρό ή δροσερό νερό και να σκουπίσεις ταμποναριστά το πρόσωπο με καθαρή πετσέτα.

 

 

 

 

 

 

cover photo credits @annamaradan

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

Προτεινόμενα

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά

CELEBS

Στέφανο Σαρτίνι: Ο χωρισμός με τη Ρούλα Κορομηλά και το τέλος του Μπράβο!

Ο Ιταλός σκηνοθέτης σχολίασε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα