Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Μαγεία αγάπης: I put a spell on you

New vintage entry: Eλιξίρια αγάπης για μαγικές σχέσεις!



Από τις «κλειδαριές αγάπης» που συναντάς σε γέφυρες και κεντρικά σημεία των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων μέχρι τα έθιμα του κλύδωνα ή το σε ποια θα πέσει η γαμήλια ανθοδέσμη, η αγωνία και οι μεταφυσικές ανησυχίες για ερωτικά θέματα ή ζητήματα αγάπης υπάρχουν από καταβολής κόσμου και συνεχίζουν να υπάρχουν παρά την τεχνολογική επανάσταση και τις τεχνοκρατικές αντιλήψεις. Η ανάγκη των ανθρώπων να προβλέπουν την αγάπη και η προσπάθεια να υπερνικήσουν την ανασφάλεια που νιώθουν όταν συνδεθούν με τον άνθρωπο που αγαπούν πολλές φορές τους ωθούν να βρουν τη λύση στα «μαγικά».

Η μαγεία είχε μια κακή εκπροσώπηση εδώ και αιώνες – με ατελείωτες απεικονίσεις μαγισσών, στερεότυπα που συνδέουν τις μάγισσες με τον Σατανά και τα ξόρκια με είδη μαύρης μαγείας και την προσωποποίηση του κακού. Η απεικόνιση αυτή ήταν αρκετά αρνητική και συχνά δυσοίωνη, αλλά σήμερα η μαγεία έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και ελκυστικό σύστημα πεποιθήσεων. Δεν χρειάζεται παρά να δεις πόσο συχνά εμφανίζονται τα αγαπημένα ξόρκια και τα μαγεία στην ποπ κουλτούρα, από τον Χάρι Πότερ έως το Chilling Adventures της Sabrina.

Αυτές οι βασικές αναπαραστάσεις των μαγισσών μπορεί ακόμα να διαφέρουν από τη σύγχρονη πραγματικότητα (με ήρωες με ράβδους και κάπες που αγωνίζονται έναντι σεξουαλικών δαιμόνων), αλλά η αλήθεια είναι ότι η μαγεία έχει εξελιχθεί σε μια αναπτυσσόμενη πρακτική με συνδέσμους με τη μαγεία και τη φύση. Σύμφωνα με απογραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2011, περίπου 53.000 άτομα αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως παγανιστές στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα 11.000 άτομα ταυτίζονται ως Wiccans. Η σύγχρονη και ολοένα αυξανόμενη εμμονή με εναλλακτικές μορφές πνευματικότητας (δηλαδή, αστρολογία, manifestation) και η επιθυμία όλο και περισσότερου (νέου) κόσμου να απομακρυνθεί από πιο παραδοσιακές, αναμφισβήτητα περιοριστικές, μορφές θρησκείας μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο, οπότε δεν θα ήταν έκπληξη αν αυτοί οι αριθμοί συνέχιζαν να αυξάνονται τα τελευταία 10 χρόνια και όχι μόνο στην Αγγλία.

Στο σήμερα, η πιο διαδεδομένη εξάσκηση παύλα πρακτική της μαγείας και ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους για ξόρκια δεν μοιάζει να είναι καθόλου απαίσιος καθώς αφορά μια λέξη-κλειδί: την αγάπη.
https://www.instagram.com/p/CKDM_Ezlx1q/

Τι είναι τα ξόρκια αγάπης;

Τα ξόρκια αγάπης είναι ένας εξειδικευμένος τύπος μαγείας που χρησιμοποιείται για να προσελκύσει την αγάπη. Αυτά τα ξόρκια χρησιμοποιούνται είτε με τη μορφή γραπτού κειμένου, φίλτρων, τελετουργιών είτε με αντικείμενα όπως κούκλες ή κεριά. Τα ξόρκια αγάπης μπορεί να φαίνονται αρκετά σύγχρονα, αλλά δεν είναι μια νέα πρακτική. Η καταγωγή τους χρονολογείται από την Αρχαία Αίγυπτο, με σφηνοειδή γραφή - ένα απίστευτα παλιό σύστημα γραφής - που απεικονίζει ερωτικά τελετουργικά. Ειδικότερα, η περίοδος μεταξύ του 15ου και του 18ου αιώνα είναι η κύρια περίοδος όπου η μαγεία ήταν συνεχώς εμφανής στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι των χωριών επισκέπτονταν συχνά γυναίκες που πιστεύεται ότι ήταν μάγισσες για να βοηθήσουν με τα ερωτικά τους προβλήματα, χρησιμοποιώντας φυτά, βότανα και φάσεις της σελήνης, για να βοηθήσουν τη σύνδεση με τον/την αγαπημένο/αγαπημένη τους. Και ναι ακόμα και στην ελληνική λαογραφία και παράδοση, θα βρεις άφθονες τέτοιες αναφορές από τα κείμενα του Παπαδιαμάντη μέχρι τις ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου.

Η εμμονή με τις ρομαντικές σχέσεις και η εύρεση της αληθινής αγάπης, της μίας και μοναδικής, «συνεχίζει» μέχρι σήμερα κι έχει δημιουργήσει μια τεράστια αγορά και ζήτηση για ερωτικά ξόρκια. Θα βρεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο αρκετούς ειδικούς που προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες σε μεμονωμένους ανθρώπους για να βρουν αγάπη, καθώς και υπηρεσίες για την επιστροφή του πρώην τους.

