Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Αγγούρι: ένα υπερόπλο στο νεσεσέρ της ομορφιάς σας

Εκτός από δροσερό και νόστιμο, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας



Είναι νόστιμα ως ένα υγιεινό σνακ ή σε σαλάτα, αλλά δεν χρειάζεται να φάτε τα αγγούρια για να αποκομίσετε τα οφέλη τους. Αυτό το θρεπτικό λαχανικό είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να θεραπεύσετε το δέρμα σας.

Τα αγγούρια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και το φολικό οξύ, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό συστατικό για μια μάσκα προσώπου DIY.

Πώς μπορούν τα αγγούρια να ωφελήσουν το δέρμα σας;

Είναι εύκολο να ξοδέψετε χρήματα σε προϊόντα που υπόσχονται να βελτιώσουν την υφή, τον τόνο και τη συνολική εμφάνιση του δέρματός σας. Παρόλο που ορισμένα από αυτά μπορεί να αποδώσουν, δεν χρειάζεται απαραίτητα πολλά προϊόντα για να αποκτήσετε μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα.

Φυσικά, βοηθούν τα καλά γονίδια. Αλλά, μερικές φορές πρόκειται επίσης για τη χρήση απλών, θρεπτικών συστατικών που έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την υγεία του δέρματός σας με διάφορους τρόπους.

Εφοδιασμένα με βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα αγγούρια είναι ένα από αυτά τα φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας σε πολλά μέτωπα. Δείτε μερικά από αυτά τα οφέλη.

Μειώνει το πρήξιμο και το πρήξιμο

Η έρευνα έδειξε ότι τα αγγούρια έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το φούσκωμα και το πρήξιμο του δέρματος. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε εξαντλήσει τις ώρες του ύπνου και διαπιστώσετε ότι έχετε σκοτεινούς, πρησμένους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

Οι παγωμένες φέτες αγγουριού ή ο χυμός αγγουριού μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο ενώ ταυτόχρονα «ξυπνάει» το κουρασμένο δέρμα.

Βοηθά το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή

Το λιπαρό δέρμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ξεσπάσματα της ακμής. Τα αγγούρια -που είναι ελαφρώς στυπτικά- μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος και να σφίξουν τους πόρους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εμπλοκών.

Βοηθά στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης

Σύμφωνα με μια αξιόπιστη πηγή μελέτης του 2011, τα αντιοξειδωτικά συστατικά στα αγγούρια μπορεί να το αποτελούν ένα δυνητικά χρήσιμο αντιρυτιδικό συστατικό.

Επιπλέον, τα αγγούρια περιέχουν βιταμίνη C και φολικό οξύ. Η βιταμίνη C έχει την ικανότητα να διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, ενώ το φολικό οξύ βοηθά στην καταπολέμηση των περιβαλλοντικών τοξινών που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο ή πρόωρο. Σε συνδυασμό, αυτά τα συστατικά μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα σας να φαίνεται πιο σφριγηλό και πιο υγιές.

cuca

Καταπραΰνει τον ερεθισμό

Το δροσιστικό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα των αγγουριών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, της ερυθρότητας και του ερεθισμού που προκαλείται από ηλιακά εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων και εξανθήματα.

Παρέχει μια βάση για ενυδάτωση

Τα αγγούρια είναι 96 τοις εκατό νερό. Ενώ το νερό από μόνο δεν αρκεί για να ενυδατώσει το δέρμα σας, ο χυμός από ένα αγγούρι μπορεί εύκολα να αναμιχθεί με άλλα ενυδατικά συστατικά όπως το μέλι ή η αλόη βέρα για να ενυδατώσει και να καταπραΰνει το δέρμα σας.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου αγγουριού;

Η δημιουργία της δικής σας μάσκας προσώπου αγγουριού δεν απαιτεί πολύ χρόνο και είναι πολύ εύκολο. Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε τα εξής:

