Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της κρυοθεραπείας στο μπάνιο μας

Εσείς έχετε δοκιμάσει ένα 10λεπτο μπάνιο με πάγο;



Η κρυοθεραπεία με παγωμένο νερό είναι μια συνήθεια όχι και τόσο διαδεδομένη στη χώρα μας, διαθέτει ωστόσο μερικά ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα για το σώμα και τον οργανισμό μας. Διαβάστε ποια είναι αυτά και προτού τη δοκιμάσετε έχετε στο νου σας: η κρυοθεραπεία με παγωμένο νερό είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά, ενώ θα πρέπει να ρωτήσετε τον γιατρό σας προτού τη δοκιμάσετε.

Βοηθά στην αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος μετά από έντονη προπόνηση

Ένα μπάνιο με πάγο για δέκα λεπτά αμέσως μετά από μια έντονη προπόνηση βοηθά στην άμεση αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος. Κι αυτό διότι διοχετεύει στους μύες μας το απαραίτητο οξυγόνο μέσα από την άμβλυνση των αιμοφόρων αγγείων λόγω της επαφής με το κρύο.

Εμποδίζει την γενικότερη καταπόνηση του μυϊκού συστήματος

Σε περίπτωση που αθλείστε συστηματικά, η κρυοθεραπεία προστατεύει το μυϊκό σας σύστημα καθώς εμποδίζει τη γενικότερη καταπόνησή του. Έτσι περιορίζονται και οι συχνοί τραυματισμοί από τους οποίους ενδέχεται να υποφέρετε. 

Ανακουφίζει από την υπερθερμία το καλοκαίρι

Η κρυοθεραπεία είναι ιδανική για να ανακουφίσει το σώμα μας από την υπερθερμία τους καλοκαιρινούς μήνες που υποφέρουμε από τη ζέστη.

Ενισχύει την ψυχική υγεία μας

Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δοκιμές της κρυοθεραπείας δεν είναι ευχάριστες και μπορεί να αποτρέψουν κάποιον από το να τη συνεχίσει, αυτή είναι ιδανική στο να μας βοηθά να χαλαρώνουμε, να εστιάζουμε στην αναπνοή μας και τελικά να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης.

Βελτιώνει τον ύπνο

Ακόμη ένα από τα πλεονεκτήματα της κρυοθεραπείας είναι το ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας, χαλαρώνοντας μετά από 10 μόλις λεπτά το νευρικό μας σύστημα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού περιοδικού PLoS One του 2016, τα άτομα που απολαμβάνουν μπάνια κρυοθεραπείας έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν με κοινό κρύωμα σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα