Skip to main content

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 29α γενέθλιά της



Όμορφη, ταλαντούχα, πετυχημένη, έχει ήδη διανύσει μια σημαντική πορεία και έχει ακόμα να προσφέρει πολλά. Η Saoirse Ronan (Σίρσα Ρόναν) είχε γενέθλια στις 12 Απριλίου γιορτάζοντας τα 28 της χρόνια. Η Ιρλανδή ηθοποιός γεννήθηκε το 1994 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Έγινε γνωστή από την ταινία Εξιλέωση, για την οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Β' Γυναικείου Ρόλου. Στην συνέχεια, έπαιξε στην ταινία Brooklyn και κέρδισε βραβείο Satellite Α' Γυναικείου Ρόλου και προτάθηκε για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλου. Το 2017 πρωταγωνίστησε στην ταινία Lady Bird και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ και έχει προταθεί για Όσκαρ, BAFTA, βραβείο Satellite και βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Α' Γυναικείου Ρόλου. Το 2019 έπαιξε στις Μικρές Κυρίες ενώ πρόσφατα συζητήθηκε και για τον ρόλο της στην ταινία Ammonite που έπαιξε με την Κέιτ Γουίνσλετ. Επίσης, έχει παίξει στο βιντεοκλίπ Galway Girl του Εντ Σίραν.

Η Erica Wagner του Harper's Bazaar περιέγραψε την περσόνα της Ronan εκτός οθόνης ως «ζωντανή, αστεία, ζεστή», ενώ η Vanessa Thorpe του The Guardian την βρήκε «ανεπιτήδευτη». Το 2016, εμφανίστηκε από τη Forbes σε δύο από τις λίστες των 30 πιο πετυχημένων κάτω των 30 χρόνων και στη λίστα Next Generation Leaders του Time. Το 2018, εμφανίστηκε στη λίστα Hot 100 του Maxim και αναδείχθηκε μεταξύ των καλύτερων Αμερικανών ηθοποιών κάτω των 30 ετών από την IndieWire. Για την κριτική του Lady Bird το 2017, ο κριτής των The New York Times A.O. Scott ​​χαρακτήρισε την Ρονάν ως «μία από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές ηθοποιούς του σήμερα».

Το 2020, κατατάχθηκε στην 6η θέση της λίστας των The Irish Times με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της Ιρλανδίας όλων των εποχών. Κατατάχθηκε σε μία από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες το 2018 από τον ιστότοπο μόδας Net-a-Porter. Επίσης το 2018, η εταιρεία Calvin Klein διόρισε την ίδια και τη Lupita Nyong'o ως τα πρόσωπα του "Women" του Raf Simons, το πρώτο του άρωμα για την εταιρεία. Για να υποστηρίξει τη βιώσιμη μόδα, στα Όσκαρ του 2020 φορούσε ένα φόρεμα που φτιάχτηκε από το πλεόνασμα του φορέματος που φορούσε στα BAFTA της ίδιας χρονιάς.

Σήμερα, τιμώντας τα χθεσινά της γενέθλια, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Είναι πολύ ενοχλητικό για να διαβάζεις αυτά που γράφουν για σένα. Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν, και αυτό δεν θα συμβεί ποτέ».

 

«Η πλειονότητα των εφήβων δεν κάνουν καν οπτική επαφή με τους ανθρώπους όταν μιλάνε, ούτε καν με άτομα της ίδιας ηλικίας».

 

«Η εκμάθηση για κάτι είναι το πιο σημαντικό πράγμα, όχι το πώς το κάνεις, ή πού το κάνεις, ή με ποιον το κάνεις».

https://www.instagram.com/p/CJv4rdAgbJW/

«Η ηθοποιία είναι ένα από αυτά τα πράγματα που δεν μπορώ πραγματικά να περιγράψω - είναι όπως το γιατί αγαπάς τη μαμά και τον μπαμπά σου; Δεν ξέρεις, απλώς το κάνεις».

 

«Μου αρέσουν τα βιβλία που είναι συναρπαστικά και σε κάνουν να σκέφτεσαι και πράγματα. Μου αρέσουν τα πράγματα που έχουν μια συστροφή - όπως η “Εξιλέωση”, που δεν είχα διαβάσει προφανώς πριν, λόγω ηλικίας».

 

«Δεν υπάρχει κανένας εκεί έξω όπως ο Quentin Tarantino. Οι ταινίες του έχουν μια μοναδική εξέλιξη, και δεν έχουν ποτέ την ίδια ιστορία».

«Η γραπτή λέξη μπορεί να είναι ισχυρή και όμορφη - αλλά οι ταινίες μάς μεταφέρουν σε άλλο μέρος με τρόπο που ακόμη και οι πιο υποβλητικές λέξεις δεν μπορούν ποτέ».

 

«Αυτό σημαίνει το να υποδύεσαι. Προσποιείται ότι είσαι κάποιος άλλος».

 

«Ποτέ δεν ένιωσα ότι ήμουν παιδικός ηθοποιός. Απλώς ένας ηθοποιός που έτυχε να είναι πολύ νέος». 

«Μεγάλωσα με τις μουσικές προτιμήσεις των γονιών μου, ακούγοντας το Fleetwood Mac και το Rolling Stones.»

 

«Μου αρέσει να ξεφεύγω όσο γίνεται από τον εαυτό μου όταν υποδύομαι έναν ρόλο»

 

«Μου αρέσουν οι ταινίες όπου υπάρχει σχέση μεταξύ δύο γυναικών. Πάντα πιστεύω ότι είναι υπέροχο να παρακολουθώ μια τέτοια σχέση στην οθόνη».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα