Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Πώς να καθαρίσεις εύκολα την μπαταρία της κουζίνας!

 Η κουζίνα, όπως πολύ καλά καταλαβαίνουμε όλοι, είναι ένας χώρος του σπιτιού που μπορεί να λερωθεί εύκολα, μιας και εκεί είναι περνάμε πολλές ώρες γευματίζοντας μόνοι ή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.Ο χώρος του νεροχύτη και η μπαταρία της κουζίνας είναι τα σημεία που θα λεκιαστούν πιο εύκολα, καθώς εκεί πλένετε τα πιάτα ή απορρίπτονται αποφάγια, οπότε χρειάζεται μια παραπάνω φροντίδα για να διατηρούνται πάντα καθαρά.

Πριν μιλήσουμε για το πώς να καθαρίσετε σωστά τα συγκεκριμένα σημεία, είναι απαραίτητο εξαρχής να βρείτε μπαταρίες κουζίνας που να ταιριάζουν με τις ανάγκες (αλλά και τα γούστα) σας, διαλέγοντας ανάμεσα σε μπαταρίες πάγκου ή μπαταρίες τοίχου, μπαταρίες πλαστικές, χρωμίου ή inox, κ.ά.

Πάμε τώρα να δούμε πώς μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε την μπαταρία της κουζίνας μέσα από μια εξαιρετικά απλή διαδικασία.

Κατ’ αρχάς, για να κάνετε ένα σωστό κι εύκολο καθάρισμα χρειάζεστε τα εξής υλικά: νερό, σαπούνι για τα πιάτα, ξίδι, δύο πανιά (ένα βρεγμένο, ένα στεγνό) και συμπληρωματικά, μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Πριν ξεκινήσετε, είναι συνετό να ελέγξετε τις οδηγίες του κατασκευαστή της βρύσης της κουζίνας σας, προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι δεν απαιτείται κάποιο πιο εξειδικευμένο καθάρισμα.

Και αφού έχετε σιγουρευτεί ότι δε χρειάζεται τίποτα πολύ εξειδικευμένο, ξεκινάτε τη διαδικασία!

Αρχικά, βρέξτε ένα πανί με νερό και με σαπούνι για τα πιάτα και τρίψτε την μπαταρία σε όλη της την επιφάνεια. Έπειτα, τρίψτε με ένα στεγνό και καθαρό πανί για να απομακρύνετε το νερό και το σαπούνι.

Αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση αποτυπωμάτων στην μπαταρία σας, ενώ θα της δώσει και την απαραίτητη γυαλάδα.

Αν έχετε εντοπίσει πιο επίμονους λεκέδες, τότε έρχεται η ώρα να χρησιμοποιήσετε έναν εξαιρετικό σύμμαχο της καθαριότητας: το ξίδι. Βέβαια, εμείς θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ούτως ή άλλως για καλύτερο και πιο σωστό καθάρισμα.

Πάρτε, λοιπόν, ένα πανί και ρίξτε πάνω λευκό ξίδι μαζί με λίγο νερό (μπορείτε και να μη βάλετε νερό για να αποτρέψετε την αραίωση του μείγματος). Το ξίδι θα αφαιρέσει αποτελεσματικά κάθε είδους αποτύπωμα (από δάχτυλα ή από νερό) και θα δώσει νέα πνοή στην μπαταρία της κουζίνας σας.

Αφού τελειώσετε και με αυτό το βήμα, έρχεται η ώρα για μια πιο απαιτητική και λεπτομερειακή εργασία. Κι αυτό γιατί ο καθαρισμός της συνολικής επιφάνειας της μπαταρίας είναι σχετικά εύκολος.

Τα πιο δύσκολα σημεία είναι οι γωνίες και τα σημεία επαφής της βρύσης με τον πάγκο ή τον τοίχο, ανάλογα με το είδος που έχετε επιλέξει.

 Εκεί, λοιπόν, θα πρέπει να επιμείνετε λίγο παραπάνω και γι’ αυτό θα χρειαστείτε μια παλιά οδοντόβουρτσα (που δε χρησιμοποιείτε πλέον για να πλένετε τα δόντια σας).

 Χρησιμοποιήστε ξανά το μείγμα του πρώτου βήματος της διαδικασίας, δηλαδή νερό και σαπούνι πιάτων, και ποτίστε την οδοντόβουρτσα.

 Με τη βοήθειά της θα καταφέρετε να απομακρύνετε τη δύσκολη κι επίμονη βρωμιά που συνηθίζει να «σφηνώνεται» στις γωνίες και τα σημεία επαφής της βρύσης με τον πάγκο ή τον τοίχο.

 Στη συνέχεια, πάρτε ένα στεγνό και καθαρό πανί και σκουπίστε τα βρεγμένα σημεία αλλά και ολόκληρη την μπαταρία.

 Αυτό ήταν. Το καθάρισμα της μπαταρίας έχει τελειώσει!

 Έτσι, αφού θα έχετε ακολουθήσει όλη τη διαδικασία που σας περιγράψαμε θα έχετε καταφέρει να διατηρήσετε την μπαταρία της κουζίνας σας πεντακάθαρη και αστραφτερή!

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 13 Απριλίου

Βρείτε χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση, εάν νιώθετε πως η καθημερινότητα σας έχει αποδυναμώσει

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά της

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη» Γιούρι Γκαγκάριν, 12 Απριλίου 1961

Σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια, ο Γιούρι Γκακάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη