Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Είμαι περίεργη που δεν θέλω τελευταία να κάνω σεξ;

Εκτός από την υπερβολική ζέστη, έχεις τουλάχιστον 9 άλλους λόγους ώστε είναι εντελώς φυσιολογικό και να μη σου λείπει καθόλου



Το διάστημα που περάσαμε έχει αποσυντονίσει πολύ κόσμο, από τους βιορυθμούς, την έλλειψη ύπνου, την αναγκαστική έλλειψη επαφής μέχρι την αλλαγή στην καθημερινότητα. Στις αλλαγές που έχεις προσέξει και που μπορεί να έχει επιφέρει και στη δική σου ζωή ενδέχεται να εμπίπτει και το ερωτικό κομμάτι. Το σεξ και η ερωτική απόλαυση συχνά θεωρείται ως ένα σημαντικό μέρος της ζωής, είτε είσαι σε μια σχέση είτε όχι. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό, οικείο και ευχάριστο. Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Μερικοί άνθρωποι έχουν περιόδους στη ζωή τους όπου δεν έχουν καθόλου ή ελάχιστο ενδιαφέρον για το σεξ. Άλλοι άνθρωποι δεν έχουν δείξει ποτέ ενδιαφέρον για σεξ σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής τους. Όποιος και αν είναι ο λόγος, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με σένα αν αισθάνεσαι έτσι. Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ο έρωτας δεν αφορά μόνο την επαφή

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε να έχετε σεξουαλικές επαφές για να δείξεις σε κάποιον πώς αισθάνεσαι γι' αυτόν. Η οικειότητα μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να αποδειχθεί μέσω του φιλιού, του αγγίγματος των χεριών, της αγκαλιάς, της ειλικρίνειας και απλώς περνώντας χρόνο μαζί. Εάν δεν έχεις ενδιαφέρον για σεξ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είσαι σε σχέση. Απλώς βεβαιώσου ότι το έχεις συζητήσει πρώτα με τον σύντροφό σου για να είσαι σίγουρη ότι βρίσκεσαι στην ίδια σελίδα!

Η λίμπιντο δεν είναι πάντα στα ίδια επίπεδα

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα βιώσουν χαμηλή λίμπιντο κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μπορεί να προκληθεί από άγχος, κόπωση, χάπια ελέγχου των γεννήσεων, υποκείμενες καταστάσεις υγείας ή χωρίς κανένα λόγο. Η έλλειψη επιθυμίας σου ως προς το σεξ μπορεί να είναι κάτι που να μην μπορεί να ελέγξεις. Το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να το συζητήσεις με τον γιατρό σου για να αποκλείσεις τυχόν υποκείμενα προβλήματα. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η αλλαγή του αντισυλληπτικού χαπιού ή η άσκηση γιόγκα για τη μείωση του στρες στη ζωή σου.

Οι σεξουαλικές ανάγκες σου μπορούν να αλλάξουν

Είναι λογικό ότι όσο μεγαλώνεις οι σεξουαλικές σου ανάγκες και προτιμήσεις μπορεί να αλλάξουν. Κάτι που κάποτε απολάμβανες μπορεί να μην σε ικανοποιεί πλέον. Ίσως ο σεξουαλικός σου σύντροφος να μην καταλαβαίνει τις ανάγκες σου, επειδή δεν έχεις συζητήσει το ζήτημα μαζί του. Για να είναι ευχάριστο το σεξ, πρέπει να είσαι σε θέση να έχεις ανοιχτές συζητήσεις με τον εαυτό σου και με άλλους ανθρώπους. Να είσαι ειλικρινείς για αυτό που σου αρέσει και για αυτό που δεν σου αρέσει. Εάν ο σεξουαλικός σου σύντροφος δεν κατανοεί τις ανάγκες σου, ενημέρωσέ τον. Μια απλή, ανοιχτή συζήτηση θα μπορούσε να αλλάξει τις απόψεις σου για το σεξ.

