Skip to main content

FOOD

Ναι ή όχι στα θαλασσινά;


Μήπως δεν κάνουν τόσο κακό όσο νόμιζες;



Είτε έχεις ξεκινήσει νηστεία είτε απλά η άνοιξη σε οδηγεί στα παραλιακά ουζερί, είναι σίγουρα η εποχή που αρχίζεις να τρως περισσότερα θαλασσινά. Τι γίνεται όμως με τις θερμίδες; Μήπως με την κατανάλωσή τους ανεβαίνει η χοληστερίνη; 

Χταποδάκι, καλαμαράκια, σουπιές, γαρίδες, οστρακοειδή γεμίζουν το τραπέζι της παρέας. Και καλά κάνουν καθώς προσφέρουν στον οργανισμό πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σίδηρο και βιταμίνη Β12, απαραίτητα ιδίως αν νηστεύεις. 

Επίσης, σου χαρίζουν και Ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, D και Ε και πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως τα: σελήνιο, ψευδάργυρος, μαγνήσιο, ασβέστιο και ιώδιο.

Εάν ανησυχείς για τη χοληστερίνη, ισχύει ότι η περιεκτικότητα των θαλασσινών σε χοληστερόλη είναι αυξημένη. Κι όμως δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Φυσικά καλό είναι να αποφεύγεις την υπερκατανάλωσή τους ενώ τα τηγανητά και η συνοδεία τους με ουζάκι αλλά και φρέσκο ψωμάκι, προσθέτει εκατοντάδες θερμίδες παραπάνω.

Ναι, λοιπόν, στα θαλασσινά αλλά με μέτρο! 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο