Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το να πιστεύεις στην αγάπη και να είσαι έτοιμος να παρατήσεις τα πάντα για χάρη της είναι η απόλυτη τραγωδία» Leonardo DiCaprio

Ο πετυχημένος ηθοποιός με τις οικολογικές ανησυχίες, έχει γενέθλια και συνεχίζει να μας γοητεύει  



Έκανε την καρδιά μας να «ναυαγήσει» στον Τιτανικό, μας ενθουσίασε απογειώνοντάς μας ως γοητευτικός απατεώνας στο Aviator και μας συγκίνησε ως Ρομέο… Γοητευτικός, ταλαντούχος, πετυχημένος, ακτιβιστής με οικολογικές ανησυχίες. Δεν εφησυχάζει λόγω της επιτυχίας του, ωριμάζει και συνεχίζει με προσεχτικά βήματα τη ζωή και την καριέρα του.

Ο Λεονάρντο Βίλχελμ Ντι Κάπριο (Leonardo Wilhelm DiCaprio), γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1974 και είναι διάσημος και εξαιρετικά ταλαντούχος Αμερικανός ηθοποιός. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ο Ντι Κάπριο ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις πριν συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές, όπως Santa Barbara και Growing Pains στις αρχές της δεκαετίας του '90. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στην κωμωδία τρόμου Critters 3 το 1991. Έλαβε αναγνώριση με δευτερεύοντες ρόλους στις ταινίες Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ (What's Eating Gilbert Grape, 1993), Σταγόνες Αγάπης (Marvin's Room, 1995) και Το Τέλος της Αθωότητας (The Basketball Diaries, 1995). Πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο Romeo + Juliet το 1996 και έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ταινία Τιτανικός (Titanic) σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον, τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών μέχρι το 2010.

Κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ το 2016, για την ερμηνεία του στην ταινία η Επιστροφή. Έχει ακόμη βραβευτεί με τη Χρυσή Σφαίρα Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στις ταινίες Ιπτάμενος Κροίσος (The Aviator, 2004), Ο Λύκος της Wall Street (The Wolf of Wall Street, 2013) και η Επιστροφή (The Revenant, 2015).

Οι ταινίες Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island) και Inception (2010) συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών της καριέρας του. Άλλες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει είναι οι: Πιάσε Με Αν Μπορείς (Catch Me If You Can, 2002), Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης (Gangs of New York, 2002), Ματωμένο Διαμάντι (Blood Diamond, 2006), Ο Πληροφοριοδότης (The Departed, 2006) και Ο Δρόμος της Επανάστασης (Revolutionary Road, 2008). Επίσης, έχει λάβει σαν ηθοποιός άλλες πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ. Ο Ντι Κάπριο είναι ιδιοκτήτης μίας εταιρίας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, της Appian Way Productions, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. (πηγή: Wikipedia)

Σήμερα τιμώντας τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

«Το πρώτο φιλί που είχα ήταν το πιο αηδιαστικό πράγμα στη ζωή μου. Η κοπέλα έβαλε περίπου ένα κιλό σάλιο στο στόμα μου και όταν έφυγα έπρεπε να το φτύσω όλο».

 

«Εάν μπορείτε να κάνετε ό,τι σας αρέσει περισσότερο και να είστε ευτυχισμένοι, τότε είστε σε καλύτερο δρόμο στη ζωή σας από τους περισσότερους ανθρώπους».

 

«Δεν είμαι το είδος του ατόμου που προσπαθεί να είναι cool ή μοντέρνο, σίγουρα μου αρέσει να είμαι απλώς εαυτός μου».

 

«Η μητέρα μου είναι ένα ζωντανό θαύμα».

 

«Νομίζω ότι πάντα θα αισθάνομαι σαν αουτσάιντερ».

 

«Μου αρέσει πολύ να κάνω αυτό που κάνω. Ξέρω ότι κάθε καριέρα είναι φευγαλέα και θα υπάρξουν χρονικές περιόδους που δεν θα έχω τις ευκαιρίες που μου προσφέρονται τώρα, οπότε τις εκμεταλλεύομαι».

 

«Το σχολείο δεν ήταν ποτέ το στοιχείο μου. Δεν μπορούσα ποτέ να επικεντρωθώ σε πράγματα που δεν ήθελα να μάθω. Τα μαθηματικά είναι τα χειρότερα. Μέχρι σήμερα, δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτό. Οι άνθρωποι πάντα λένε, “Θα έπρεπε να έχεις δοκιμάσει πιο σκληρά”. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν μπορούσα να καθίσω και να κάνω τα μαθήματα στο σπίτι».

 

«Η ευαισθητοποίηση για τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας είναι πιο σημαντική από ποτέ».

 

«Η καριέρα μου πρέπει να προσαρμοστεί σε μένα. Η φήμη είναι σαν ένα VIP πάσο για οπουδήποτε θέλετε να πάτε».

leoh

«Πάντα ήμουν αυθόρμητος και κοινωνικός ... Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, οπότε έχω κάποιες καλές εμπειρίες ζωής, κάτι που είναι υπέροχο γιατί σημαίνει ότι έχω πολύ υλικό για να δουλέψω ως ηθοποιός».

 

«Μου αρέσει να βυθίζομαι στη φύση, να πηγαίνω σε μέρη του κόσμου που είναι παρθένα και ανέγγιχτα από τον άνθρωπο. Είναι σχεδόν μια θρησκευτική εμπειρία όταν πηγαίνετε σε ένα μέρος όπως ο Αμαζόνιος και δεν υπάρχει πολιτισμός για χιλιάδες μίλια».

 

«Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συνέβησαν στη ζωή μου, νιώθω σαν να είμαι ένα αρκετά προσγειωμένο άτομο που παρέμεινε ευτυχισμένο και δεν άφησε τις αδυναμίες του να ξεπεράσουν το καλύτερο μέρος του. Εκπληρώνω τα πράγματα που ήθελα να εκπληρώσω, και διατηρώ ακόμα την τρέλα μου!»

 

Το καλύτερο πράγμα για τη υποκριτική είναι ότι χάνω τον εαυτό μου σε έναν άλλο χαρακτήρα και πραγματικά πληρώνομαι για αυτό ... Είναι μια υπέροχη διέξοδος. Δεν είμαι πραγματικά σίγουρος ποιος είμαι - φαίνεται ότι αλλάζω κάθε μέρα.

 

 

Το να πιστεύεις στην αγάπη, να είσαι έτοιμος να παρατήσεις οτιδήποτε για χάρη της, να είσαι πρόθυμος να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου γι’ αυτήν, είναι η απόλυτη τραγωδία.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