Skip to main content

BLOGS

11 top φεμινιστικές tv σειρές για να τιμήσεις τη Μέρα της Γυναίκας

Άντλησε έμπνευση από δυνατές γυναίκες και γίνε η ηρωίδα της ζωής σου



Οι φεμινιστικές τηλεοπτικές εκπομπές βρίσκονται εδώ και καιρό στο ραντάρ μας, με διαρκώς να εμπνεόμαστε από τους εορτασμούς των γυναικείων φωνών στην οθόνη, είτε πρόκειται για αληθινή είτε για φανταστική ιστορία.

Έτσι, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και όχι μόνο, συγκεντρώσαμε 8 μόνο από τις καλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές για γυναίκες όταν χρειάζεστε μια ένεση ενδυνάμωσης στη ζωή σας, είτε πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία γυναικείας φιλίας είτε για μια ισχυρή ιστορία για γυναίκες πρωτοπόρους που πολέμησαν εναντίον η πατριαρχία.

Little Fires Everywhere

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του 2017 της Celeste Ng, το Little Fires Everywhere είναι μια σειρά με πρωταγωνιστρίες τη Reese Witherspoon και την Kerry Washington. Όταν ένα ζευγάρι εμπλέκεται σε μια μάχη για την κηδεμονία μετά την απόπειρα υιοθεσίας ενός μωρού, η μικρή τους πόλη του Οχάιο διχάζεται. Η Μία και η Έλενα, από δύο πολύ διαφορετικές οικογένειες, βρίσκονται επίσης σε αντίθετες πλευρές της διαμάχης, αναγκάζοντάς να σκάψουν η μία το παρελθόν της άλλης για να αποκαλύψουν κάποια σκοτεινά μυστικά.

The Queen’s Gambit

Η Anya Taylor-Joy είναι εξαιρετική ως Beth Harmon, ένα ορφανό κορίτσι στη δεκαετία του 1950 που πετυχαίνει τη φιλοδοξία της να γίνει η μεγαλύτερη σκακίστρια στον κόσμο ενώ αντιμετωπίζει μάχες όπως ο συντριπτικός σεξισμός και οι δικές της μάχες με τον εθισμό.

Firefly Lane

Δεν υπάρχουν πολλές εκπομπές με επίκεντρο τη μακροζωία μιας φιλίας και το Firefly Lane μας παρέχει ακριβώς αυτό καθώς εξετάζει τον δεσμό μεταξύ της Tully (Katherine Heigl) και της Kate (Sarah Chalke) από τα εφηβικά τους χρόνια έως τα σαράντα τους. Έρωτες, πάθη, επιτυχίες, αποτυχίες, λάθη, και μια σχέση ζωής με τα πάνω και τα κάτω της, από δύο γυναίκες τόσο διαφορετικές, με τη φιλία τους να προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφορές.

The Morning Show

Το The Morning Show, με πρωταγωνιστρίες την Τζένιφερ Άνιστον και τη Ρις Γουίδερσπουν, εμβαθύνει στον υψηλού προφίλ κόσμο των τηλεοπτικών εκπομπών στα παρασκήνια. Όταν ο Μιτς Κέσλερ απολύεται μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, εναπόκειται στον περίφημο εκλεπτυσμένο και επιθετικό συμπαρουσιαστή του Άλεξ και στον νεοσύλλεκτο Μπράντλεϊ, έναν ασύλληπτα τυχαίο ρεπόρτερ, να σωθούν μαζί για να σώσουν το δίκτυο καθώς και τον κόσμο του ρεπορτάζ.

;

Killing Eve

Έχοντας στρατολογηθεί από μια υπηρεσία πληροφοριών, η Eve (την οποία υποδύεται η Sandra Oh) ρίχνεται στον άμεσο δρόμο της Villanelle (Jodie Comer, μια δολοφόνος). Αν και η αποστολή είναι να σκοτώσουν, οι δύο γυναίκες έλκονται παράξενα η μια από την άλλη, και η φαινομενικά αδιάρρηκτη διαπλοκή τους παρασύρει τον θεατή μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση και τη γυναικεία δύναμη που δυναμιτίζει κάθε σκηνή. Με τέσσερις σεζόν με διαφορετικές γυναίκες σεναριογράφους - Waller-Bridge, Emerald Fennel και Suzanne Heathcote - δεν είναι περίεργο που αυτό το κατασκοπευτικό δράμα γάτας και ποντικιού ήταν μια τέτοια αλλαγή παιχνιδιού.

Fleabag

Γραμμένο από και με πρωταγωνίστρια την ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Phoebe Waller-Bridge, αυτή είναι ίσως η πιο ακριβής απεικόνιση της ζωής μιας νεαρής Βρετανίδας που έχουμε δει. Η 'Fleabag', όπως τη λένε, ζει όπως οι υπόλοιπες από εμάς, μπορεί να είναι μπερδεμένη όπως οι όλες μας, ζει πέρα δώθε ανάμεσα σε μια ασφαλή, αλλά βαρετή σχέση όπως οι υπόλοιποι. Υπάρχουν δημιουργικές βρισιές και βρώμικο σεξ - και είναι υπέροχο.

The Handmaid's Tale

Η Elisabeth Moss υποδύεται τον June, μια γυναίκα που της αφαιρείται η ελευθερία και η ταυτότητά της καθώς αναγκάζεται να γίνει η παλλακίδα του ηγέτη μιας νέας δικτατορίας που ξεσπά τις ΗΠΑ. Καθώς η June, που ονομάζεται πλέον Offred, προσπαθεί να ξεφύγει από τη νέα της πραγματικότητα, η σειρά ρίχνει λίγο σοβαρό φως στις ανισότητες μεταξύ των φύλων και στον πραγματικό κόσμο της ζωής μας.

Big Little Lies

Στο ίσως το καλύτερο καστ all-star που έχει δει ποτέ στην τηλεόραση, η Reese Witherspoon, η Zoe Kravitz, η Nicole Kidman, η Laura Dern και η Shailene Woodley παίζουν μια ομάδα γυναικών που συγκεντρώνονται για να καλύψουν τη δολοφονία του κακοποιού συζύγου της Nicole Kidman. Δεν πρόκειται να διαφωνήσουμε εδώ, είναι μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Good Girls Revolt

Το Good Girls Revolt λέγεται ότι είναι μια καλή συνέχεια του Mad Men. Τοποθετημένο στη δεκαετία του '60, είναι εξίσου κομψό και επίκαιρο στην αναδημιουργία της αισθητικής, αλλά το πιο σημαντικό, αποτυπώνει τις ενοχλήσεις μιας πραγματικής καταγγελίας από γυναίκες υπαλλήλους του Newsweek που έκαναν όλη τη δουλειά ενώ οι άντρες ήταν οι μόνοι που έπαιρναν την αναγνώριση. Δεν αφορά μόνο την πολιτική των μεγάλων γραφείων με τους σαρωτικούς τρόπους της, αλλά έχει επίσης να κάνει με το πώς κάθε γυναίκα στην ομάδα, παρά τις ατομικές διαφορές της, ξυπνά συνειδητοποιώντας ότι αυτό το θέμα της ανισότητας απλώς δεν είναι σωστό.

Grace & Frankie

Δύο φοβερές ηθοποιοί με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας μεταξύ τους - η Τζέιν Φόντα και η Λίλι Τόμλιν - υποδύονται τους ομώνυμους χαρακτήρες, οι οποίοι βρίσκουν τη ζωή τους να ανατρέπεται αφού τους άφησαν οι σύζυγοί τους (για να ξεκινήσουν μια ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ τους). Η γυναικεία φιλία και τα σκαμπανεβάσματα της αναζήτησής τους για μια νέα ζωή μετά το γάμο (που περιλαμβάνει δουλειά και αγάπη), απεικονίζονται τόσο υπέροχα που μπορεί να σε κάνουν να γελάσεις και να κλάψεις σε διάστημα 20 λεπτών.

 

Mrs. America

Το Mrs. America είναι μια αμερικανική ιστορική δραματική τηλεοπτική μίνι σειρά που παράγεται από το FX και προβλήθηκε αρχικά στην αδελφή υπηρεσία ροής FX στο Hulu. Δημιουργήθηκε σε συν-σενάριο της Davhi Waller και σκηνοθεσία των Anna Boden και Ryan Fleck, Amma Asante, Laure de Clermont-Tonnerre και Janicza Bravo, η σειρά περιγράφει λεπτομερώς το ανεπιτυχές πολιτικό κίνημα για την ψήφιση της τροποποίησης για τα ίσα δικαιώματα και την απροσδόκητη αντίδραση της συντηρητικής ακτιβίστριας Phyllis Schlafly τη δεκαετία του 1970. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο καστ με επικεφαλής τους Cate Blanchett, Rose Byrne, Uzo Aduba, Elizabeth Banks, Margo Martindale, John Slattery, Tracey Ullman και Sarah Paulson.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!