Τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της κρυοθεραπείας στο μπάνιο μας

Εσείς έχετε δοκιμάσει ένα 10λεπτο μπάνιο με πάγο;

Ναταλία Πετρίτη

Η κρυοθεραπεία με παγωμένο νερό είναι μια συνήθεια όχι και τόσο διαδεδομένη στη χώρα μας, διαθέτει ωστόσο μερικά ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα για το σώμα και τον οργανισμό μας. Διαβάστε ποια είναι αυτά και προτού τη δοκιμάσετε έχετε στο νου σας: η κρυοθεραπεία με παγωμένο νερό είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά, ενώ θα πρέπει να ρωτήσετε τον γιατρό σας προτού τη δοκιμάσετε.

Βοηθά στην αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος μετά από έντονη προπόνηση

Ένα μπάνιο με πάγο για δέκα λεπτά αμέσως μετά από μια έντονη προπόνηση βοηθά στην άμεση αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος. Κι αυτό διότι διοχετεύει στους μύες μας το απαραίτητο οξυγόνο μέσα από την άμβλυνση των αιμοφόρων αγγείων λόγω της επαφής με το κρύο.

Εμποδίζει την γενικότερη καταπόνηση του μυϊκού συστήματος

Σε περίπτωση που αθλείστε συστηματικά, η κρυοθεραπεία προστατεύει το μυϊκό σας σύστημα καθώς εμποδίζει τη γενικότερη καταπόνησή του. Έτσι περιορίζονται και οι συχνοί τραυματισμοί από τους οποίους ενδέχεται να υποφέρετε. 

Ανακουφίζει από την υπερθερμία το καλοκαίρι

Η κρυοθεραπεία είναι ιδανική για να ανακουφίσει το σώμα μας από την υπερθερμία τους καλοκαιρινούς μήνες που υποφέρουμε από τη ζέστη.

Ενισχύει την ψυχική υγεία μας

Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δοκιμές της κρυοθεραπείας δεν είναι ευχάριστες και μπορεί να αποτρέψουν κάποιον από το να τη συνεχίσει, αυτή είναι ιδανική στο να μας βοηθά να χαλαρώνουμε, να εστιάζουμε στην αναπνοή μας και τελικά να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης.

Βελτιώνει τον ύπνο

Ακόμη ένα από τα πλεονεκτήματα της κρυοθεραπείας είναι το ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας, χαλαρώνοντας μετά από 10 μόλις λεπτά το νευρικό μας σύστημα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού περιοδικού PLoS One του 2016, τα άτομα που απολαμβάνουν μπάνια κρυοθεραπείας έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν με κοινό κρύωμα σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares