Skip to main content

BLOGS

«Έκανα ψυχανάλυση επειδή πίστευα ότι οι άνθρωποι ότι έλεγαν το εννοούσαν. Αυτό ήταν όλο μου το πρόβλημα» John Malkovich

Happy Bday (στο -σέξι- μυαλό του) John Malkovich



Δεν είσαι σίγουρη αν σου αρέσει, αν τον αντιπαθείς ή αν σου ξυπνάει άγρια ένστικτα και θες να ανακαλύψεις μαζί του τη σκοτεινή σου πλευρά. Το σίγουρο είναι ότι δεν σου είναι αδιάφορος. Γιατί σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητος. Και επίσης θα συμφωνούσες πως είναι γοητευτικός με τον τρόπο του – έως και σέξι…

Ο Τζον Μάλκοβιτς (αγγλ. John Gavin Malkovich) έχει λοιπόν σήμερα γενέθλια καθώς γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1953, είναι Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες, ενώ έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, για τους ρόλους του στις ταινίες Μια Θέση στην Καρδιά (Places in the Heart) και Η Δεύτερη Ευκαιρία (In the Line of Fire). Άλλες γνωστές του ταινίες είναι οι Επικίνδυνες Σχέσεις (Dangerous Liaisons), Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς (Being John Malkovich) και Η Ανταλλαγή (Changeling).

 

Ήταν παντρεμένος με την Glenne Healdy για τις χρονιές 1982-88. Από το 1989 είναι με τη Nicoletta Peyran, γνωστή σκηνοθέτρια, κι έχει δυο παιδιά, την κόρη του Αμαντίν και τον γιο του Λέβι.

Τα τελευταία χρόνια πειραματίστηκε με την ανδρική μόδα ως σχεδιαστής, κάτι μάλιστα που έτυχε να έχει σπουδάσει, παρουσιάζοντας δικές του ολοκληρωμένες collections, δίνοντας το δικό του ορισμό για τη μόδα: «Η μόδα είναι το να συνθέτεις κάτι και να καθορίζεις μέσα σ' αυτό τον εαυτό σου. Είναι το να είσαι τολμηρός και διακριτικός ταυτόχρονα. Πάνω απ' όλα, είναι το να εστιάζεις σε αυτό που θες εσύ και να μην ενδιαφέρεσαι για το τι περιμένουν οι άλλοι να είσαι».

https://www.instagram.com/p/CBBc_tPsErV/

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Δεν είμαι ηθοποιός της μεθόδου. Δεν πιστεύω ότι η υποκριτική πρέπει να είναι ψυχόδραμα. Κοιτάζω μέσα μου και βλέπω τι μπορώ να βρω για να παίξω τον ρόλο. Αν παίζω τυφλό, δεν περνάω με κλειστά μάτια για μέρες. Πολλοί καλοί ηθοποιοί θα το έκαναν, αλλά δεν το κάνω πολύ. Μου αρέσει να φτιάχνω τον ρόλο στην πορεία».

 

«Έχω οδηγήσει σχολικά λεωφορεία, πούλησα κουλουράκια και ζωγραφισμένα σπίτια και συχνά αναρωτιόμουν πώς θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχα γίνει ηθοποιός. Σας υπενθυμίζω, είναι μια υπέροχη ζωή, να υποδύεσαι άλλους ανθρώπους και να πληρώνεσαι καλά για αυτό».

 

«Μου αρέσει να σχεδιάζω ρούχα, μου αρέσουν οι λεπτομέρειες, για μένα είναι μια άλλη μορφή αυτο-έκφρασης».

 

 

«Οι άνθρωποι σηκώνονται, πηγαίνουν στη δουλειά, έχουν τη ζωή τους, αλλά ποτέ δεν θα δείτε τους τίτλους να λένε: “Έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι τα πήγαν αρκετά καλά σήμερα”. Θα δείτε τον τίτλο για τα 30 άτομα που πυροβόλησαν ο ένας τον άλλον».

 

«Οι περισσότερες γυναίκες που μου αρέσουν έχουν στοιχειωμένη ποιότητα - είναι σαν γυναίκες που ζουν σε στοιχειωμένο σπίτι μόνες τους».

 

«Είμαι πιο βαρετός και πιο συντηρητικός, απ’ όσο δείχνω».

https://www.instagram.com/p/CD83uf5JXNk/

«Ο κόσμος κυβερνάται από τη βία ή τουλάχιστον την επικείμενη απειλή βίας. Πάντα έτσι ήταν».

 

«Εάν είστε πολύ έξυπνοι αυτό μπορεί να σας περιορίσει επειδή ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο σκέψης στο ότι δεν κάνετε τίποτα».

 

«Δεν έχει καμιά σημασία αυτό που κάνετε. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι μια εξαιρετική δικαιολογία αυτό για να το κάνετε άσχημα».

https://www.youtube.com/watch?v=Y7t-DZooqmA

«Όταν κάνετε μια πολύ καλή παράσταση, το κοινό και οι ερμηνευτές εξετάζουν το ίδιο γυαλί, το ίδιο μικροσκόπιο. Και το δείγμα που βλέπουν είναι η ανθρώπινη ζωή και γι' αυτό το κάνω, γι' αυτό μου αρέσει».

 

«Οι άνθρωποι λένε πάντα ότι η ζωή είναι σύντομη. Δεν έχω πειστεί ποτέ για αυτό - η δική μου φαίνεται να έχει την τάση να συνεχίζεται και να συνεχίζεται».

 

«Νομίζω ότι πήγα στην ψυχανάλυση επειδή πίστευα ότι οι άνθρωποι έλεγαν αυτό που εννοούσαν. Αυτό ήταν όλο μου το πρόβλημα».


 

«Δεν χάνω την ψυχραιμία μου πολύ συχνά τώρα, και αν το κάνω, αξίζει τον κόπο».

 

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι φαίνεται να με συνδέουν με τον κίνδυνο. Και δεν το καταλαβαίνω καθόλου».

 

«Έχω μόνο δύο κανόνες για την κόρη μου: να ντύνεται καλά και ποτέ να μην κάνει σεξ».

https://www.instagram.com/p/B9Mii7eJo22/

«Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος μπορεί να μην έχει αίσθηση του χιούμορ για τον εαυτό του».

 

 

«Ο Σίγκμουντ Φρόιντ είπε ότι ενεργούμε τα όνειρά μας, αλλά αν είστε ηθοποιός δεν ενεργείτε μόνο στο δικό σας όνειρο. Συμμετέχετε και στο όνειρο κάποιου άλλου».

 

«Προτιμώ να αξιολογώ τη ζωή μου με βάση τον τρόπο με τον οποίο φέρομαι στους ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα