Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις το σωστό layering με κολιέ

Ακολούθησε τα tips και θα έχεις μια stylish εμφάνιση



Ακολούθησε τα tips και θα έχεις μια stylish εμφάνιση

Είτε faux είτε όχι, τα κοσμήματα «δίνουν» πολύ σε μια εμφάνιση. Είναι εκείνη η προσθήκη που χαρίζει πολυτέλεια και κομψότητα σε ένα outfit, ακόμα κι αν πρόκειται για casual look το πρωί. Όμως, το να φορέσεις ένα και μόνο κόσμημα και συγκεκριμένα ένα κολιέ, δεν είναι ποτέ αρκετό. Τα fashion girls και οι στυλίστες αγαπούν το layering και το ανεπιτήδευτο και cool αποτέλεσμα που αυτό μπορεί να προσφέρει στην εικόνα μας.

Πώς όμως θα κάνεις το σωστό layering με τα κολιέ σου; Οι παρακάτω συμβουλές θα σε κάνουν expert σε αυτό!

Πριν αρχίσεις να βγάζεις από την μπιζουτιέρα σου όλα τα κολιέ που έχεις αγοράσει μέχρι σήμερα, να έχεις στο μυαλό σου πως η τέχνη του layering με τα κολιέ βασίζεται στο να αλληλοσυμπληρώνεις απλά κομμάτια και να μην καταλήγεις σε υπερβολές. Το ιδανικό είναι να συνδυάζεις τρία έως τέσσερα κολιέ τη φορά καθώς περισσότερα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ένα χαμό στο λαιμό σου.

oxetteextravaganza

Κολιέ Eleganza μεταλλικό επίχρυσο με κίτρινα ζιργκόν, Oxette

 

Έπειτα, θα πρέπει να επικεντρωθείς στο κολιέ εκείνο το οποίο θα κερδίζει το ενδιαφέρον, δηλαδή θα είναι το πιο ξεχωριστό κομμάτι, το κολιέ – σταρ. Μπορείς να δημιουργήσεις μια ιστορία με τα κολιέ που θα επιλέξεις να φορέσεις και ένα από αυτά να είναι εκείνο με τη μεγαλύτερη συναισθηματική σημασία ή το μεγαλύτερο συμβολισμό για εσένα. Μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα κολιέ που έχεις κληρονομήσει από τη γιαγιά σου ή ένα vintage κολιέ που έχεις αγοράσει από κάποιο κατάστημα ή ακόμα και ένα πολύτιμο δώρο από αγαπημένο σου πρόσωπο. Οποιαδήποτε κι αν είναι η αξία και η σημασία του θα πρέπει αυτό το κόσμημα να είναι το highlight του συνδυασμού σου, οπότε είναι πιο ορθό να καταλήξεις πρώτα σε αυτό και στη συνέχεια να επιλέξεις τα κολιέ εκείνα που θα συμπληρώσουν το layering.

gregiostavros

Κολιέ My Gold / Golden Moments χρυσό 14 καράτια, Gregio

 

Στο σημείο αυτό και αφού έχεις διαλέξει το ιδιαίτερο κολιέ που θα είναι και το highlight του συνδυασμού σου, θα πρέπει να αποφασίσεις ποια είναι τα κολιέ που θα δημιουργήσουν τα layers. Μην μείνεις όμως σε κοσμήματα παρόμοια με αυτό που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε layers κάνοντας mix διαφορετικού μεγέθους αλυσίδες, κολιέ με χρωματιστές χάντρες και διαφορετικά στιλ. Αυτό είναι και το διασκεδαστικό μέρος της υπόθεσης καθώς το layering με κολιέ είναι σαν να δημιουργείς το δικό σου έργο τέχνης.

swaromilena

 

Κολιέ Millenia επιμετάλλωση σε χρυσαφί τόνο, Swarovski

 

Το ήξερες ότι θα πρέπει να έχεις κατά νου τόσο το σχήμα του προσώπου σου όσο και τον τόνο της επιδερμίδας σου; Αν για παράδειγμα έχεις θερμούς υποτόνους, τότε το χρυσό κολιέ θα δώσει λάμψη στο πρόσωπο σου. Από την άλλη, αν έχεις μακρύ λαιμό μπορείς να φορέσεις και ένα choker, κάτι που δεν ταιριάζει σε γυναίκες με κοντό λαιμό.

kykladeslilalo

 

Κολιέ Cyclades από επιχρυσωμένο ασήμι 925°, Li -LA – LO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department