Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να βελτιώσεις το στυλ σου

Στυλ ντυσίματος 2020: 10 tips που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το στυλ σου και να έχεις πάντα επιτυχημένα σύνολα!


Κέλλυ Νόβακ

Στυλ ντυσίματος 2020: 10 tips που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το στυλ σου και να έχεις πάντα επιτυχημένα σύνολα!

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί βλέποντας γυναίκες στα fashion και street style blogs, πώς διατηρούνται τόσο κομψές και περιποιημένες όλη την ώρα; Σίγουρα πολλές. Και ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι αυτές οι γυναίκες είναι κάτι παραπάνω από απλοί άνθρωποι, ώστε να καταφέρνουν πάντα να έχουν τόσο επιτυχημένα σύνολα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Οργάνωση και αυτοπεποίθηση 

Το μυστικό της επιτυχίας τους, κρύβεται στην καλή οργάνωση αλλά και την αυτοπεποίθηση για τις εμφανίσεις τους. Παρακάτω λοιπόν, σου αναλύω τα πιο σημαντικά μυστικά αυτών των γυναικών και που θα κάνουν και εσένα να είσαι “στην τρίχα”, όλες τις ώρες!

1. Προετοίμασε από το βράδυ τα ρούχα της επόμενης μέρας

Είναι τόσο απλό αλλά τόσο σημαντικό! Εάν αφιερώσεις λίγο χρόνο την προηγούμενη μέρα για να προετοιμάσεις τι θα φορέσεις το πρωί, θα είσαι σε θέση να επιλέξεις τον καλύτερο συνδυασμό του συνόλου σου, μέχρι και να σιδερώσεις κάποιο από αυτά αν χρειάζεται. Έτσι, δεν θα τρέχεις σαν την... τρελή το πρωί να τα προλάβεις όλα και να είσαι και στην ώρα σου στην δουλειά.

2. Φόρεσε τα σωστά εσώρουχα

Δεν είναι όλα τα εσώρουχα κατάλληλα για όλες τις ώρες. Πρόσεξε αυτά που φοράς σε καθημερινή βάση να είναι άνετα, στο σωστό μέγεθος σου και να κολακεύουν την σιλουέτα σου.

3. Εμπνεύσου από τις fashion bloggers

Ακολούθησε στο Instagram ή στο Tumblr τις γυναίκες αυτές που το στιλ τους σε αντιπροσωπεύει περισσότερο και εμπνεύσου (μην αντιγράψεις!) από τις εμφανίσεις τους. Έτσι θα βελτιώσεις το στυλ σου.

4. Τσέκαρε τον καιρό

Ακούγεται τόσο απλό, αλλά πολλές φορές κάνουμε τις λάθος επιλογές λόγω του καιρού. Ενημερώσου λοιπόν, για τον καιρό της ημέρας πριν φύγεις από το σπίτι και απόφυγε να καταστρέψεις τα flat παπούτσια σου όταν βρέχει, ή να ζεσταθείς φόρώντας μπότες όταν έξω έχει καύσωνα!

5. Επίλεξε το σωστό outfit ανάλογα με την περίσταση

Δεν είναι όλα τα ρούχα για όλες τις ώρες. Για να βελτιώσεις το στυλ σου γίνε σωστή κριτής και επίλεξε το κατάλληλο outfit για την αντίστοιχη περίσταση. Εάν στην δουλειά σου το dress code είναι πιο συντηρητικό, μην φορέσεις mini φούστα. Κράτα την καλύτερα για μια βραδινή έξοδο με τις φίλες σου!

6. Φόρεσε ρούχα που σου ταιριάζουν

Μπορεί η αγαπημένη σου fashion blogger να φόρεσε ένα φόρεμα που σου άρεσε πολύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει και στον δικό σου σωματότυπο. Επίλεξε ρούχα μόνο ρούχα σε κολακεύουν και ταιριάζουν στο προσωπικό σου στιλ.

7. Διάλεξε τα σωστά αξεσουάρ

Όπως σοφά είπε και η Coco Chanel: “Όταν διαλέγεις τα αξεσουάρ σου, βγάλε πάντα το τελευταίο που φόρεσες”. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε φοράς παραπάνω αξεσουάρ και πότε χρειάζεσαι κάτι ακόμα για να αναδείξεις την εμφάνισή σου. Ρώτα πάντα τον εαυτό σου εάν πραγματικά χρειάζεται να φορέσεις και αυτό το μαντήλι αλλά και αυτό το statement κολιέ.

8. Περιποιήσου τα ρούχα σου

Είναι σημαντικό να διατηρείς σωστά τα ρούχα στην ντουλάπα σου. Μην τα πετάς από “εδώ και από εκεί” και αφιέρωσε λίγα λεπτά για να διπλώσεις και να τα κρεμάσεις σωστά. Κάποια υφάσματα θέλουν έξτρα προσοχή, οπότε φέρσου τους με.... σεβασμό!

9.  Βρες τα σωστά παπούτσια

Μπορεί να θέλεις να φοράς συνέχεια το νέο ζευγάρι γόβες στιλέτο που μόλις αγόρασες, αλλά αυτό το παπούτσι δεν είναι για όλες τις ώρες. Μια fashionable γυναίκα διαθέτει πάντα στην ντουλάπα της παπούτσια που είναι άνετα αλλά και μοντέρνα και μπορεί να τα φορέσει για να κάνει τις δουλειές της. Άσε τις γόβες για μια βραδιά στην πόλη με τις φίλες σου!

10. Μείνε πιστή στο προσωπικό σου στιλ

Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση και το δικό της προσωπικό στιλ, είναι πάντα chic και in style. Ακολούθησε μόνο τις τάσεις που σου αρέσουν και που μπορείς να υποστηρίξεις πραγματικά. Έτσι θα βελτιώσεις πραγματικά και το στυλ σου.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις σωστά τα αγαπημένα σου jeans

Συμβουλές για να τα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου σαν καινούρια

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024