Skip to main content

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η γυμναστική ενισχύει την ψυχική μας υγεία

Η γυμναστική δεν βελτιώνει μόνο την εμφάνισή μας, αλλά συμβάλει με πολλούς τρόπους στην ενίσχυση της ψυχικής μας υγείαςΟι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινούν να γυμνάζονται συστηματικά το κάνουν κατά κύριο λόγο εξαιτίας της βελτίωσης της εμφάνισής μας και της μείωσης του βάρους στις οποίες αυτή αναμφίβολα συμβάλει. Γνωρίζατε όμως ότι η γυμναστική ενισχύει και την ψυχική μας υγεία με πληθώρα τρόπων; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πως ακριβώς συμβαίνει αυτό.

Ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας

Η συστηματική γυμναστική ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας, ιδιαίτερα όταν μέσω αυτής αποκτάμε νέες ικανότητες σε κάτι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και για τις νεότερες ηλικίες, ιδιαίτερα για παιδιά στην εφηβεία, που τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Βοηθά στη διαχείριση του stress

Τα είδη γυμναστικής όπως η yoga ή το περπάτημα βοηθούν αποδεδειγμένα στη μείωση του stress, το οποίο φαίνεται πως την τελευταία δεκαετία φαίνεται πως έχει αναδειχθεί σε νέα μάστιγα στις σύγχρονες κοινωνίες, οι ρυθμοί των οποίων είναι ιδιαίτερα έντονοι. Βοηθά επίσης και τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να διαχειριστούν το άγχος της αναμονής του μωρού τους, ωστόσο η γυμναστική σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά παρουσία κάποιου ειδικού.

Βοηθά στον ύπνο

Ο ύπνος κακής ποιότητας ευθύνεται για την χαμηλής ποιότητας απόδοση σε διάφορες δραστηριότητες, ενώ έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και στην ψυχική μας υγεία. Ευτυχώς όμως, η συχνή γυμναστική βοηθά στο να κοιμόμαστε καλύτερα και περισσότερο από ό,τι συνήθως, με αποτέλεσμα η διάθεσή μας να βελτιώνεται εξίσου. Αποφύγετε ωστόσο την έντονη γυμναστική λίγο πριν την ώρα του ύπνου σας.

Ενισχύει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου

Η συχνή γυμναστική ενισχύει τη μνήμη μας αλλά και τη γενικότερη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ρίσκο εμφάνισης γεροντικής άνοιας.

Βοηθά στη μάχη ενάντια στην κατάθλιψη

Η συχνή γυμναστική μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα δυνατό αντικαταθλιπτικό, όσο έντονα κι αν είναι τα συμπτώματα της ασθένειας σε ένα άτομα. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αυτή γίνεται ομαδικά, η κοινωνικοποίηση που προκύπτει μέσω της γυμναστικής μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα, ενισχύοντας παράλληλα τα κίνητρα του ασθενή, όπως και τα επίπεδα ενέργειάς του, που όπως γνωρίζουμε είναι πεσμένα σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως έχει λειτουργία πανάκειας, γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η παρακολούθηση από ειδικό, που ενδεχομένως να χορηγήσει κάποια αγωγή.

Ενισχύει την βιολογία του εγκεφάλου

Η συχνή γυμναστική ενισχύει την βιολογία του εγκεφάλου, μιας που βελτιώνει τη ροή του αίματος σε αυτόν και τους συνδέσμους-κλειδιά για τη λειτουργία του. Επιπλέον, μειώνει τις σχετικές φλεγμονές, ενώ ανανεώνει γρηγορότερα τα εγκεφαλικά κύτταρα και τις ορμόνες.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;