Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Τι θα σου διδάξουν τα άστρα αυτή τη χρονιά

Ποιο σημαντικό μάθημα έρχεται να σου δώσει το 2024, σύμφωνα με το ζώδιό σου



Κάθε χρονιά έχει διάφορα «δώρα» που κουβαλάει. Άλλες χρονιές είναι πιο γενναιόδωρες από άλλες. Ωστόσο καθεμία ξέρει να αφήνει το ίχνος και το αποτύπωμά της στη ζωή σου. Ζητήσαμε τη βοήθεια της αστρολογίας για να σου φανερώσουμε ποιο μάθημα καλείσαι να μάθεις το 2024 σύμφωνα με το ζώδιό σου. Όσο πιο κατάλληλα προετοιμασμένη είσαι τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να αντιμετωπίσεις ό,τι είναι και δεν είναι γραμμένο στα άστρα…

Κριός - Τίποτα δεν είναι μόνιμο

Εάν συνεχίζεις να ενεργείς όπως συνηθίζεις, δεν θα έχεις καλό τέλος. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις κάθε πτυχή του σύμπαντος. Είναι ωραίο να έχουμε σχέδια και έναν στόχο στη ζωή. Είναι υπέροχο όταν κολλάς σε πράγματα που επιτυγχάνεις, αλλά είναι φρικτό όταν αυτά τα σχέδια γίνονται κάτι που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε ή αλλιώς νιώθεις καταδικασμένη. Πρέπει να μάθεις ότι η ζωή δεν τελειώνει εάν δεν πετύχεις τους στόχους σου. Πρέπει να μπορείς να προσαρμόζεσαι στη ζωή καθώς και στα νέα πράγματα που φέρνει. Με την πάροδο του χρόνου, η ζωή αλλάζει και οι αποφάσεις και τα σχέδιά σου πρέπει επίσης να αλλάξουν. Τίποτα δεν είναι μόνιμο.

Ταύρος – δώσε στον χρόνο την ευκαιρία να σε γιατρέψει

Πρέπει να μάθεις ότι χρειάζεται χρόνος για να επουλωθούν οι διάφορες πληγές και ότι το καταχώνιασμα των αρνητικών συναισθημάτων δεν θα τα κάνει να εξαφανιστούν ως διά μαγείας. Εάν προσποιηθείς ότι δεν συνέβη τίποτα, θα σε κάνει να νιώσεις μόνο χειρότερα στο μέλλον. Το βάρος του πόνου απλώς θα αθροίζεται και θα συσσωρεύεται και κάποια στιγμή θα γίνει ανυπόφορο κι ανυπέρβλητο. Όταν κάνεις ότι όλα είναι καλά ενώ μέσα σου υποφέρεις, μπορεί να ξεγελάς τους άλλους χαμογελώντας, αλλά ουσιαστικά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Η αληθινή ωστόσο δύναμη όταν δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να αγκαλιάσει όλα τα συναισθήματα και να τα αποδεχτεί. Μόνο έτσι μπορείς να προχωράς.

 

Δίδυμοι – ώρα για δράση

Αυτή είναι η χρονιά κατά την οποία πρέπει να αναλάβεις δράση. Δεν μπορείς να κάθεσαι και να περιμένεις να συμβούν τα πράγματα από μόνα τους. Κανείς άλλος δεν έχει την ευθύνη της ευτυχίας σου, παρά μόνο εσύ. Έχει έρθει η στιγμή - είναι τώρα που πρέπει να αναλάβεις δράση που θα επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή σου. Οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για σένα επειδή είσαι κοινωνικό πλάσμα. Το φετινό μάθημα ζωής σαφώς και αφορά τις σχέσεις αλλά αυτή τη φορά όχι τις σχέσεις σου με τους άλλους, αλλά με τον εαυτό σου. Είσαι το μόνο άτομο που μπορεί να σε βοηθήσει. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβεις μια για πάντα.

Καρκίνος -  ώρα για αλήθεια

Φέρεσαι για πολύ καιρό με παιδιάστικο και παιδαριώδη τρόπο. Αποφεύγεις να μεγαλώσεις και να αναλάβεις την ευθύνη που το ωρίμασμα συνοδεύει. Πρέπει ωστόσο να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σου, το συντομότερο δυνατόν! Όταν λέω τη ζωή, εννοώ τη αγάπη της ζωή σου. Ώρα να ξεβολευτείς. Δες τα πράγματα στα σοβαρά για αλλαγή. Αναρωτήσου: θέλεις να είσαι με το άτομο με το οποίο είσαι μαζί τώρα; Μπορείς να φανταστείς το μέλλον σου μαζί του; Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να απαντήσεις στις ερωτήσεις που ξεπροβάλλουν διακριτικά στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Αυτό θα είναι το βήμα προς τα εμπρός για σένα που χρειάζεται να κάνεις.

Λέων – δεν είσαι ο κυρίαρχος του κόσμου

Πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι περισσότερο με το κεφάλι σου – δηλαδή να τιθασεύσεις την παρορμητικότητά σου και να συστηθείς ξανά με τη λογική. Μην πάρεις ξαφνικές αποφάσεις γιατί σύντομα θα δεις τις συνέπειες της επιπολαιότητάς σου σε μετωπική σύγκρουση. Συνήθως, όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σου αλλάξει γνώμη. Ό,τι κι αν κάνεις, νομίζεις ότι το κάνεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Όταν αγαπάς, αγαπάς καλύτερα, όταν δουλεύεις, δουλεύεις καλύτερα. Λοιπόν, μάθε ότι δεν είσαι η καλύτερη σε όλα. Μάθε ότι έχεις ανταγωνισμό και χρησιμοποίησε το μυαλό σου για να γίνεις πραγματικά η καλύτερη. Δούλεψε σκληρά!

Παρθένος – στροφή στον ρεαλισμό

Μερικές φορές είναι σαν να ζεις σε μια αυταπάτη, πιστεύοντας ότι το να θέλεις κάτι, σου δίνει το δικαίωμα να το έχεις. Λοιπόν, τα πράγματα δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και είναι καιρός να το μάθεις. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις πράγματα, να έχεις φιλοδοξίες και στόχους για να κάνεις όσα μπορείς περισσότερα, αλλά μερικές φορές είναι καλό οι στόχοι σου να είναι λίγο περισσότερο ρεαλιστικοί. Πρέπει να μάθεις να επιδεικνύεις μεγαλύτερη ταπεινότητα γιατί η ζωή θα σε διαλύσει εάν συνεχίσεις να περιμένεις μόνο το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί. Πού και πού είναι καλό να θυμάσαι ότι υπάρχουν και αναποδιές.

 

 Ζυγός – κλείσιμο λογαριασμών

Αυτή είναι η χρονιά σου, σίγουρα. Τελικά θα επιλύσεις όλα όσα σε ενοχλούσαν από τότε που ήσουν μικρό παιδί. Φέτος, θα λάβεις επιτέλους όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που σε απασχολούσαν για χρόνια. Πήρες επιτέλους την απόφαση να μετακινηθείς από το νεκρό σημείο στο οποίο είχες κολλήσει εδώ και χρόνια και να κάνεις κάτι μόνη σου. Το 2023  θα θεραπεύσεις τις πληγές σου, αλλά τα άσχημα νέα είναι ότι η θεραπεία που πρόκειται να αντιμετωπίσεις δεν θα γίνει με όμορφο τρόπο. Όλα αυτά τα συναισθήματα που εμφιαλώνεις εδώ και χρόνια θα ξεσπάσουν. Αλλά μόλις τα αντιμετωπίσεις όλα, θα είσαι επιτέλους χαρούμενη και ελεύθερη.

