Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς μπορώ να βρω το προσωπικό μου στυλ

Πώς να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ: ο απόλυτος οδηγός


Κέλλυ Νόβακ

Πώς να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ: ο απόλυτος οδηγός

Τι σημαίνει Μόδα; Ένας Θεός ξέρει. Ένας “fashion God”, εννοώ. Το τι σημαίνει Μόδα για εμένα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο σημαίνει και για εσένα. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί σαν μονάδες. Η προσωπική (και διαφορετική σε πολλές περιπτώσεις) μας άποψη. Αυτό είναι και το «αλατοπίπερο» της ζωής, -αν θες να γίνω λίγο πιο μελό-, αλλά και το θαυμάσιο με αυτή.

Μόδα είναι ζωή

Αν λοιπόν, θα έπρεπε να σου δώσω μια απάντηση στο «τι εστί Μόδα», τότε είναι αυτό: ζωή. Σημαίνει «ζωή». Αντικατοπτρίζει τη ζωή μας, την κοινωνία μας εξάλλου, εκατό τοις εκατό. Εμπνέεται απ’ αυτή, της δίνει τροφή και μέσα από αυτές τις επιρροές, κάτι θαυμάσιο συμβαίνει. Μπορείς να δεις από τα πιο out there, avant garde looks που να προσφέρουν μια πιο open ματιά πραγμάτων, μέχρι και το πιο κακόγουστο ρούχο που μόνο σκοπό έχει να πουλήσει το «σεξ». Είδες πόσο «κοντά» στην κοινωνία μας είναι η Μόδα;

Μόδα και στυλ είναι διαφορετικές έννοιες;

Αλλά με τα χρόνια καταλαβαίνω όλο και περισσότερο, πόσο διαφορετική είναι η «Μόδα» από το «Στυλ». Είναι τελικά δύο διαφορετικές έννοιες, όσο κι αν σχετίζονται πολλές φορές απόλυτα μεταξύ τους. Οξύμωρο αυτό που σου λέω, αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Το στυλ σου είναι μοναδικό. Είμαστε μοναδικές!

Και εξηγώ: το στυλ σου, το στυλ μου, της κολλητής σου μπορεί να έχουν τα πάντα να κάνουν με την Μόδα, μπορεί και να μην σχετίζονται καθόλου μ’ αυτή. Και επανέρχομαι στον όρο της «μονάδας». Είμαστε μοναδικές, γι’ αυτό και το στυλ μας είναι μοναδικό και γι’ αυτό μπορεί αυτό να αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από τις τάσεις της Μόδας, ή και καθόλου με βάση αυτές.

Αυτό δεν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον; Εγώ το βρίσκω τρομερό. Αυτό με τράβηξε εξ’ αρχής στον χώρο αυτό. Ο καθένας μπορεί να είναι αυτό που θέλει να είναι μέσα από τις εμφανίσεις του, ακόμα κι αν η κοινωνία δεν το προστάζει ή δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Who cares? Δηλαδή, ΟΚ, μπορεί όλα αυτά τα likes στο IG να είναι μια μίνι επιβεβαίωση, αλλά όταν σκέφτεσαι πόσες άλλες «προσωπικότητες» που ανεβάζουν ανούσια posts λαμβάνουν χιλιάδες likes για το τίποτα, ίσως να πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι το προσωπικό σου validation είναι το μόνο που έχεις πραγματικά ανάγκη.

"Πώς μπορώ να βρω το προσωπικό μου στυλ;" Να είσαι ο εαυτός σου.

Γι’ αυτό και θεωρώ πιο αναγκαίο και κρίσιμο από ποτέ να είναι ο εαυτός σου. Να υπερισχύσεις των ανούσιων posts και looks και είσαι απλά εσύ. Και το… «εσύ» να το εκφράζεις μέσα από τις εμφανίσεις σου.

Για να το καταφέρεις αυτό όμως, αρχικά πρέπει να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ. Οι παρακάτω συμβουλές θα ρίξουν λίγο φως στην υπόθεση. Έπειτα, όλα εξαρτώνται από εσένα και πόσο έτοιμη είσαι να αποκαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό, μέσα από το «πραγματικό» σου στιλ.

Συμβουλές για να βρεις το προσωπικό σου στυλ

Κάντο. Είναι θαυμάσια εμπειρία. Και ξέρεις κάτι; Όλοι θα κάνουν praise το στυλ σου μετά απ’ αυτό, είτε αρέσεις, είτε όχι, γιατί το να είσαι ο εαυτός σου είναι το καλύτερο look που μπορείς να φορέσεις. Enjoy λοιπόν.

#1. Φόρα ότι σε κάνει χαρούμενη

Η Μόδα, το στιλ, όπως θες πάρτο, πρέπει να σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά και όχι να καταπιέζεσαι! Είναι σημαντικό να φοράς ρούχα που σε κάνουν χαρούμενη, και με τα οποία αισθάνεσαι καλά μέσα σε αυτά. Έτσι θα κάνεις και πετυχημένα looks εξάλλου. Και αν, κάποιες μέρες δεν νιώθεις καλά, ένα fun και ενδιαφέρον σύνολο θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.

#2. Φόρα ότι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά

Παρόμοιο με το παραπάνω tip, αλλά τόσο διαφορετικό. Πρέπει πάση θυσία να είσαι ΟΚ με τα ρούχα που φοράς. Ό,τι φοράς εξαναγκαστικά (όπως όταν σε ανάγκαζε η μητέρα σου να φορέσεις εκείνο το φόρεμα στο πάρτι συμμαθήτριάς σου στο δημοτικό!), τότε ούτε ωραίο θα δείχνει πάνω σου, ούτε ωραία θα νιώθεις εσύ. Πρέπει να αισθάνεσαι άνετα μέσα στα ρούχα σου και ό,τι φόρας να σε εκφράζει και ν’ αντιπροσωπεύει σαν προσωπικότητα.

#3. Βρες την «στολή» σου

UNIFORM. Η σημαντικότερη λέξη στο λεξιλόγιο της μόδας. Πρέπει να βρεις την «στολή» σου. Ένα σύνολο, ένα συνδυασμό ρούχων που ταιριάζει στον σωματότυπο σου, στο προσωπικό σου στυλ και που σε κάνει να αισθάνεσαι τέλεια. When in doubt, και δεν ξέρεις τι να φορέσεις, θα έχεις πάντα την «στολή» σου να φοράς και με την οποία θα κάνεις πάντα –μα πάντα- επιτυχημένα looks.

#4. Αντιστάσου στις viral μόδες

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται. Και πλέον, με την άνοδο των social media, τα “Instagram trends” και τα “celebrities trends” και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, το να θεωρηθεί μια τάση…, «τάση» είναι piece of cake. Μην γίνεσαι έρμαιο των τάσεων. Δεν χρειάζεται να φοράς κάτι επειδή είναι «της Μόδας» αν δεν το θέλεις, αν δεν σου αρέσει πραγματικά ή αν δεν ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ. Be true to yourself και ακόμα και αν όλες οι φίλες φορούν για π.χ. κρόσσια, δεν σημαίνει ότι πρέπει και εσύ. Διαφοροποιήσου από τον όχλο κι ακόμη κι αν σου αρέσει μια τάση, ένα look τότε εμπνεύσου απ’ αυτό και συμπεριέλαβε το στις εμφανίσεις σου με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.

Κεντρική φωτό: Instagram @tagwalk

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις σωστά τα αγαπημένα σου jeans

Συμβουλές για να τα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου σαν καινούρια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.