Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Have A Bad Day Day – να μια διεθνής μέρα με την οποία μπορείς εύκολα να ταυτιστείς τελευταία

Είναι λίγο σαν το μότο «αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, τουλάχιστον απόλαυσέ το»


Αγγελική Λάλου

 To «να έχεις μια κακή μέρα» σαφώς δεν ακούγεται ως η ιδανική ευχή για να ξεκινήσει ή να συνεχίσει κανείς τη μέρα του – αλλά η σημερινή διεθνής μέρα «Have a bad day» βγάζει αυθάδικα και λίγο συνωμοτικά τη γλώσσα στον ψυχαναγκασμό της θετικότητας και της δήθεν ευγένειας. Σαν το meme με τον διάλογο: «να έχεις μια όμορφη μέρα» με απάντηση «δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω»!

Οι κακές μέρες είναι το αλατοπίπερο της ζωής σου και «Δεν υπάρχει τίποτα λάθος ή κακό για μια κακή μέρα. Υπάρχει κάτι λάθος με το να υποχρεώσεις τους άλλους να την περάσουν … μαζί σου», λέει ο Neil Cavuto. Και αυτό, είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αγκαλιάσεις την ευκαιρία που σου δίνει το «να έχεις μια κακή μέρα». Όταν έχεις μια κακή μέρα, δεν πρέπει να υποφέρεις μόνη σου, οπότε να εύχεσαι σε όλους όσους συναντάς «Have a Bad Day», αλλά να το λες το με το πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο χαμόγελο που μπορείς να έχεις στο πρόσωπό σου. Το χάος, φίλες μου, είναι η καρδιά της επανάστασης και όλες οι επαναστάσεις ξεκίνησαν σε μια κακή μέρα.

Μάθε για το Have A Bad Day Day

Όλοι έχουμε κακές μέρες από καιρό σε καιρό, σωστά; Είσαι σίγουρη ότι είναι αδύνατο να συναντήσεις κάποιον που δεν είχε ποτέ μια κακή μέρα στη ζωή του! Αυτή η διεθνής μέρα σε ενθαρρύνει να δέχεσαι τις προκλήσεις που στέλνουν οι κακές μέρες και να τις ξεπερνάς με ευγενικό τσαμπουκά!

Το Have A Bad Day Day δημιουργήθηκε αρχικά για όσους ανήκουν στη βιομηχανία εξυπηρέτησης πελατών, όπως θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά παρακάτω. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις το Have A Bad Day Day στη ζωή σου! Άλλωστε, όλοι έχουμε μέρες που είναι χειρότερες από άλλες, έτσι μπορούμε όλοι να νιώθουμε άνετα στο γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε μια κακή μέρα όλοι μαζί αυτή την ημερομηνία. Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα αλλά το πώς τα χειρίζεσαι είναι που έχει πραγματικά σημασία, και αυτό είναι το θέμα αυτής της μέρας.

Η ιστορία του Have Bad Day Day

Υπάρχει μια δουλειά εκεί έξω που διασφαλίζει ότι θα έχετε μια Κακή Ημέρα, πιθανώς δεκάδες φορές την ημέρα. Ποια δουλειά είναι αυτή; Οποιαδήποτε στον κλάδο εξυπηρέτησης πελατών.

Αυτή η διεθνής μέρα δημιουργήθηκε από τους Ruth και Thomas Roy από το Wellcat.com. Καθιέρωσαν αυτή την ημερομηνία με σκοπό να δώσουν στους ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών το δικαίωμα να εκφράσουν την επιθυμία οι πελάτες τους να έχουν μια κακή μέρα σε αντίθεση με το «have a nice day» - τον υποχρεωτικό επίλογο-επιμύθιο της εξυπηρέτησής τους.

Η ανατροπή είναι στο χέρι σου

Επομένως, σε αυτήν την ημερομηνία, μπορεί κανείς να περιμένει το αντίθετο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να χαμογελάσεις κοιτώντας κατά πρόσωπο τους ανθρώπους, καθώς δεν θα περίμεναν να πεις κάτι τέτοιο.

Σήμερα λοιπόν έχεις την ευκαιρία να πεις «να έχετε μια κακή μέρα» στους συναδέλφους στο κλείσιμο των τηλεδιασκέψεων, στον επίλογο του mail σου στο αφεντικό σου, στον σύντροφό σου καθώς φεύγει για τη δουλειά του, στην κολλητή σου όταν κλείνετε το τηλέφωνο, στον κούριερ που σου έφερε το δέμα, στον ταμία που σας δίνει την απόδειξη, ή στους δικούς σου πελάτες, αρκεί να κάνεις τη διάφορα συμπληρώνοντας «happy have a bad day day».

Και επειδή οι κακές μέρες δεν γνωρίζουν καθιερωμένες διεθνείς ημερομηνίες να θυμάσαι ότι κι αυτές είναι στο πρόγραμμα και ότι δεν κρατάνε για πάντα!

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΥΓΕΙΑ

Μικρά tips για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές

Τι μπορείς να κάνεις για να μην χαλάσεις τη σιλουέτα σου, χωρίς ωστόσο να στερηθείς τις γιορτινές λιχουδιές.

ΥΓΕΙΑ

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Το κεντρικό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS για τη φετινή χρονιά είναι «Αφήστε τις Κοινότητες να Ηγηθούν – Let Communities Lead»

Προτεινόμενα

ΣΙΝΕΜΑ

Η Jodie Foster ανακαλύπτει παγωμένα πτώματα στο ατμοσφαιρικό trailer του True Detective: Night Country

Τι θα δούμε στο τέταρτο κεφάλαιο της σειράς, που έρχεται στις 14 Ιανουαρίου. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα» – επεισόδια 35-37

Τι θα δούμε στην αγαπημένη σειρά 11-13 Δεκεμβρίου

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου για λαμπερές εμφανίσεις τα Χριστούγεννα

Τι μπορείς να κάνεις για να χαρίσεις στα μαλλιά σου την απαραίτητη λάμψη και ζωντάνια πριν τις γιορτές.