Skip to main content

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του



Πολυβραβευμένος, διάσημος, πολυαγαπημένος, ταλαντούχος, ένας ζωντανός μύθος.  Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης και πιανίστας. Ο Έλτον Τζον γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1947 στο Πίννερ του Λονδίνου. Ξεκίνησε να παίζει το πιάνο εξ ακοής στα 3 του χρόνια και στα 11 του εισήχθη στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής. Άρχισε να παίζει πιάνο και να τραγουδάει σε παμπ όταν ήταν 16 ετών. Το 1969 απάντησε σε μια αγγελία που ζητούσε τραγουδοποιούς και έκανε το πρώτο του συμβόλαιο.

Με καριέρα αρκετών δεκαετιών, ο Έλτον Τζον είναι από τους πιο πετυχημένους μουσικούς όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις στην ιστορία της μουσικής, έχοντας κάνει πάνω από 3000 συναυλίες. Είναι ο τραγουδιστής με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ και ραδιοφωνικές επιτυχίες στην ιστορία της Αμερικής, πίσω μόνο από τον Έλβις Πρίσλεϋ και τους The Beatles. Το 1976, αποκάλυψε δημοσίως πως είναι αμφιφυλόφιλος, ενώ το 1988 ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το Δεκέμβριο του 2014 παντρεύτηκε στο Λονδίνο τον σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις.

 

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Η μουσική έχει θεραπευτική δύναμη. Έχει την ικανότητα να βγάλει τους ανθρώπους από τον εαυτό τους για λίγες ώρες».

 

«Δεν είμαι για τις προτιμήσεις όλων. Αλλά μερικές φορές η κριτική μπορεί να είναι βλαβερή. Να έχετε σεβασμό. Είμαι καλός πιανίστας, μπορώ να τραγουδήσω καλά, γράφω καλά τραγούδια. Αν δεν σας αρέσει, είναι δικαίωμά σας. Αλλά κάντε ένα διάλειμμα».

 

«Ποτέ δεν σκέφτηκα τον εαυτό μου ως όμορφο ή εμφανίσιμο ή οτιδήποτε άλλο. Πάντα ένιωθα ξένος».

 

«Το υπέροχο με το ροκ εν ρολ είναι ότι κάποιος σαν εμένα μπορεί να γίνει σταρ».

 

«Η φήμη προσελκύει τους τρελούς».

 

«Ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχει τόσος αρνητισμός, υπάρχει τόση βία στον κόσμο, υπάρχει τόση αναταραχή και οι άνθρωποι βρίσκονται σε πόλεμο, που ήθελα να προωθήσω τη λέξη αγάπη και το κόκκινο σημαίνει αγάπη».

 

«Έχω αυτό το ανθεκτικό πράγμα μέσα μου. Αλλά δεν ήμουν ποτέ ένα χαρούμενο κουνελάκι».

 

«Και φοβάμαι, στην εποχή μας, την εμπιστοσύνη, την οποία υπολογίζω, έτσι, ξέρετε, αγαπώ την πίστη. Λατρεύω την εμπιστοσύνη».

 

Πήγα σε ένα μεικτό σχολείο και δεν θυμάμαι ποτέ να έχω εκφοβιστεί στο σχολείο. Εκείνες τις μέρες ήμουν αρκετά μεγαλόσωμος. Συνήθως, αν πρόκειται θες να γίνεις νταής, θα επιλέξεις κάποιον που είναι μικρόσωμος. Δεν εκφόβισα κανέναν και δεν θυμάμαι να με εκφοβίζουν».

 

«Αν γράψεις υπέροχα τραγούδια με νόημα και συναίσθημα, θα διαρκέσουν για πάντα γιατί τα τραγούδια είναι το κλειδί για όλα. Τα τραγούδια θα ξεπεράσουν τον καλλιτέχνη και θα συνεχίσουν για πάντα αν είναι καλά».

 

«Όλα όσα πίστευα ότι θα μισούσα στο να κάνω παιδιά - το κλάμα, το ουρλιαχτό - τίποτα δεν με πτοεί. Μου αρέσουν όλα και με χαλαρώνουν».

 

«Ο Ιησούς ήθελε να αγαπάμε και να συγχωρούμε».

 

«Είμαι ο μεγαλύτερος τεχνοφοβικός όλων των εποχών».

 

«Λατρεύω μέρη που έχουν απίστευτη ιστορία. Λατρεύω τον ιταλικό τρόπο ζωής. Λατρεύω το φαγητό. Αγαπώ τους ανθρώπους. Λατρεύω τη στάση των Ιταλών».

 

«Λατρεύω κάθε λεπτό της πατρότητας, το να ξενυχτάω, να αλλάζω πάνες, τα παιδιά να κλαίνε, το βρίσκω πολύ αστείο και μου δίνει έμπνευση. Με συνδέει με τον κόσμο με έναν νέο τρόπο».

 

«Σιχαίνομαι τη διασημότητα. Δεν την αντέχω».

 

«Τα άτομα με HIV εξακολουθούν να είναι στιγματισμένα. Τα ποσοστά μόλυνσης ανεβαίνουν. Οι άνθρωποι πεθαίνουν. Η πολιτική απάντηση είναι τρομακτική. Η θλίψη του, η σπατάλη».

 

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30