Skip to main content

FASHION NEWS

H Dior γιορτάζει τις γυναίκες καλλιτέχνιδες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Dior Lady Art Project


Κέλλυ Νόβακ

Πολλοί θεωρούν την ιδέα της Μόδας ως μια μορφή Τέχνης, θεωρία για αγρίους. Διαφωνώ. Η ιστορία της Μόδας, έχει αποδείξει άπειρες φορές πώς αυτή δεν υπάρχει απλά για βιοποριστικούς ή καταναλωτικούς λόγους, αλλά και να εκφράσει κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις ή για να γιορτάσει άλλες μορφές τέχνης.

Η Μόδα είναι Τέχνη λοιπόν και η Maria Grazia Chiuri (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του οίκου Dior) το επιβεβαιώνει. Παίρνει το πιο θρυλικό σχέδιο τσάντας του οίκου Dior aka την Lady Dior τσάντα και εναποθέτει την… μοίρα της στα χέρια ταλαντούχων γυναικών καλλιτεχνίδων.

Ως υποστηρίκτρια της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και του συνεχούς εορτασμού του γυναικείου φύλου, η Chiuri όχι μόνο τονίζει την σημαντικότητα του να γιορτάζουμε γυναίκες καλλιτέχνιδες, αλλά μας υπενθυμίζει ότι η Μόδα είναι και αυτή ένα είδος τέχνης.

Με το Dior Lady Project λοιπόν, επαναπροσδιορίζει την όψη της θρυλικής αυτής τσάντας, επιτρέποντας σε γυναίκες καλλιτέχνιδες απ’ όλο τον κόσμο, όπως τις Olga De Amaral, Polly Apfelbaum, Burçak Bingöl, Lee Bul, Isabelle Cornaro κ.ά. να της δώσουν ένα νέο look.

Η τσάντα αποκτάει πολλές διαφορετικές και σίγουρα ενδιαφέρουσες μεταμορφώσεις περιλαμβάνοντας στοιχεία όπως χρυσές αλυσίδες, πλαστικό υλικό, κεντήματα, γούνα, σκοινιά, ενδιαφέρουσα μοτίβα κ.ά.

Οι τσάντες θα παρουσιαστούν στον χώρο του Art Basel στο Miami.

diorladyartproject_01.jpgdiorladyartproject_02.jpgdiorladyartproject_03.jpgdiorladyartproject_04.jpgdiorladyartproject_05.jpgdiorladyartproject_06.jpgdiorladyartproject_07.jpgdiorladyartproject_08.jpgdiorladyartproject_09.jpgdiorladyartproject_10.jpg

Φωτ: από Dior

Κεντρική φωτό: Instagram @trendfolio

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.