 

 

Δημοφιλή ξόρκια αγάπης και πώς να τα κάνεις

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει μια πληθώρα από ξόρκια αγάπης. Δεν θα σε ξεγελάσουμε, δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αναγκάσεις κάποιον να σε ερωτευτεί (το λέμε πριν αρχίσεις να το δοκιμάζεις σε όποιον σου γυαλίσει). Για να λειτουργήσει το ερωτικό ξόρκι, πρέπει να έχεις ήδη μια σχέση με το άτομο που έχεις στο μυαλό σου και αντί να αλλάξεις το πώς σκέφτεται ή νιώθει για σένα, το ξόρκι αγάπης έχει σκοπό να κάνει αυτή τη σύνδεση ισχυρότερη.

Επίσης, είναι σημαντικό να έχεις μια θετική στάση όταν εκτελείς ένα ξόρκι αγάπης προκειμένου να διατηρήσεις τη δόνηση και την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα. Κάθε ξόρκι αγάπης διαφέρει ως προς τον τύπο και την πρόθεση, αλλά υπάρχουν δύο σημαντικοί κανόνες που ισχύουν για τον καθένα. Πρώτον, ένα ξόρκι αγάπης πρέπει να εκτελείται την Παρασκευή, γιατί την Παρασκευή κυβερνά η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα. Δεύτερον, ένα ξόρκι αγάπης πρέπει να εκτελείται σε φθίνουσα φάση του φεγγαριού, που είναι οποιαδήποτε φάση του φεγγαριού μεταξύ ενός νέου φεγγαριού (το λεπτό σχήμα ημισελήνου) και μιας πανσελήνου.

Μαγικά κεριά

Τοποθετείς δύο ξεχωριστά, ιδανικά κόκκινα, κεριά μπροστά σου, το ένα για να αντιπροσωπεύσει εσένα και το άλλο για να αντιπροσωπεύσει το πρόσωπο της αγάπης σου. Στη συνέχεια, ανακατεύεις αρωματικά λάδια και βότανα σε ένα μπολ (συμπεριλαμβανομένων των ροδοπέταλων, πατσουλί, frangipani, dragon’s blood του χαμομηλιού) για να συνδυάσεις τα συστατικά μαζί. Αλείφεις το πρώτο κερί με το μείγμα, μετά το άλλο κερί, και οραματίζεσαι τον εαυτό σου μαζί με το ενδιαφέρον της αγάπης σου μαζί και στη συνέχεια φέρνεις σταδιακά τα δύο κεριά πιο κοντά μαζί κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Μαγικές κούκλες

Χρειάζονται δύο κούκλες, μία για να εκπροσωπήσει τον εαυτό σου και η άλλη για το ερωτικό αντικείμενο της αγάπης σου (μπορείς να επισυνάψεις μια εικόνα-φωτογραφία του προσώπου αυτού του ατόμου στην κούκλα). Βάλε ροδοπέταλα, κρυστάλλους τριαντάφυλλου και ερωτική αλληλογραφία και στις δύο κούκλες, μετατρέποντάς τες σε φάρο ενέργειας αγάπης. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια κορδέλα και τύλιξέ την γύρω από τις δύο κούκλες για να τις συνδέσεις.

Όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις αυτές τις ιεροτελεστίες αγάπης με ακρίβεια, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να δουλέψουν. Το ξόρκι αγάπης ενεργοποιεί το σύμπαν και τις δυνάμεις που υπάρχουν, σε συνεργασία με τις φάσεις του φεγγαριού / τον πλανήτη [και] τα βότανα από τη γη. Ο συνδυασμός δύο εκπληκτικών, ισχυρών ενεργειών είναι αυτό που κάνει το ξόρκι να λειτουργεί.

Some more magic

Μερικά ακόμα σύνεργα που μπορείς να βρεις αφορούν εξειδικευμένα βιβλία, με τίτλους όπως The Modern Witchcraft Book of Love Spells: Your Complete Guide to Attracting Passion, Love, and Romance, The Little Book of Spells: An Introduction to White Witchcraft, Wicca & Witchcraft Free Magic Spells Book (υπάρχει και σε εφαρμογή στο google.play), Witches' Spell Book: For Love, Happiness, and Success αλλά και αρωματικά στικ, κρυστάλλους, βότανα. Μια έρευνα επίσης στο διαδίκτυο από τις μηχανές αναζήτησης μέχρι το YouTube και το TikΤok ή και εξειδικευμένα sites όπως το wiccanow.com θα σου προσφέρουν μια ποικιλία πηγών γνώσεων και πληροφοριών.

Σημαντική υπενθύμιση: δεν υπάρχει καλύτερο ξόρκι αγάπης από το να φροντίσετε να κάνεις με το ταίρι σου τις δικές σας μαγικές ιεροτελεστίες αγάπης –ίσως σε ένα επόμενο άρθρο να μιλήσουμε για τον διαλογισμό αγάπης– προκειμένου να φτάσετε τη σχέση σας σε ένα ανεπτυγμένο επίπεδο ένωσης, σύνδεσης, επαφής, πνευματικότητας και συνειδητότητας. Όταν καταφέρετε να ενώσετε τις αληθινές σας ενέργειας αγάπης θα βιώσετε ένα μικρό συμπαντικό θαύμα… 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο αετός της χαράς!

Ένα παραμύθι για τον χαρταετό... Καλή Καθαρά Δευτέρα!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το θέατρο είναι σαν την ορειβασία. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πέσεις ή θα φτάσεις στην κορυφή» Isabelle Huppert

Στα 71 της, η Isabelle Huppert συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σοφίας, γοητείας και υποκριτικής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: όλες οι πολύτιμες συμβουλές για να κοιμάσαι καλά

Όλα τα super tips για να κοιμάσαι σαν πουλάκι και να ξυπνάς με ενέργεια

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…