Skip to main content

FOOD

Ποιες τροφές μπορείς να καταναλώνεις για καλύτερη πρόσληψη προβιοτικών και υγιές έντερο;

Να πώς θα λαμβάνεις τα απαραίτητα «καλά» βακτήρια για το σώμα σου



Η καλή λειτουργία του εντέρου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην γενικότερη υγεία του οργανισμού μας, γεγονός που καθιστά τη φροντίδα αυτού σε απαραίτητη κίνηση για τη συνολικότερη υγεία και ευεξία μας. Το πεπτικό σύστημα για να μπορέσει να διαχειριστεί κατάλληλα όλες τις τροφές που φτάνουν εκεί και να λειτουργήσει όπως πρέπει, έχει ανάγκη τη φιλοξενία μιας ποικιλίας βακτηρίων, γνωστή με την ονομασία «προβιοτικά». Τα βακτήρια αυτά είναι μικροοργανισμοί, που όταν βρίσκονται σε επαρκείς ποσότητες, προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Πώς μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε την παρουσία τους στο έντερό μας; Η απάντηση είναι απλή: μέσα από τη διατροφή μας. Ακολουθούν πέντε είδη τροφίμων στα οποία περιέχονται οι απαραίτητες ποσότητες προβιοτικών και που πρέπει να προσθέσουμε οπωσδήποτε στη διατροφή μας για την καλύτερη μικροχλωρίδα του εντέρου μας.

Πίκλες

Οι πίκλες ή τα λαχανικά σε μορφή τουρσί είναι μια κατηγορία τροφής που έχει υποστεί ζύμωση και άρα διαθέτει ικανοποιητική ποσότητα προβιοτικών. Αυτές πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε νάτριο.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι έχει υποστεί την απαραίτητη ζύμωση που εξασφαλίζει την παρουσία προβιοτικών και είναι μια εξαιρετικής ποιότητας τροφή. Αρκεί να επιλέγεις αυτά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης!

Κεφίρ

Ως εναλλακτική επιλογή, το κεφίρ αποτελεί ένα ρόφημα γιαουρτιού, πλούσιο σε προβιοτικά, το οποίο μπορείς να προσθέσεις μέσα στο πρωινό σου.

Ελιές

Οι ελιές είναι μια καλή πηγή προβιοτικών βακτηρίων, ενώ λειτουργούν και ως αντιοξειδωτικό όταν καταναλώνονται τακτικά, μειώνοντας τη φλεγμονή στο έντερο.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο περιέχει αρκετά προβιοτικά, κάνοντας παράλληλα καλό στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Μπορείς να το συνδυάσεις μέσα σε διάφορες συνταγές ή ωμό στις σαλάτες.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός