Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές για ανεβασμένη ψυχολογία

4 tips για να βλέπεις πάντα την αισιόδοξη πλευρά της ζωήςΗ ζωή είναι απρόβλεπτη και συχνά τα σχέδιά μας μπορεί να καταστρέφονται από τη μία ημέρα στην άλλη, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που σε παγκόσμιο επίπεδο οι εξελίξεις του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης, της οικολογικής καταστροφής και τόσων ακόμη σοβαρότατων ζητημάτων μας επιβαρύνουν σημαντικά με πληθώρα τρόπων. Όμως ακόμη και τις πιο σκοτεινές ημέρες, οφείλουμε να διατηρούμε στη ζωή μας ένα παράθυρο αισιοδοξίας, κοιτώντας μπροστά και προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε σε συλλογικό ή και ατομικό επίπεδο. Να λοιπόν 4 tips για να βλέπεις πάντα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και να εμπνέεις τους γύρω σου να κάνουν το ίδιο.

Pixel

Προσπάθησε να ενεργοποιήσεις την ικανότητά σου να είσαι θετική/-ός

Ναι, δεν είναι όλα στο μυαλό μας όταν δυσκολευόμαστε ψυχικά και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά μας, όμως όταν υπενθυμίζουμε σε αυτόν να είναι θετικός απέναντι στις δυσκολίες, συνήθως το καταφέρνουμε ως έναν βαθμό. Πίστεψε ότι μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση και πως εσύ έχεις τη δύναμη να παραμείνεις θετική/-ός, εμπνέοντας παράλληλα και τους δικούς σου ανθρώπους.

Σκέψου όλα αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων

Στις δύσκολες στιγμές σκέψου τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, που ενδέχεται συχνά να ξεχνάς. Όλα εκείνα που έχεις καταφέρει και τα θετικά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σου, όπως και τις πολύτιμες ανθρώπινες σχέσεις που έχεις χτίσει και που σε στηρίζουν με ανιδιοτέλεια.

Κατάλαβε πότε χάνεσαι στις αρνητικές σκέψεις

Προσπάθησε να καταλαβαίνεις πότε βρίσκεσαι σε μια συνθήκη βαθιάς  απαισιοδοξίας, ώστε να μπορείς να κάνεις πράγματα για να αλλάξεις το πρόσημο της κατάστασης. Με άλλα λόγια, δώσε στον εαυτό σου την επιλογή να αντιμετωπίσει μία δύσκολη κατάσταση με αισιόδοξο τρόπο, κάνοντας όσο μπορείς πράγματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε κάνουν να επανεξετάσεις τις αντικειμενικές συνθήκες, με στόχο την υπέρβαση των προβλημάτων.

Κάνε ευγενικές πράξεις και προσπάθησε να μοιράζεις χαρά στους γύρω σου

Για να δεις τα πάντα, έστω και στιγμιαία, θετικά, κάνε ευγενικές πράξεις που σίγουρα θα δεις να σου επιστρέφονται και προσπάθησε να μοιράζεις χαρά στους γύρω σου. Ναι, αυτή η καλημέρα που θα πεις στη γυναίκα με την οποία περιμένετε μαζί το λεωφορείο στη στάση, μπορεί να φανεί αρκετή για να δώσει σε εσένα, όπως και σε εκείνη το πολυπόθητο χαμόγελο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να φοράς στενά ρούχα στην καθημερινότητά σου

Μια φορά στο τόσο είναι ΟΚ, όμως σε γενικές γραμμές τα στενά ρούχα πρέπει να αποφεύγονται

ΥΓΕΙΑ

7 απρόσμενοι τρόποι για να διατηρηθείς δροσερή στον καύσωνα

Πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση πέρα από το κλιματιστικό και τον ανεμιστήρα

ΥΓΕΙΑ

4 εύκολα tips για να ξυπνάς το πρωί με ενέργεια και όρεξη

Αν χρειάζεσαι γερανό για να σηκωθείς από το κρεβάτι και νιώθεις δύστροπη, υπάρχει λύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 24 Ιουνίου

Ανακτήστε και πάλι τις δυνάμεις και τους ρυθμούς σας

ΣΙΝΕΜΑ

Η νέα πρωτότυπη σειρά «Star Wars: Η Ακόλουθος» φέρνει νέο αέρα στο δημοφιλές franchise

Η πρωτότυπη σειρά δράσης από την Lucasfilm είναι τώρα διαθέσιμη, αποκλειστικά στο Disney+.  Γράφει ο Κώστας Λινάρδος

SELF-LOVE

Διαίσθηση: Πώς να μάθεις να ακούς και να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου

Ψάξε μέσα σου όλες οι απαντήσεις για τις μεγάλες ανησυχίες σου