Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ένα όνειρο παραμένει όνειρο μέχρι να αποφασίσεις να το κάνεις πραγματικότητα» Harry Styles!

Happy Birthday στον Harry Styles που γίνεται 30!



Προκλητικός, αντισυμβατικός, ταλαντούχος, ήδη πολύ πετυχημένος, δηλώνει «Αγαπάω κάθε είδους προκλήσεις» και το αποδεικνύει περίτρανα με τον τρόπο που ζει. Το πρώην μέλος των One Direction, γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1994 στην περιοχή Χολμς Τσάπελ του Τσέσιρ. Οι γονείς του, Ντες και Αν Στάιλς χώρισαν όταν εκείνος ήταν 7 ετών. Διατήρησε καλές σχέσεις με τον πατέρα του, αλλά έμενε με την μητέρα του και την αδελφή του, την Τζέμμα Στάιλς. Το 2010 έλαβε μέρος στο Βρετανικό X-Factor με το τραγούδι Isn't She Lovely να του δίνει το δικαίωμα συμμετοχής. Εκεί ο Σάιμον Κάουελ δημιούργησε το συγκρότημα One Direction μαζί με τον Στάιλς και τους Λούις Τόμλινσον, Λίαμ Πέιν, Νάιαλ Χόραν, Ζέιν Μάλικ – έμεινε για κάποια χρόνια στο γκρουπ κερδίζοντας τις εντυπώσεις, την αγάπη και την προσοχή του κοινού, σχεδιάζοντας με προσεκτικά βήματα τη δική του ξεχωριστή πορεία.

Το σόλο ντεμπούτο του έκανε το 2017 με μία μπαλάντα 6 λεπτών, το "Sign of the Times" που έφτασε στην τέταρτη θέση του Billboard Hot 100. Άλλα σινγκλ που κυκλοφόρησαν ήταν το "Kiwi" και "Two Ghosts". Στην συνέχεια, κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με όνομα «Harry Styles» στις 13 Μαΐου του 2017. Την ίδια χρονιά έκανε και το κινηματογραφικό ντεμπούτο του με την συμμετοχή του στην ταινία "Dunkirk", του Κρίστοφερ Νόλαν. Στην ταινία, ο γνωστός -μέχρι τότε- τραγουδιστής υποδυόταν έναν Βρετανό στρατιώτη, που ονομαζόταν Άλεξ ο οποίος λάμβανε μέρος στην εκκένωση της Δουνκέρκης κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο «Fine Line» κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου του 2019. Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει ήδη 3 σινγκλ από τον δίσκο αυτό, τα "Lights up", "Watermelon Sugar" και "Adore You". Το άλμπουμ, την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του κατέλαβε την τρίτη θέση στα τσαρτ της Μεγάλης Βρετανίας και την πρώτη θέση στην Αμερική, με συνολικές πωλήσεις 478.000 μονάδων. Όπως και το προηγούμενο, έτσι και αυτό το άλμπουμ έχει πολλές επιρροές από παλαιότερες δεκαετίες και μπορεί να χαρακτηριστεί ποπ-ροκ. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου ανακοινώθηκε και η περιοδεία που θα συνοδεύσει το άλμπουμ του με το όνομα "Harry Styles: Love on Tour", ηγια το 2021.

Πέρα βέβαια από την πορεία του στο τραγούδι και στη μουσική βιομηχανία, ο Harry Styles ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο στιλ του και τις φροντισμένες πάντα εμφανίσεις του, έχοντας καθιερωθεί σε fashion icon, με αποκορύφωμα το solo εξώφυλλό στη Vogue τον Δεκέμβριο του 2020 (το μόνο ανδρικό εξώφυλλο στην ιστορία του περιοδικού). Ενώ έχει πάρει μέρος ως μοντέλο και σε μεγάλες καμπάνιες κορυφαίων οίκων μόδας, όπως ο Gucci.

Η συμμετοχή του Styles στην ταινία “Don’t Worry, Darling” που σκηνοθετεί η Olivia Wilde ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί μεταξύ τους ένα ειδύλλιο που απασχολεί τη δημοσιότητα από τη στιγμή που ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε σε έναν γάμο να κρατιούνται χέρι-χέρι, μόλις στις αρχές Ιανουαρίου του 2021.

What is love

Ως επί το πλείστον, το ιστορικό σχέσεων του Styles παραμένει μυστήριο. Μια γρήγορη ανασκόπηση για τις γυναίκες που έχει συνδεθεί ρομαντικά: η Caroline Flack το 2011, η Taylor Swift από το 2012 έως το 2013, η Kendall Jenner από το 2015 έως το 2016 και η Camille Rowe από το 2017 έως το 2019. Ενώ ο ίδιος σπάνια έχει ανοιχθεί για τις σχέσεις του, έχει μιλήσει κάποιες φορές για το τι σημαίνει η «αγάπη» για αυτόν.

«Όταν βλέπω φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα, νομίζω: Οι σχέσεις είναι δύσκολες, σε οποιαδήποτε ηλικία. Και επιπλέον το ότι δεν καταλαβαίνεις πραγματικά πώς λειτουργεί όλο αυτό, το να είσαι 18 ετών δεν το διευκόλυνε. Θέλω να πω, αρχίζεις λίγο αδέξια. Είσαι ραντεβού με κάποια που πραγματικά σου αρέσει. Πρέπει να είναι τόσο απλό, σωστά; Ήταν σίγουρα μια μαθησιακή εμπειρία». (Το 2016 μιλώντας για το πώς είναι να είσαι διάσημος και να βγαίνεις με διάσημους… ως προς τη σχέση του με την Taylor Swift).

Ενώ ο Styles δεν έχει ποτέ δηλώσει δημόσια τη σεξουαλικότητά του, υπήρξε ειλικρινής υποστηρικτής της κοινότητας LGBTQ +. Ορισμένα στιγμιότυπα περιλαμβάνουν το Styles που λέει ότι το φύλο δεν ήταν σημαντικό κριτήριο για το δικό του dating το 2014.

Σε μια συναυλία του στη Στοκχόλμης στη Σουηδία κατά τη διάρκεια του πρώτου σόλο του άλμπουμ, ο Styles έκανε τη στάση του ξεκάθαρη πέρα από το να έχει σημαίες υπερηφάνειας στη σκηνή, δηλώνοντας: «Αν είσαι μαύρος, αν είσαι λευκός, αν είσαι ομοφυλόφιλος, αν είσαι ετεροφυλόφιλος, αν είσαι τρανσέξουαλ - όποιος κι αν είσαι, όποιον κι αν ερωτεύεσαι, θα σε υποστηρίξω -σας αγαπάω όλους σας».

Εκεί ωστόσο που νιώθει πραγματική ελευθερία για να μιλήσει και να εκφραστεί ειλικρινά για όλα όσα νιώθει ή τον απασχολούν είναι η μουσική του. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που γράφει αυτοβιογραφικά στους στίχους των τραγουδιών του. Όλα περνάνε στη μουσική και στα τραγούδια του: «Δεν είναι όπως κάθισα ποτέ και έκανα μια συνέντευξη και είπα: “Έτσι ήμουν σε μια σχέση και αυτό συνέβη». Γιατί για μένα, η μουσική είναι εκεί που το άφησα να περάσει. Είναι το μοναδικό μέρος, περιέργως, όπου μου φαίνεται σωστό να το αφήσω να περάσει».

«Εάν μια καρδιά ταιριάζει στην άλλη σαν κομμάτι του παζλ, ίσως θα μπορούσες να είσαι το άλλο μισό που μου λείπει».

«Δεν θα έλεγα ότι θα μπορούσα να ερωτευτώ με την πρώτη ματιά, αλλά ίσως απλά δεν να μη μου έχει συμβεί ακόμα».

«Μην επιλέξετε αυτό που είναι όμορφο στον κόσμο. Αλλά μάλλον, επιλέξτε αυτό που κάνει τον κόσμο σας όμορφο».

10 άσχετες πληροφορίες για την προσωπικότητα που έχει ενθουσιάσει και εξακολουθεί να ενθουσιάζει το κοινό:

Έχει μια αδελφή της οποία το όνομα είναι Gemma.

Ήταν αυτός που σκέφτηκε το όνομα για το συγκρότημα ‘’One Direction’’

Kάποτε όνειρο του ήταν να εργαστεί ως ναυαγοσώστης

Έχει τατουάζ στο πλάι των βραχιόνων του, με ένα αστέρι που συμβολίζει όλα τα μέλη της One Direction

Έχει ύψος 1,83μ.

Το τραγούδι του Elvis Presley's ‘The Girl Of My Best Friend’, ήταν το πρώτο που έμαθε όλα τα λόγια

Το τραγούδι που έχει ακούσει περισσότερο στην ζωή του είναι το Paradise από Coldplay.

Αγαπημένα του χρώματα είναι το μπλε και το πορτοκαλί

Ο μεγαλύτερος του φόβος είναι τα φίδια

Αγαπημένο του μουσικό άλμπουμ είναι το ‘’21’’ από Adele

To ολοκληρωμένο όνομα του είναι Harry Edward Styles

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.