Skip to main content

DO IT YOURSELF

Λινό: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη φροντίδα του πιο δροσερού υφάσματος

Αυτό το ύφασμα είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού 



Αυτό το ύφασμα είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού 

 Το λινό έχει αγαπηθεί πάρα πολύ και όχι άδικα. Είναι ένα ύφασμα πολύ ελαφρύ, δροσερό και φινετσάτο που επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει τις ημέρες της άνοιξης και κυρίως του καλοκαιριού όταν και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ ψηλά. Η αέρινη υφή του το καθιστά ιδανικό για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη αλλά φυσικά και σε μέρη όπου απολαμβάνουμε τις διακοπές όπως τα νησιά και μας δίνει την ελευθερία και την άνεση της κίνησης σε κάθε μας βήμα ενώ δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως δεν φοράμε τίποτα. 

Αυτό το τόσο όμορφο ύφασμα χρειάζεται βέβαια ειδική φροντίδα ώστε να μπορέσεις να το διατηρήσεις αψεγάδιαστο στο χρόνο. Θα πρέπει να γνωρίζεις μερικά πράγματα λοιπόν πριν το βάλεις για πλύσιμο και εμείς έχουμε όλες τις χρήσιμες συμβουλές. 

Αν το λινό σου ρούχο έχει λεκιαστεί, θα πρέπει να αφαιρέσεις τον λεκέ πριν το πλύνεις. Βάλε επάνω στον λεκέ ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν ή ακολουθώντας την παραδοσιακή τακτική, βάλε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι. Καλό θα ήταν να ταμπονάρεις τον λεκέ αμέσως μόλις δημιουργηθεί. 

Μια άλλη συμβουλή είναι να μουλιάσεις το λινό ρούχο σε μια λεκάνη πριν το βάλεις στο πλυντήριο. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες της συρρίκνωσης του ρούχου σου, όμως φρόντισε να κοιτάς πάντα το ταμπελάκι των οδηγιών. 

Οσο για το πλυντήριο, προτίμησε χλιαρό νερό και όχι κρύο ή πολύ ζεστό. Καλό θα ήταν επίσης να μην στριμώχνεις τα λινά σου ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου με άλλα ρούχα καθώς τα πρώτα ενδέχεται να χάσουν το σχήμα τους. Και φυσικά, βεβαιώσου πως τα υπόλοιπα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου έχουν το ίδιο βάρος αλλά και χρώμα με τα λινά. 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;