Skip to main content

BLOGS

«Προτιμώ να είμαι κάποιος που έχει να αντιμετωπίσει τους φόβους του παρά κάποιος που έχει την ψευδαίσθηση ότι δεν φοβάται τίποτα» Robert Pattinson

Γίνεται 37 και συνεχίζει να αποκτά όλο και περισσότερα υπερόπλα γοητείας



Μοντέλο, τραγουδιστής, ηθοποιός, διάσημος για τις μαγικές του ικανότητες, τα χαρακτηριστικά υπερήρωα και με βιογραφικό βρικόλακα και με σημαντική φιλανθρωπική δράση, σίγουρα διαθέτει γοητεία που δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορη.

O Ρόμπερτ Ντάγκλας Τόμας Πάτινσον (Robert Douglas Thomas Pattinson) γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1986 και είναι Άγγλος ηθοποιός, μουσικός και παραγωγός ενώ έχει εργαστεί και ως μοντέλο.

Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας τον ρόλο του Cedric Diggory στην ταινία Harry Potter and the Goblet of Fire(Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς. Αργότερα, κέρδισε τον ρόλο του Edward Cullen στην προσαρμογή των ταινιών του μυθιστορήματος Λυκόφως (μυθιστόρημα) / Λυκόφως (ταινία) από την Stephenie Meyer, αποκτώντας τεράστια φήμη.

https://www.instagram.com/p/CAIQ81onPlX/

Κατατάσσεται ως ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, σύμφωνα με τα κέρδη του το 2009. Το 2010, ο Ρόμπερτ αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του κόσμου. Αφού πρωταγωνίστησε στα ρομαντικά δράματα Remember Me (2010) και το Water for Elephants (2011), ο Pattinson έλαβε κριτική για τις παραστάσεις του σε ανεξάρτητες ταινίες από σκηνοθέτες. Πρωταγωνίστησε στο θρίλερ του David Cronenberg Cosmopolis (2012), στο dystopian western του David Michôd The Rover (2014), στο δράμα περιπέτειας του James Gray The Lost City of Z (2016), στο δράμα εγκλήματος των Safdie Brothers Good Time (2017), στην επιστήμη της Claire Denis - Δραματικό δράμα High Life (2018) και ψυχολογική ταινία τρόμου του Robert Eggers The Lighthouse (2019).

Επέστρεψε σε mainstream ταινίες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία κατασκοπίας του Christopher Nolan Tenet (2020) και θα πρωταγωνιστήσει ως υπερήρωας DC Comics Batman στην ταινία του Matt Reeves The Batman (2022).Ο Pattinson χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους «Πιο Σέξι Άντρες» το 2008 και το 2009 από το περιοδικό People. Το 2009, επίσης ως «Πιο Σέξι Άντρας» από το Glamour. Το Ask Men τον θεώρησε ως ένα από τους 49 πιο σημαντικούς άντρες του 2009. Το 2009, το Vanity Fair χαρακτήρισε τον Pattinson ως τον «πιο όμορφο άντρα στον κόσμο» μαζί με την Angelina Jolie ως την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Χαρακτηρίστηκε, επίσης, από το περιοδικό Vanity Fair ως "Ο Πιο Μεγάλος Εισοδηματίας του Hollywood για το 2009" με εκτιμώμενα κέρδη 18 εκατομμύρια δολάρια για το 2009.

https://www.youtube.com/watch?v=lHIlHIP25gw

Το GQ και το Glamour τον ονόμασαν ως «Τον Καλοντυμένο Άντρα» το 2010, με το GQ να δηλώνει, «Εξαιρετικά κομψός και γεμάτος έμπνευση, η αληθινή ουσία του σύγχρονου ανθρώπου». Το 2010, το People έβαλε τον Pattinson στο άρθρο «Πιο Όμορφοι στον Κόσμο». Το 2010, στη Βρετανική εφημερίδα The Sunday Times "Rich List τον έβαλαν στη «λίστα των νέων εκατομμυριούχων» στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 13 εκατομμύρια λίρες. Το περιοδικό Time τον ονόμασε ως έναν από τους 100 Πιο Σημαντικούς Ανθρώπους στον Κόσμο του 2010. Τον Ιούνιο του 2010, ο Pattinson ονομάστηκε από το περιοδικό Forbes το Νο.50 των πιο ισχυρών διασημοτήτων στον κόσμο με κέρδη 17 εκατομμύρια δολάρια. Λόγω της αυξημένης φήμης του Pattinson, ένα κέρινο άγαλμα προστέθηκε στο μουσείο της Madame Tussauds στη συλλογή του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Στις 14 Νοεμβρίου 2010, ο Pattinson έλαβε δύο BBC Radio και 1 Teen βραβεία ως Καλοντυμένος και ως Καλύτερος Ηθοποιός αντίστοιχα. Το 2011, ο Pattinson ήταν στο Νο. 15 του Vanity Fair «40 Καλύτεροι του Hollywood» με κέρδη 27.5 εκατομμύρια δολάρια για το 2010.

Εκτός από την υποκριτική, ο Pattinson παίζει κιθάρα και πιάνο, γράφει μουσική και έχει τραγουδήσει σε πολλά soundtrack για ταινίες. Υποστηρίζει πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της GO Campaign και είναι το πρόσωπο του αρώματος Dior Homme από το 2013 θα πρωταγωνιστήσει ως υπερήρωας DC Comics Batman στην ταινία του Matt Reeves The Batman (2022).

Ο Pattinson είναι απρόθυμος να συζητά την προσωπική του ζωή και εξέφρασε την αντίθεσή του προς τη βιομηχανία των παπαράτσι και τη δημοσιογραφία των ταμπλόιντ.  Το 2017, ξεκίνησε να υποφέρει από άγχος, το οποίο ξεκίνησε στα πρώτα του χρόνια στη βιομηχανία θεάματος.

https://www.instagram.com/p/B3aB8FjH2Cl/

Στα μέσα του 2009, ο Pattinson συνδέθηκε ρομαντικά με τη συμπρωταγωνίστριά του στο Twilight, Kristen Stewart. Ο Pattinson και η Stewart χώρισαν, αλλά συμφιλιώθηκαν τον Οκτώβριο του 2012. Το ζευγάρι τελικά χώρισε οριστικά τον Μάιο του 2013. Ο Pattinson ξεκίνησε να βγαίνει με την τραγουδίστρια-τραγουδοποιό FKA Twigs τον Σεπτέμβριο του 2014. Το ζευγάρι, που ήταν αρραβωνιασμένο, τερμάτισε τη σχέση τους το καλοκαίρι του 2017. Πλέον βρίσκεται σε σχέση με το μοντέλο Suki Waterhouse από τα μέσα του 2018. Το ζευγάρι κατοικεί επί του παρόντος στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Oscars 2024: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της Emma Stone στον Γιώργο Λάνθιμο μετά τη βράβευσή της

«Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του Poor Things

BLOGS

«Αν χάνεις την ψυχή σου και το ξέρεις, τότε έχεις ακόμα λίγη ψυχή να χάσεις» Charles Bukowski

Ο μεγάλος συγγραφέας και ποιητής Charles Bukowski πέθανε από λευχαιμία στις 9 Μαρτίου 1994

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.