Πώς να φροντίσεις σωστά τα αγαπημένα σου jeans

Συμβουλές για να τα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου σαν καινούρια

Allyou Team

Συμβουλές για να τα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου σαν καινούρια

Αν υπάρχει ένα fashion item το οποίο βρίσκεται σε κάθε γυναικεία αλλά και αντρική ντουλάπα όλο το χρόνο, τότε αυτό είναι χωρίς καμία αμφιβολία το jean. Πρακτικό, ευκολοφόρετο και ευκολοσυνδύαστο, αυτό το κομμάτι μας εξυπηρετεί σε όλες σχεδόν τις περιστάσεις και τις ώρες της ημέρας, ενώ ανάλογα με τον τρόπο που θα το συνδυάσουμε με άλλα κομμάτια της ντουλάπας, αξεσουάρ και υποδήματα, μπορεί να μεταμορφωθεί και να εξελιχθεί από casual look σε κάτι πιο βραδινό. Ποια είναι όμως η κατάλληλη φροντίδα των αγαπημένων μας jeans, ώστε να παρατείνεται η ζωή τους μέσα στο χρόνο;

Το ιδανικό πλύσιμο

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που προτείνουν το αραιό πλύσιμο των jeans. Μάλιστα, αυτό θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο ή τρεις φορές το μήνα. Ανάμεσα στα πλυσίματα, μπορείς να κρεμάς τα jeans ώστε να αερίζονται και στην περίπτωση που έχουν κάποιο λεκέ, να τον καθαρίζεις τοπικά, ώστε να μην «γερνάει» το ύφασμα λόγω του πλυντηρίου.

Πώς θα απομακρύνεις τις οσμές

Λόγω του ότι αυτό είναι ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας το οποίο φοράμε σχεδόν καθημερινά, είναι λογικό συχνά να μας φαίνεται ότι μυρίζει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρεμάς τα jeans σου έξω στον «φρέσκο» αέρα αμέσως μετά τη χρήση τους, ώστε να προλάβεις τις άσχημες μυρωδιές και επίσης μπορείς να βάλεις αρωματικά φακελάκια στο σημείο της ντουλάπας όπου τα αποθηκεύεις.

Για να διατηρήσεις το χρώμα

Τα jeans όταν πλένονται, τείνουν να χάνουν την ένταση και τη ζωντάνια στο χρώμα τους. Για να μπορέσεις να τα διατηρήσεις σαν καινούρια, προτείνεται το πλύσιμο σε ένα χαλαρό πρόγραμμα στο πλυντήριο και σε max 30ºC.

Ακόμη, ένα κόλπο που μπορείς να εφαρμόσεις για να διατηρήσεις το χρώμα τους, είναι να τα βάζεις στο πλυντήριο από την ανάποδη πλευρά.

Τέλος, για να προστατεύσεις το ύφασμα των αγαπημένων σου jeans, καλό θα ήταν να τα βάζεις πρώτα σε μια ειδική θήκη για πλύσιμο και έπειτα στο πλυντήριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo Instagram @haileybieberAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares