Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Βαριέμαι τους ανθρώπους που παραπονιούνται. Είναι τόσο χάσιμο χρόνου» Betty White

Το πιο χρυσό κορίτσι δεν έχασε καθόλου χρόνο από τη ζωή της και μέχρι τελευταία στιγμή χάριζε μαθήματα χιούμορ κι αισιοδοξίας



Λίγο πριν μπει στα εκατό, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τα γεννέθλιά της του αγαπημένο χρυσό κορίτσι αποφάσισε να μας πει το τελευταίο αντίο, αλλά μέχρι τέλους χάριζε χαμόγελα και ήταν ανεξάντλητη πηγή χαράς και αισιοδοξίας. Η Betty Marion White Ludden, γνωστή ως Betty White, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1922 και πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και κωμικός. Πρωτοπόρος της πρώιμης τηλεόρασης, με καριέρα επτά δεκαετιών, η White διακρίθηκε για την τεράστια δουλειά της στη βιομηχανία του θεάματος. Ήταν από τις πρώτες γυναίκες που άσκησαν τον έλεγχο μπροστά και πίσω από την κάμερα και η πρώτη γυναίκα που παρήγαγε μια κωμική σειρά (Η ζωή με την Ελισάβετ), γεγονός που συνέβαλε στο να ανακηρυχθεί επίτιμος Δήμαρχος του Χόλιγουντ το 1955. Η White αναφέρεται συχνά ως η «Πρώτη Κυρία της τηλεόρασης», ένας τίτλος που χρησιμοποιείται για ένα ντοκιμαντέρ του 2018 που περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή και την καριέρα της.

Η White εργάστηκε περισσότερο στην τηλεόραση από οποιονδήποτε άλλον σε αυτό το μέσο, ​​κερδίζοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες το 2018. Η White έλαβε οκτώ Βραβεία Emmy σε διάφορες κατηγορίες, τρία American Comedy Awards, τρία Screen Actors Guild Awards και ένα βραβείο Grammy. Έχει ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ και ήταν εισηγμένη στο Τηλεοπτικό Hall of Fame από το 1995.

https://www.instagram.com/p/CYNM9oIv3eR/

Με αφορμή την είδηση του θανάτου θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Δεν μετανιώνω καθόλου. Καθόλου. Θεωρώ ότι είμαι ο πιο τυχερή ηλικιωμένη με δύο πόδια».

 

«Όλοι χρειάζονται ένα πάθος. Αυτό είναι που κρατά τη ζωή ενδιαφέρουσα. Αν ζεις χωρίς πάθος, μπορείς να περάσεις τη ζωή χωρίς να αφήσεις ίχνη».

 

«Όταν με αποκαλούν “θρύλο”: απλώς γελάω. Τους ξεγέλασα;»

 

«Μπορεί να είμαι ηλικιωμένη, αλλά τι με αυτό; Είμαι ακόμα καυτή».

 

«Είμαι πολύ καλά στην υγεία μου. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα χοτ ντογκ με τηγανητές πατάτες. Και η άσκησή μου: Έχω ένα διώροφο σπίτι και πολύ κακή μνήμη, οπότε ανεβοκατεβαίνω συχνά από αυτές τις σκάλες».

 https://www.instagram.com/p/CYO7khcPEsQ/

«Η μητέρα μου έλεγε πάντα: “Όσο μεγαλώνεις, τόσο καλύτερος γίνεσαι. Εκτός αν είσαι μπανάνα»”.

 

«Πάντα μου άρεσαν οι μεγαλύτεροι άντρες. Απλώς είναι πιο ελκυστικοί για μένα. Φυσικά, στην ηλικία μου δεν έχουν μείνει πολλοί!»

 

«Απλώς το κάνω δουλειά μου να τα πηγαίνω καλά με τους ανθρώπους για να μπορώ να διασκεδάζω. Είναι τόσο απλό».

 

«Ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να κάνεις κάτι».

 

«Η επιθυμία μειώνεται με την ηλικία; Περιμένω να έρθει εκείνη η μέρα».

 https://www.instagram.com/p/CYPCaCDpaqX/

«Είμαι μια έφηβη παγιδευμένη σε ένα παλιό σώμα».

 

 «Η συνταξιοδότηση δεν είναι στο λεξιλόγιό μου. Δεν πρόκειται να με ξεφορτωθούν εύκολα».

 

 «Δεν πέφτεις από τον πλανήτη μόλις περάσεις μια δεδομένη ηλικία. Δεν χάνεις καθόλου την αίσθηση του χιούμορ σου. Δεν χάνεις τίποτα από το κέφι σου για ζωή, ή τη λαχτάρα σου για ζωή».

 

«Είναι η άποψή σου για τη ζωή που μετράει. Αν δεν παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά, πολύ σύντομα μπορείτε να βρείτε το χιούμορ στην καθημερινότητά μας. Και μερικές φορές μπορεί να είναι σωτήριο».

 

«Έτσι, μπορεί να μην είστε τόσο γρήγοροι στα πόδια σας και η εικόνα στον καθρέφτη σας μπορεί να είναι λίγο απογοητευτική, αλλά αν εξακολουθείτε να λειτουργείτε και δεν πονάτε, η ευγνωμοσύνη θα πρέπει να είναι το όνομα του παιχνιδιού».

 

«Το καλύτερο πράγμα στο να είσαι στα 90 σου είναι ότι είσαι κακομαθημένος. Όλοι σε κακομαθαίνουν σαν τρελοί και σε αντιμετωπίζουν με τέτοιο σεβασμό επειδή είσαι μεγάλος. Ελάχιστα ξέρουν, δεν έχετε αλλάξει. Δεν έχετε αλλάξει στον [εγκέφαλο]. Είσαι απλώς 90»

 

«Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά προσπαθώ να δω την αστεία πλευρά και την ανάποδη, όχι την αρνητική πλευρά. Βαριέμαι τους ανθρώπους που παραπονιούνται για το ένα ή το άλλο. Είναι τόσο χάσιμο χρόνου».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.