Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του



Ο Άντι Γκαρσία (Andrés Arturo García Menéndez) γεννήθηκε στις, 12 Απριλίου 1956) είναι Κουβανός ηθοποιός. Το 1981 εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της αστυνομικής σειράς Hill Street Blues υποδυόμενος το μέλος μιας συμμορίας. Άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστός μετά την ταινία The Mean Season το 1985. Το 1986 έπαιξε στην ταινία Οκτώ εκατομμύρια τρόποι για να πεθάνεις (8 Million Ways to Die) και την επόμενη χρονιά στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables) του Μπράιαν Ντε Πάλμα.

Το 1989 υποδύθηκε τον Vincent Mancini στην ταινία Ο Νονός III (The Godfather Part III) και για την ερμηνεία του αυτή προτάθηκε για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου. Ένα χρόνο αργότερα συμπρωταγωνίστησε με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία Εσωτερικές υποθέσεις (Internal Affairs) και το 1994 πρωταγωνίστησε στην ταινία Όταν ένας άδρας αγαπά μια γυναίκα (When a Man Loves a Woman).

Ένας από τους πιο γνωστούς ρόλους του Άντι Γκαρσία ήταν αυτός του ιδιοκτήτη καζίνο στο Λας Βέγκας Terry Benedict στις ταινίες Η Συμμορία των Έντεκα (Ocean's Eleven) (2001), Η Συμμορία των Δώδεκα (Ocean's Twelve, 2004) και Η Συμμορία των Δεκατριών (Ocean's Thirteen, 2007).

Το 1982, ο García παντρεύτηκε τη Marivi Lorido. Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά: τρεις κόρες, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Dominik García-Lorido και έναν γιο. Η οικογένεια μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της λίμνης Toluca, Λος Άντζελες και Key Biscayne, Φλόριντα.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Είναι καλύτερα να μη δουλεύεις παρά να δουλεύεις σε κάτι στο οποίο δεν θέλεις να δουλεύεις».

 

«Κάθε οικογένεια είναι δυσλειτουργική».

 

«Νομίζω ότι αν η ταινία έχει απήχηση και διεγείρει τον θεατή να μιλήσει γι' αυτήν, μπορείς να έχεις όσο μεγάλο κοινό θέλεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ταινία υπάρχει. Και αυτό είναι ήδη αρκετή επιτυχία».

 

«Το να γίνεις παραγωγός σου δίνει τη δυνατότητα να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου, να κάνεις την ταινία που θέλεις να κάνεις. Έχω επιθυμίες να κάνω ταινίες - έχω ταινίες που αναπτύσσω και πράγματα που με ενδιαφέρουν».

 

«Η ελευθερία δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

 

«Ο παππούς μου ήταν ένα πολύ κομψό άτομο. Ο πατέρας μου επίσης. Ήταν δικηγόρος και αγρότης στην Κούβα. Στο Μαϊάμι, έπρεπε να πάει στη δουλειά όπου μπορούσε. Αλλά όποτε ερχόταν η ώρα να βγουν έξω, έβλεπες πώς νοιάζονταν για την εμφάνισή τους».

 

«Τα παιδιά χρειάζονται παραμέτρους, να ξέρουν τι είναι σωστό ή λάθος».

«Λένε ότι πολλές γυναίκες θα ήθελαν να με δουν γυμνό, αλλά δεν υπάρχει φακός αρκετά μακρύς για αυτό».

 

«Δεν νομίζω ότι το ψέμα έχει κάποια τελική δικαιολογία. Δεν νομίζω ότι οδηγεί ποτέ σε κάτι θετικό. Ο καλός αγώνας είναι να μην λες ψέματα. Αυτή είναι μια από τις προκλήσεις κατά κάποιο τρόπο».

 

«Δεν μπορείς να λες ένα πράγμα και να συμπεριφέρεσαι αλλιώς. Τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα βλέποντάς σας στη ζωή παρά αυτά που τους λέτε».

 

«Όταν εξερευνάτε μια σκηνή, το πιο σημαντικό είναι σε ποιον θα εστιάσετε».