 Σκορπιός – εμπιστοσύνη στον άλλον

Πρέπει να αρχίσεις να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους. Όλη η ζωή σου αφορούσε για το ποιος θα έχει τον έλεγχο. Θέλεις να είσαι υπεύθυνη για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων σου, κάτι που προφανώς δεν είναι δυνατό. Φέτος, το πιο σημαντικό μάθημα που πρέπει να μάθετε είναι να εκχωρήσει λίγη από την ανάγκη σου για έλεγχο. Πρέπει να πιστέψεις ότι το σωστό άτομο θα περπατήσει στη ζωή σου. Πρέπει να έχεις πίστη στο πεπρωμένο και ότι με κάποιον τρόπο όλα θα πάνε καλά. Κλείσε τα μάτια σου και αφέσου για μια φορά. Όταν είσαι πιο χαλαρή μπορεί όντως να συμβούν γύρω σου και μέσα σου θαύματα.

 

Τοξότης – μικρά βήματα

Είσαι ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θέλεις να κάνεις, πράγματα που ονειρεύεσαι, αλλά κατά κάποιον τρόπο δεν καταφέρνεις να τα πετύχεις όλα επειδή είσαι πολύ ανασφαλής. Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, οπότε τις περισσότερες φορές, σε υποτιμάς ενώ είσαι σε θέση να κάνεις οτιδήποτε θέλεις. Πρέπει να ανεβείς λίγο και να ετοιμάσεις ένα σχέδιο για το τι να κάνεις με τη ζωή σου. Κάνε το σε βήματα και λύσε ένα βήμα κάθε φορά. Μπορείς να το κάνεις, απλώς πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα που θα πάρεις φέτος.

 

 Αιγόκερως – άνεμος αλλαγής

Φέτος, είναι καιρός για μεγάλη αλλαγή. Στην πραγματικότητα, είχες ήδη καταλάβει ότι κάτι δεν ήταν σωστό, αλλά προτίμησες να το αγνοήσεις. Ήξερες ότι η σχέση σου δεν πήγαινε πουθενά, ή ότι ήσουν σε μια άθλια δουλειά, αλλά αποφάσισες να κρατήσεις αυτά τα συναισθήματα κρυμμένα. Τώρα, ήρθε η ώρα να συμβιβαστείς με ό,τι σε ενοχλεί και τελικά να βρεις μια λύση. Ήρθε η ώρα να κάνεις επιτέλους κάτι για ό,τι σε ενοχλεί. Πίστεψε στον εαυτό σου και γίνε η αλλαγή που θέλεις να βιώσεις στη ζωή σου.

 

 Υδροχόος – κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι σου

Θα πρέπει να μάθεις φέτος ότι πρέπει να αποδεχτείς την αλλαγή. Μπορεί να σου φαίνεται ότι τα έχεις όλα και ότι βρίσκεστε στο μέρος που θέλεις να είσαι τώρα. Ωστόσο το θέμα είναι ότι τα πράγματα έξω από σένα (αλλά και μέσα σου) αλλάζουν και δεν μπορείς να τα επηρεάσεις. Γι' αυτό πρέπει να αγκαλιάσεις τις αλλαγές και να προσαρμοστείς. Μη φρικάρεις και μην σκέφτεσαι τι πρόκειται να γίνει όταν αντιμετωπίζεις κάτι άγνωστο. Αντ’ αυτού, λύσε το και δες το σαν μια ακόμη πρόκληση.

 

Ιχθύς – όλα είναι εδώ

Πρώτα απ' όλα, σταμάτησε να τρέχεις. Έχεις δει τα πάντα και είσαι παντού. Ίσως όχι σωματικά, αλλά σίγουρα συναισθηματικά. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσεις ότι ό,τι ψάχνεις σε περιμένει πίσω στο σπίτι σου. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για σένα που ωστόσο για κάποιον λόγο επέλεξες να τις αγνοήσεις. Έχεις αρκετό χρόνο για να μάθεις τι πραγματικά θέλεις. Όμως, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να παίρνεις αποφάσεις. Έχεις πλέον την εμπειρία και τη γνώση οπότε είσαι σε θέση περισσότερο από ποτέ να ξέρεις πού είσαι και πού θες να βρίσκεσαι και κυρίως πώς και με ποιους. 

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.