Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπη σημαίνει να είστε ικανοποιημένοι μέσα στην καρδιά σας και στην παρουσία του ατόμου που αγαπάτε» Pierce Brosnan

Ο Τζέιμς Μποντ της καρδιάς μας έκλεισε τα 69 και είναι πιο γοητευτικός από ποτέ



Ηθοποιός, παραγωγός, περιβαλλοντολόγος και ζωγράφος. Σαν το καλό κρασί, όσο μεγαλώνει τόσο πιο γοητευτικός γίνεται! Τον έχεις θαυμάσει σε άπειρους ρόλους και ταινίες, τον έχεις ξεχωρίσει ο Τζέιμς Μποντ και τραγούδησες μαζί του στο Μάμα Μία! Ο Πιρς Μπρόσναν (Pierce Brendan Brosnan) γεννήθηκε στις 16 Μαΐου 1953 και είναι Ιρλανδός ηθοποιός, που από το 2004 έχει και την αμερικανική υπηκοότητα.

Είναι ο πέμπτος κατά σειρά ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ, σε τέσσερις ταινίες, από το 1995 μέχρι το 2002. Ο Πιρς Μπρόσναν υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ τέσσερις φορές. Πρώτη φορά ήταν το 1995 στην ταινία GoldenEye. Ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα η ταινία Το αύριο δεν πεθαίνει ποτέ (Tomorrow Never Dies). Τρίτη φορά ήταν το 1999 στην ταινία Ο κόσμος δεν είναι αρκετός (The World Is Not Enough) ενώ τελευταία ταινία ήταν το Die Another Day το 2002.

Ο Πιρς Μπρόσναν είχε προταθεί πρώτη φορά για το ρόλο του Τζέημς Μποντ το 1987 αλλά καθώς δεσμευόταν ακόμα από το συμβόλαιο του στη σειρά Remington Steele, είχε αρνηθεί την πρόταση. Έτσι το 1987 και το 1989 το Βρετανό πράκτορα υποδύθηκε στις ταινίες The Living Daylights και Licence to Kill αντίστοιχα ο Τίμοθυ Ντάλτον.

 Άλλη μια μεγάλη στιγμή της καριέρας του ήταν το μιούζικαλ Mamma Mia! Η Ταινία το 2008.     

Ο Πιρς Μπρόσναν παντρεύτηκε το 1980 την Αυστραλή ηθοποιό Κασσάνδρα Χάρρις, με την οποία απέκτησε ένα γιο. Η Χάρρις είχε και άλλα δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της, τα οποία ο Μπρόσναν υιοθέτησε και έδωσε σ' αυτά το επίθετό του. Η Κασσάνδρα Χάρρις πέθανε το 1991 από καρκίνο. Το 2001 ο Πίρς Μπρόσναν παντρεύτηκε την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Keely Shaye Smith, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

https://www.instagram.com/p/CKZnoB0gLtk/

Με αφορμή τα γενέθλια του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

«Όταν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν σε σας, πρέπει να πιστεύετε εσείς στον εαυτό σας».

 

«Μαζί είμαστε πιο δυνατοί, οι φωνές μας πιο δυνατές και η συνέργεια των ενεργειών μας πιο ισχυρή. Μαζί μπορούμε να επικρατήσουμε στο Πολεμικό Ναυτικό για να εφαρμόσουμε διασφαλίσεις κοινής λογικής, όπως να απαιτήσουμε από τα πλοία του να αποφύγουν τους πιο ευαίσθητους θαλάσσιους θηλαστικούς οικότοπους και να σταματήσουν τις ασκήσεις τους κατά τη διάρκεια των μεταναστευτικών αιχμών».

 

«Νομίζω ότι οι Ινδιάνες είναι πολύ όμορφες. Έχουν μια αίσθηση κομψότητας και αθωότητας».

«Το οφείλουμε στα παιδιά μας να είμαστε καλύτεροι διαχειριστές του περιβάλλοντος. Η εναλλακτική λύση; - ένας κόσμος χωρίς φάλαινες. Είναι πολύ τρομακτικό και μόνο να το φανταστείς».

 

«Ο Θεός μου είναι καλός μαζί μου. Η πίστη μου είναι καλή μαζί μου σε στιγμές βαθύτερου πόνου, αμφιβολίας και φόβου».

 

«Μπορείτε να γίνει πολύ καταστροφικό το να προσπαθείς να τους ευχαριστήσετε όλους με αυτό που κάνετε, αλλά τελικά, πρέπει απλώς να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας».

«Συνειδητοποιώ πόσο πολύτιμη είναι η ζωή, πιθανώς επειδή έχω δει πώς μπορεί να την χάσεις».

 

«Ο Τζέιμς Μποντ είναι ένας από αυτούς τους ήρωες που πολλοί θα ήθελαν να είναι σαν αυτόν»

 

«Η φήμη είναι σαν ένα μεγάλο κομμάτι μαρέγκα - είναι γευστική, και συνεχίζετε να την τρώτε, αλλά δεν σας γεμίζει πραγματικά».

 

«Η οικογένειά μου είναι το ιερό μου καταφύγιο».

«Η αγάπη σημαίνει ότι όλα είναι σωστά με τον κόσμο. Αγάπη και μόνο αγάπη. Η αγάπη σημαίνει ότι είστε ικανοποιημένοι μέσα στην καρδιά σας και στην παρουσία του ατόμου που αγαπάτε, που γεμίζει την ημέρα σας και σας κάνει πιο δυνατούς και σοφούς, και σας δίνει την αυτοπεποίθηση να βγείτε στον κόσμο. Η αγάπη είναι απλώς το πιο όμορφο, χαρούμενο συναίσθημα».

 

«Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον πόνο της ζωής. Αυτή είναι η ζωή».

https://www.instagram.com/p/CIoTmUYAUEW/

«Ένας άνθρωπος γίνεται αυτό που ονειρεύεται. Και ονειρευόμουν να είμαι στις ταινίες. Με μεγάλωσαν οι Steve McQueen, Clint Eastwood, Warren Beatty και Cary Grant».

 

«Η θρησκευτική μου φιλοσοφία είναι η καλοσύνη. Προσπαθήστε να είστε ευγενικοί. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να επιτευχθεί».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο αετός της χαράς!

Ένα παραμύθι για τον χαρταετό... Καλή Καθαρά Δευτέρα!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το θέατρο είναι σαν την ορειβασία. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πέσεις ή θα φτάσεις στην κορυφή» Isabelle Huppert

Στα 71 της, η Isabelle Huppert συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σοφίας, γοητείας και υποκριτικής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: όλες οι πολύτιμες συμβουλές για να κοιμάσαι καλά

Όλα τα super tips για να κοιμάσαι σαν πουλάκι και να ξυπνάς με ενέργεια

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της