Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Have A Bad Day Day – να μια διεθνής μέρα με την οποία μπορείς εύκολα να ταυτιστείς τελευταία

Είναι λίγο σαν το μότο «αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, τουλάχιστον απόλαυσέ το» To «να έχεις μια κακή μέρα» σαφώς δεν ακούγεται ως η ιδανική ευχή για να ξεκινήσει ή να συνεχίσει κανείς τη μέρα του – αλλά η σημερινή διεθνής μέρα «Have a bad day» βγάζει αυθάδικα και λίγο συνωμοτικά τη γλώσσα στον ψυχαναγκασμό της θετικότητας και της δήθεν ευγένειας. Σαν το meme με τον διάλογο: «να έχεις μια όμορφη μέρα» με απάντηση «δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω»!

Οι κακές μέρες είναι το αλατοπίπερο της ζωής σου και «Δεν υπάρχει τίποτα λάθος ή κακό για μια κακή μέρα. Υπάρχει κάτι λάθος με το να υποχρεώσεις τους άλλους να την περάσουν … μαζί σου», λέει ο Neil Cavuto. Και αυτό, είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αγκαλιάσεις την ευκαιρία που σου δίνει το «να έχεις μια κακή μέρα». Όταν έχεις μια κακή μέρα, δεν πρέπει να υποφέρεις μόνη σου, οπότε να εύχεσαι σε όλους όσους συναντάς «Have a Bad Day», αλλά να το λες το με το πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο χαμόγελο που μπορείς να έχεις στο πρόσωπό σου. Το χάος, φίλες μου, είναι η καρδιά της επανάστασης και όλες οι επαναστάσεις ξεκίνησαν σε μια κακή μέρα.

Μάθε για το Have A Bad Day Day

Όλοι έχουμε κακές μέρες από καιρό σε καιρό, σωστά; Είσαι σίγουρη ότι είναι αδύνατο να συναντήσεις κάποιον που δεν είχε ποτέ μια κακή μέρα στη ζωή του! Αυτή η διεθνής μέρα σε ενθαρρύνει να δέχεσαι τις προκλήσεις που στέλνουν οι κακές μέρες και να τις ξεπερνάς με ευγενικό τσαμπουκά!

Το Have A Bad Day Day δημιουργήθηκε αρχικά για όσους ανήκουν στη βιομηχανία εξυπηρέτησης πελατών, όπως θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά παρακάτω. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις το Have A Bad Day Day στη ζωή σου! Άλλωστε, όλοι έχουμε μέρες που είναι χειρότερες από άλλες, έτσι μπορούμε όλοι να νιώθουμε άνετα στο γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε μια κακή μέρα όλοι μαζί αυτή την ημερομηνία. Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα αλλά το πώς τα χειρίζεσαι είναι που έχει πραγματικά σημασία, και αυτό είναι το θέμα αυτής της μέρας.

Η ιστορία του Have Bad Day Day

Υπάρχει μια δουλειά εκεί έξω που διασφαλίζει ότι θα έχετε μια Κακή Ημέρα, πιθανώς δεκάδες φορές την ημέρα. Ποια δουλειά είναι αυτή; Οποιαδήποτε στον κλάδο εξυπηρέτησης πελατών.

Αυτή η διεθνής μέρα δημιουργήθηκε από τους Ruth και Thomas Roy από το Wellcat.com. Καθιέρωσαν αυτή την ημερομηνία με σκοπό να δώσουν στους ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών το δικαίωμα να εκφράσουν την επιθυμία οι πελάτες τους να έχουν μια κακή μέρα σε αντίθεση με το «have a nice day» - τον υποχρεωτικό επίλογο-επιμύθιο της εξυπηρέτησής τους.

Η ανατροπή είναι στο χέρι σου

Επομένως, σε αυτήν την ημερομηνία, μπορεί κανείς να περιμένει το αντίθετο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να χαμογελάσεις κοιτώντας κατά πρόσωπο τους ανθρώπους, καθώς δεν θα περίμεναν να πεις κάτι τέτοιο.

Σήμερα λοιπόν έχεις την ευκαιρία να πεις «να έχετε μια κακή μέρα» στους συναδέλφους στο κλείσιμο των τηλεδιασκέψεων, στον επίλογο του mail σου στο αφεντικό σου, στον σύντροφό σου καθώς φεύγει για τη δουλειά του, στην κολλητή σου όταν κλείνετε το τηλέφωνο, στον κούριερ που σου έφερε το δέμα, στον ταμία που σας δίνει την απόδειξη, ή στους δικούς σου πελάτες, αρκεί να κάνεις τη διάφορα συμπληρώνοντας «happy have a bad day day».

Και επειδή οι κακές μέρες δεν γνωρίζουν καθιερωμένες διεθνείς ημερομηνίες να θυμάσαι ότι κι αυτές είναι στο πρόγραμμα και ότι δεν κρατάνε για πάντα!

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 απρόσμενοι τρόποι για να διατηρηθείς δροσερή στον καύσωνα

Πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση πέρα από το κλιματιστικό και τον ανεμιστήρα

ΥΓΕΙΑ

4 εύκολα tips για να ξυπνάς το πρωί με ενέργεια και όρεξη

Αν χρειάζεσαι γερανό για να σηκωθείς από το κρεβάτι και νιώθεις δύστροπη, υπάρχει λύση

ΥΓΕΙΑ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είσαι έγκυος μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, αλλά τώρα μια νέα μελέτη το αποδεικνύει

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια πλήρης εγκυμοσύνη καίει κατά μέσο όρο σχεδόν 50.000 διατροφικές θερμίδες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 16 έως 23/6

Εκμεταλλευτείτε σωστά τον χρόνο σας για να γεμίσετε μπαταρίες

CELEBS

Τέιλορ Σουίφτ: Κι όμως ο χορός των fans της προκάλεσε -ξανά- σεισμό!

Η ανακοίνωση του βρετανικού ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών

FITNESS

Να SUPώ κάτι;

Όλα όσα θες να ξέρεις για την πιο τέλεια καλοκαιρινή άσκηση