Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η αγάπη είναι η πιο δύσκολη συνήθεια να κοπεί & να ικανοποιηθεί» Drew Barrymore

Λίγο πριν τα 50 της, η Drew Barrymore περισσότερο συνειδητοποιημένη από ποτέ απολαμβάνει τη ζωή της και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο



Ηθοποιός, σκηνοθέτης, μοντέλο, σεναριογράφος, παραγωγός και ένα icon που τα τελευταία χρόνια μα κάνει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Όμορφη, γοητευτική, ταλαντούχα και πετυχημένη, μαθαίνει από τα λάθη της, αναλαμβάνει τις ευθύνες της και στα 48 της περισσότερο συνειδητοποιημένη από ποτέ απολαμβάνει τη ζωή της και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Η Drew (Blythe) Barrymore (Ντρου Μπλάιδ Μπάριμορ) γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1975. Είναι μέλος της οικογένειας Μπάριμορ που αποτελείται από Αμερικανούς ηθοποιούς και εγγονή του Τζον Μπάριμορ. Εμφανίστηκε πρώτη φορά σε μία διαφήμιση όταν ήταν 11 μηνών. Η Μπάριμορ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Ανεξέλεγκτες καταστάσεις (Altered States) το 1980. Στη συνέχεια, συμμετείχε στο Ε.Τ. ο εξωγήινος (E.T. the Extra-Terrestrial) σε ένα ρόλο που την ανέδειξε ως ηθοποιό. Σύντομα έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα παιδιά ηθοποιούς στο Χόλιγουντ και καθιερώθηκε κυρίως για τους κωμικούς της ρόλους.

Μετά από μια ταραχώδη παιδική ηλικία η οποία σημαδεύτηκε από κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ και δύο εισαγωγές σε κλινική για απεξάρτηση, η Μπάριμορ έγραψε το 1990 την αυτοβιογραφία της, Μικρό Κορίτσι Χαμένο (Little Girl Lost). Έκανε επιτυχώς την μεταβίβασή της από παιδική σταρ σε ενήλικη ηθοποιό με έναν αριθμό από ταινίες που περιλαμβάνουν τις: Γλυκιά Ήβη (Poison Ivy), Κακά Κορίτσια (Bad Girls), Η Γυναικοπαρέα (Boys on the Side) και Όλοι Λένε Σ' Αγαπώ (Everyone Says I Love You). Έπειτα, καθιερώθηκε για τους ρόλους της σε κομεντί, όπως στη Ένας Τραγουδιστής για το Γάμο μου (The Wedding Singer) και στη Κάθε Φορά, Πρώτη Φορά '(50 First Dates).

Η Μπάριμορ έγινε Πρέσβειρα Κατά της Πείνας για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Από τότε, έχει δωρίσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια στο πρόγραμμα. Το 2007, έγινε το καινούριο μοντέλο και εκπρόσωπος της εταιρίας καλλυντικών CoverGirl και το πρόσωπο την νέας σειράς κοσμημάτων του οίκου μόδας Gucci. Το 2010, βραβεύτηκε με το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερης Α' Γυναικείας Ερμηνείας και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε μίνι σειρά ή τηλεταινία για τον ρόλο της ως «Μικρή Ίντι» στην τηλεταινία Αληθινή Πολυτέλεια (Grey Gardens).

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Ποτέ δεν είναι αργά. Μην εστιάζετε σε αυτό που χάσατε. Βρείτε κάτι για να το αντικαταστήσετε και αναγνωρίστε την ευλογία που έχετε».

 

«Η ζωή είναι πολύ ενδιαφέρουσα... στο τέλος, μερικοί από τους μεγαλύτερους πόνους σου, γίνονται οι μεγαλύτερες δυνάμεις σου».

 

«Προσεύχομαι να είμαι σαν τον ωκεανό, με απαλά ρεύματα, ίσως και κύματα μερικές φορές. Όλο και περισσότερο, θέλω τη συνέπεια και όχι τα ψηλά και τα χαμηλά».

 

«Δεν μετανιώνω ποτέ για τίποτα. Γιατί κάθε μικρή λεπτομέρεια της ζωής σου είναι αυτό που σε έκανε να γίνεις αυτό που είσαι τελικά».

 

«Η αγάπη είναι η πιο δύσκολη συνήθεια να κόψεις και η πιο δύσκολη να ικανοποιηθεί».

«Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του μόνος και του μοναχικού. Θα μπορούσατε να είστε μόνοι σε μια ομάδα ανθρώπων. Μου αρέσει να είμαι μόνη. Μου αρέσει να τρώω μόνη μου. Πηγαίνω σπίτι το βράδυ και απλά βλέπω μια ταινία ή κάνω παρέα με τον σκύλο μου. Πρέπει να καταβάλω προσπάθεια και να πω πραγματικά, ω Θεέ, πρέπει να δω τους φίλους μου γιατί είμαι πολύ ικανοποιημένη που είμαι μόνη μου».

 

«Λατρεύω τον ρομαντισμό. Την πατάω συνέχεια. Έχω τόσο πολύ αδυναμία. Είναι σχεδόν αξιολύπητο».

 

«Νομίζω ότι το να είσαι χαρούμενος έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη φυσική σου εμφάνιση».

 

«Οι επιλογές της ζωής μου δεν υποτίθεται ότι είναι η πύλη για τις επιλογές κάποιου άλλου. Αυτό είναι το δικό μου ταξίδι».

 

«Όταν βάζω το κεφάλι μου στο μαξιλάρι το βράδυ, μπορώ να πω ότι ήμουν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος σήμερα. Τότε είναι που νιώθω όμορφα».

 

«Ο θεραπευτής μου λέει ότι ακόμα δεν έχω έρθει σε επαφή με τον θυμό μου. Ίσως μια μέρα θα εκραγώ. Αλλά εξακολουθώ να είμαι πολύ χαρούμενη. Ξέρω ότι μοιάζει με μια περίεργη και επώδυνη ανατροφή – όλες αυτές οι εμπειρίες με οδήγησαν στα μονοπάτια που βαδίζω τώρα».

 

«Ένα ευχαριστώ μπορεί να έχει εξίσου νόημα με ένα γεμάτο ψυχή δεκασέλιδο μήνυμα».

 

«Το καλύτερο είδος γονέα που μπορείτε να είστε είναι να δίνετε το παράδειγμα».

 

«Οι μαργαρίτες είναι σαν ήλιοι στο έδαφος».

 

«Δεν αναζητώ τη φήμη και την επιτυχία, την τύχη και τη δύναμη. Είναι κυρίως ότι θέλω να έχω μια καλή δουλειά και να έχω καλούς φίλους. Αυτό είναι το καλό στη ζωή».

«Δεν είμαι κάποια που ντρέπεται για το παρελθόν μου. Είμαι πραγματικά περήφανη. Ξέρω ότι έκανα πολλά λάθη, αλλά αυτά με τη σειρά τους έγιναν μαθήματα ζωής».

 

«Μόνο μέσω της ακρόασης μαθαίνεις, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ να μαθαίνω».

 

«Πιστεύω μέσα μου ότι ο συγχρονισμός είναι το παν. Θα το έκανα τατουάζ στο χέρι μου».

 

«Όταν τα πράγματα είναι τέλεια, τότε είναι που πρέπει να ανησυχείς περισσότερο».

«Όλη μου τη ζωή, ήθελα να νιώθω άνετα στο δέρμα μου. Είναι το πιο λυτρωτικό πράγμα στον κόσμο».

 

«Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και νιώθω ντροπή, κοιτάζομαι τώρα στον καθρέφτη και αγαπώ απόλυτα τον εαυτό μου».

 

«Υπάρχει κάτι λυτρωτικό στο να μην προσποιείσαι. Τολμήστε να ξεβολέψετε τον εαυτό σας. Ρισκάρετε».

 

«Η ζωή είναι πολύ μικρή. Πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον».

 

«Θέλω οι άνθρωποι να με αγαπούν, αλλά δεν πρόκειται να με πληγώσει αν δεν το κάνουν».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.