Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για τριήμερο στη μαγική Σικελία

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  



Η Σικελία αξίζει μια καλή εξερεύνηση 2 εβδομάδων ή περισσότερων, αλλά αν έχετε ένα παρατεταμένο σαββατοκύριακο από τη δουλειά και θέλετε να ζήσετε μια συγκλονιστική εμπειρία, ειλικρινά δεν θα μπορούσατε να κάνετε κάτι καλύτερο από ένα ταξίδι στη Σικελία. Μην προσπαθήσετε να στριμώξετε πολλά σε ένα μακρύ Σαββατοκύριακο, σίγουρα θα θέλετε να επιστρέψετε!

Για μια τριήμερη εκδρομή έχουμε τρεις διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Καθένα σενάριο από αυτά θα κάνει ένα υπέροχο σαββατοκύριακο.

Τρεις μέρες γύρω από το Παλέρμο της Σικελίας

Το Παλέρμο είναι μια ελκυστική πόλη με υπέροχη ατμόσφαιρα και μερικούς πραγματικούς θησαυρούς για να δείτε.

Ημέρα 1. Πετάξτε στο αεροδρόμιο του Παλέρμο και πάρτε ένα λεωφορείο ή ταξί για το ξενοδοχείο σας. Σίγουρα δεν θα συνιστούσαμε την ενοικίαση αυτοκινήτου στο Παλέρμο!

Αξίζει να κατευθυνθείτε στον πανέμορφο αραβονορμανδικό καθεδρικό ναό του Παλέρμο για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας. Είναι ένα πολύ όμορφο κτίριο και μια βόλτα στην οροφή του θα σας δώσει μια αίσθηση για τη διάταξη του Παλέρμο. Εάν έχετε χρόνο, τότε κατευθυνθείτε προς την Piassa Bellini, η οποία περιβάλλεται από τρεις πολύ διαφορετικές εκκλησίες, η καθεμία από αυτές είναι υπέροχη με τον δικό της τρόπο. Θα θελήσετε να επισκεφθείτε και τις τρεις κατά την επίσκεψή σας.

 Παλέρμο

Απολαύστε την εξερεύνηση στους πολυσύχναστους δρόμους του Παλέρμο, όλοι τους γεμάτοι ζωή και αδράξτε την ευκαιρία να σταματήσετε σε ένα από τα μπαρ ή τα εστιατόρια και τα street food που πρέπει να δοκιμάσετε στη Σικελία. Δημοφιλείς επιλογές street food είναι το Arancina, τα τηγανητά μπαλάκια ρυζιού με διάφορες διαφορετικές γεμίσεις που υπάρχουν κυριολεκτικά παντού στη Σικελία ή το Panino con le Panelle, ένα είδος φρυγανιάς ρεβυθιού σε μαλακό ψωμί. Εάν έχετε τάσεις «υπογλυκαιμίας», δοκιμάστε τα γλυκά κανόλι με γεμάτη ρικότα (είμαστε εντελώς κολλημένοι με αυτά) ή μια γρανίτα, ένα ημι-παγωμένο έρημο.

Ημέρα 2. Εάν ο καιρός είναι καλός, πάρτε το τρένο ή το λεωφορείο για το Cefalu που είναι η ωραιότερη παραθαλάσσια πόλη της Σικελίας και η παραλία έχει μια όμορφη παλιά πόλη και έναν νορμανδικό καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα με υπέροχα βυζαντινά ψηφιδωτά που διακοσμούν το εσωτερικό.

Το τρένο διαρκεί περίπου 45 λεπτά και έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη μέρα στο Cefalu και να επιστρέψετε το βράδυ για δείπνο στο Παλέρμο.

Εάν ο καιρός είναι κακός (και συνήθως δεν είναι) θα μπορούσατε να πάρετε το λεωφορείο στο λόφο πάνω από το Παλέρμο για το Monreale και να θαυμάσετε τα βυζαντινά ψηφιδωτά που διακοσμούν τον καθεδρικό ναό του Monreale και επίσης τη θέα στο Παλέρμο.

Ημέρα 3. Περάστε την ημέρα ή ό,τι ώρα έχετε πριν από την πτήση σας, επισκεπτόμενοι το υπόλοιπο Παλέρμο. Επισκεφθείτε πρώτα το παρεκκλήσι Palatine καθώς είναι καλύτερο να πάτε νωρίς για να αποφύγετε τις ουρές. Το Παλατίνο παρεκκλήσι είναι διακοσμημένο με τα πιο όμορφα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος την 3η ημέρα, φροντίστε να το επισκεφθείτε την 1η ημέρα. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τα μπαρόκ παλάτια Quattro Canti και την Piazza Pretoria με το σιντριβάνι από γυμνά αγάλματα. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι κατακόμβες των Καπουτσίνων με τους μουμιοποιημένους μοναχούς τους.                         