Βρίσκεις βαρετή αυτή τη στιγμή την ερωτική σου ζωή

Μπορεί να ακούγεται σκληρό να το παραδεχτείς, αλλά υπάρχει η πιθανότητα η σεξουαλική σου ζωή να μην σε ικανοποιεί πλέον. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ίσως έχεις κουραστεί από τη ρουτίνα, την έλλειψη ποικιλίας ή έχετε χάσει τον αυθορμητισμό. Όποιος και αν είναι ο λόγος, ίσως αξίζει να ανανεώσεις τα πράγματα για να δεις αν αλλάζουν τα συναισθήματά σου απέναντι στην ερωτική επιθυμία. Ακόμα κι αν τα συναισθήματά σου δεν αλλάξουν, είναι φυσιολογικό να έχεις λίγο ενδιαφέρον για το σεξ. Δεν χρειάζεται να πιεστείς να κάνεις κάτι αν δεν έχεις όρεξη.

Όταν η ζωή πιέζει το σεξ έρχεται δεύτερο (μη σου πω και τρίτο)

Ειλικρινά, η ζωή μπορεί να είναι ταραχώδης και αγχωτική. Για μερικούς ανθρώπους, το σεξ μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό τους. Είναι φυσιολογικό να έχεις πολυάσχολες περιόδους στη ζωή σου, όπου δεν σκέφτεσαι για σεξ ή ούτε νιώθεις να σου λείπει.

Δεν έχεις βρει τον σωστό ερωτικό σύντροφο

Η εύρεση του σωστού σεξουαλικού συντρόφου μπορεί να είναι δύσκολη επειδή πρέπει να είστε συμβατοί με περισσότερους τρόπους από έναν. Εάν ένα άτομο θέλει σεξ κάθε μέρα, αλλά το άλλο θέλει σεξ μία φορά την εβδομάδα, θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα. Και φυσικά, πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο σεξουαλικός σου σύντροφος είναι ανοιχτός σε συζητήσεις σχετικά με το σεξ. Ένας σεξουαλικός σύντροφος δεν μπορεί να είναι εγωιστής και να νοιάζεται μόνο για τις δικές του ανάγκες - πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη δική σου ανά πάσα στιγμή! Όταν βρεις κάποιον που με τον οποίον να ταιριάζεις, μπορεί να σε κάνει να δεις το σεξ με άλλο μάτι...

Το σεξ δεν χρειάζεται να αφορά οπωσδήποτε δύο άτομα

Το σεξ είναι μια οικεία, ευχάριστη δραστηριότητα που μπορείς να απολαύσεις και μόνη σου, με ένα άλλο άτομο ή με περισσότερα από ένα άλλα άτομα. Δεν υπάρχουν πραγματικά κανόνες, αρκεί να συμφωνούν όλοι όσοι συμμετέχουν. Εάν δεν απολαμβάνεις το σεξ με άλλους ανθρώπους, τότε αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Γνωρίζεις το σώμα σου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, οπότε ξέρεις τι λειτουργεί για σένα και τι όχι.

Το σεξ είναι μόνο μια πτυχή της σχέσης σας

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το σεξ είναι ένα μεγάλο μέρος μιας σχέσης και μπορεί να είναι μια λύση. Αν και αυτό ισχύει για ορισμένα ζευγάρια, αυτό δεν ισχύει για κάθε ζευγάρι. Για πολλά ζευγάρια, το σεξ είναι απλώς προνόμιο της σχέσης και δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ συχνά για να δείξεις στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάς. Η ειλικρίνεια, το να ακούτε ο ένας τον άλλον και να περνάτε ποιοτικό μαζό είναι εξίσου σημαντικές πτυχές μιας σχέσης.

Το να μη σε ελκύει κανείς σεξουαλικά είναι οκ

Μερικές φορές όταν το σεξ είναι παντού και πάντα εσύ το προτιμάς ποτέ και πουθενά. Είναι φυσιολογικό να περνάς από περιόδους που δεν θέλεις να κάνεις σεξ με κανέναν. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Όσο είσαι καλά με τον εαυτό σου και δεν σου λείπει δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν… Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;