 

«Αν θέλετε να πειραματιστείτε, κάντε κάτι προσωρινό».

 

«Έχω ζήσει στιγμές τρέλας. Αλλά υπάρχει μια ορισμένη ευθύνη να δίνετε τα σωστά παραδείγματα στα παιδιά σας και αυτό επηρεάζει τις επιλογές σας σε κάθε πτυχή της ζωής σας».

 

«Οι ταινίες είναι πολύ δύσκολο να γίνουν, για να τα συνδυάσεις όλα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν τη γνώμη τους για το ποιο είναι το τελικό προϊόν των ταινιών».

 

«Μου αρέσει να μαγειρεύω και η γυναίκα μου λατρεύει να μαγειρεύει. Μερικές φορές είναι η ελκυστικότητα των πιο απλών πιάτων - πράγματα με τα οποία έχετε μεγαλώσει στη ζωή σας. Η συναισθηματική σας μνήμη - κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τις γευστικές σας προτιμήσεις αλλά και αυτό με το οποίο έχετε μια συναισθηματική προσκόλληση».

«Ό,τι κάνω στη ζωή μου είναι πολύ ενστικτώδες και στη στιγμή. Αν με ελκύει κάτι, αυτό είναι. Αν έχω αναστολές, αυτές δεν αλλάζουν μέχρι να επιλυθούν. Η πρώτη μου εντύπωση επηρεάζει το πώς πηγαίνω».

 

«Αν έχεις τους κατάλληλους ηθοποιούς και μπορείς να τους δώσεις την ελευθερία να εξερευνήσουν, έχεις κάνει μεγάλο μέρος της δουλειάς σου ως σκηνοθέτης».

 

«Πρέπει να αγαπάς τον τύπο που παίζεις, ακόμα κι αν παίζεις τον κακό, πρέπει να τον αγαπάς».

 

«Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που κάνει όλη αυτή την προσπάθεια για μια ταινία και μετά δεν τον νοιάζει αν τη δει κανείς. Θέλω να την δουν και θέλω να την δουν στη μεγάλη οθόνη».

 

«Καθορίζεσαι από το ποιος είσαι, από τις επιλογές σου στη ζωή, από κάθε άποψη, όχι μόνο όταν κάνεις ταινίες».

 

«Δεν ελέγχω τις ταινίες που μου προσφέρονται, αλλά κάνω επιλογές με βάση ορισμένες παραμέτρους».

«Η πραγματικότητα είναι ότι η δουλειά που κάνω δεν είναι ιδιωτική. Φέρνω όλα μου τα μυστικά, τη ζωή μου, στη δουλειά μου. Όποιος έχει δει τη δουλειά μου ξέρει τα πάντα για μένα».

 

«Σε έναν γάμο, σε οποιαδήποτε μακροχρόνια σχέση, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό. Εάν έχετε κάποιο είδος μυστικής ζωής, θα σας στοιχειώσει ξανά».

 

«Τα παιδιά σε κάνουν καλύτερα στα πάντα. Οι κόρες σου ανοίγουν μια εντελώς διαφορετική ευαισθησία. Όταν έχεις παιδιά, μαθαίνεις να εστιάζεις σε αυτά και όχι στον εαυτό σου».

 

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια του σεβασμού και των τρόπων, καθώς και την εργασιακή ηθική. Έχω ευθύνη απέναντι σε αυτούς που ήρθαν πριν από εμένα».

 

«Όλοι έχουν ένα όνειρο και όλοι γνωρίζουν ανθρώπους που έχουν ένα όνειρο που δεν θέλουν να μοιραστούν με κανέναν επειδή ντρέπονται να το μοιραστούν».

 

«Είμαι παραδοσιακός άντρας. Είμαι προϊόν ενός παραδοσιακού άντρα. Θυσίασε τα πάντα για την οικογένειά του».

 

«Όταν δεσμεύεστε για κάτι, δεν θέλετε να απογοητεύσετε τους συνανθρώπους σας και τον εαυτό σας».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.