1 αγγούρι

μπολ ανάμιξης

κουτάλι ανάμιξης

κουτάλια μέτρησης

μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων

σουρωτήρι

Λάβετε υπόψη ότι συγκεκριμένες συνταγές μπορεί να απαιτούν και άλλα συστατικά, όπως αλόη βέρα, πλιγούρι βρώμης ή μέλι.

cucc

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου αγγουριού

Ακολουθούν 3 επιλογές για μάσκες προσώπου αγγουριού DIY, ξεκινώντας με την πιο βασική συνταγή:

Βασική μάσκα προσώπου αγγουριού

Αυτή η συνταγή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν ψάχνετε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να ξεκουράσετε ή να αναζωογονήσετε το δέρμα σας.

Ανακατέψτε τον πουρέ από μισό μη αποφλοιωμένο αγγούρι σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να είναι η συνοχή μιας υδαρής πάστας.

Διαχωρίστε το χυμό από τυχόν στερεά κομμάτια χύνοντας το μείγμα μέσω ενός φίλτρου.

Απλώστε το χυμό αγγουριού στο φρεσκοπλυμένο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει στο δέρμα σας για 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε τη μάσκα με κρύο ή χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας με ένα μαλακό πανί.

Μάσκα προσώπου αγγουριού και αλόης

Αυτή η μάσκα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική εάν έχετε ξηρό δέρμα, λόγω της αλόης βέρα που μπορεί να ενισχύσει την ενυδάτωση.

Ανακατέψτε τον πουρέ από μισό μη αποφλοιωμένο αγγούρι σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να είναι η συνοχή μιας υδαρής πάστας.

Διαχωρίστε το χυμό από τυχόν στερεά κομμάτια χύνοντας το μείγμα μέσω ενός φίλτρου.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας γέλη αλόης βέρα στο μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει στο δέρμα σας για 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε τη μάσκα με κρύο νερό. Στεγνώστε το πρόσωπό σας με ένα μαλακό πανί.

Μάσκα προσώπου με αγγούρι, πλιγούρι βρώμης και μέλι

Αυτή η συνταγή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για επιρρεπές στην ακμή δέρμα. Μαζί με τις στυπτικές ιδιότητες του αγγουριού, το πλιγούρι βρώμης μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση και την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ενώ το μέλι μπορεί να λειτουργήσει για την εξισορρόπηση των βακτηρίων στο δέρμα σας.

Ανακατέψτε τον πουρέ από μισό μη αποφλοιωμένο αγγούρι σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να είναι η συνέπεια μιας υδαρής πάστας.

Διαχωρίστε το χυμό από τυχόν στερεά κομμάτια χύνοντας το μείγμα μέσω ενός φίλτρου.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης στο μείγμα. Ανακατέψτε το πλιγούρι βρώμης και το χυμό αγγουριού μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει στο δέρμα σας για 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό. Στεγνώστε το πρόσωπό σας με ένα μαλακό πανί.

Πώς να εφαρμόσετε τη μάσκα

Για καλύτερα αποτελέσματα, καθαρίστε πάντα καλά το δέρμα σας πριν εφαρμόσετε μια μάσκα και βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα μακιγιάζ.

Κατά την εφαρμογή μάσκας προσώπου αγγουριού, κάντε απαλό μασάζ στη μάσκα στο δέρμα σας με μικρές κυκλικές κινήσεις. Αυτό βοηθά τα συστατικά να διεισδύσουν στους πόρους σας. Διεγείρει επίσης τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματός σας.

Αφήστε τη μάσκα να καθίσει στο δέρμα σας για 10 έως 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό ή κρύο νερό. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό. Αυτό μπορεί να ερεθίσει και να στεγνώσει το δέρμα σας.

Μην χρησιμοποιείτε μάσκα προσώπου περισσότερες από δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Η υπερβολική χρήση μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας ή να διαταράξει τη φυσική ισορροπία των λαδιών.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024: Η υγεία μου, δικαίωμά μου

7 Απριλίου 2024: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει την 76η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.