;                                    

Τρεις μέρες γύρω από την Ταορμίνα

Ημέρα 1. Πετάξτε στο αεροδρόμιο της Κατάνια και πάρτε το λεωφορείο ή το τρένο για την Ταορμίνα.

Η Ταορμίνα είναι μια όμορφη ιστορική πόλη με πολλά στενά δρομάκια για εξερεύνηση και υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο όρος Αίτνα από διάφορα σημεία της πόλης. Περάστε ό,τι απομένει από την πρώτη σας μέρα εξερευνώντας την πόλη και επιλέγοντας ένα ωραίο εστιατόριο για δείπνο. Οι δρόμοι παραμένουν κατάμεστοι και γεμάτοι ζωή το βράδυ.

Ταορμίνα

Ημέρα 2. Πηγαίνετε στο όμορφο Ελληνικό Θέατρο το πρωί πριν αρχίσει να γεμίζει και απολαύστε αυτό το υποβλητικό μέρος και την όμορφη θέα τόσο στη θάλασσα όσο και στο όρος Αίτνα. Το απόγευμα κατεβείτε με το τελεφερίκ στην όμορφη παραλία Isola Bella.

Εναλλακτικά θα μπορούσατε να οργανώσετε ένα ταξίδι στην Αίτνα. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές και πολλοί τουριστικοί πράκτορες για να οργανώσουν το ταξίδι με την ελάχιστη φασαρία.

Ημέρα 3. Επιβιβαστείτε στο τοπικό λεωφορείο στο λόφο για τη Castelmola. Ένα γοητευτικό χωριό με ελκυστική θέα. Εάν αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια, μπορείτε να περπατήσετε και να απολαύσετε τη θέα ακόμα περισσότερο. Το απόγευμα χαλαρώστε στην Ταορμίνα πριν το ταξίδι σας πίσω στο αεροδρόμιο.

Τρεις μέρες γύρω από τις Συρακούσες.

Ημέρα 1. Πετάξτε στο αεροδρόμιο της Κατάνια και πάρτε το τρένο ή το λεωφορείο για τις Συρακούσες.

Οι Συρακούσες είναι ένα απόλυτο θαύμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και το ιστορικό κέντρο της Ortigia είναι πολύ όμορφο. Περάστε την υπόλοιπη ημέρα 1 εξερευνώντας την υπέροχη Ortigia και απολαύστε ένα απεριτίφ μπροστά στον όμορφο καθεδρικό ναό των Συρακουσών.

Ortigia

Ημέρα 2. Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο Noto που είναι μια άλλη εκπληκτική μπαρόκ πόλη. Είτε τρένο είτε λεωφορείο μπορεί να σας πάει εκεί σε όχι περισσότερο από μισή ώρα. Το Noto αποτελεί μέρος του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Val di Noto για την μπαρόκ αρχιτεκτονική του.

Εναλλακτικά, αν θέλετε μια πιο ήσυχη μέρα, πάρτε ένα τοπικό λεωφορείο για το Αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης στην άκρη των Συρακουσών. Εδώ μπορείτε να δείτε τα ερείπια του μεγαλύτερου Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου στον κόσμο καθώς και ένα Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο (αν και το Noto είναι ένα πολύ πιο εντυπωσιακό μέρος για να επισκεφθείτε!)

Ημέρα 3. Συνεχίστε την εξερεύνηση της Ortigia συμπεριλαμβανομένης μιας βόλτας στην άκρη της θάλασσας μέχρι το κάστρο στην άκρη του νησιού.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Πώς να περάσετε ένα τέλειο καλοκαιρινό σαββατοκύριακο στη Λισαβόνα

12 καλύτερα πράγματα να κάνετε, να δείτε, να δοκιμάσετε και να απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι

ΤΑΞΙΔΙ

Τα πιο ασυνήθιστα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Ευρώπης

Θέλετε να μείνετε σε ένα ιγκλού στη Φινλανδία, σε μία πρώην φυλακή στη Σουηδία ή σε μία σουίτα που κρέμεται ψηλά σε έναν κατασκευαστικό γερανό στο Άμστερνταμ; Ίσως στο πρώτο ξενοδοχείο IKEA; Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral