Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές για ανεβασμένη ψυχολογία

4 tips για να βλέπεις πάντα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής



Η ζωή είναι απρόβλεπτη και συχνά τα σχέδιά μας μπορεί να καταστρέφονται από τη μία ημέρα στην άλλη, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που σε παγκόσμιο επίπεδο οι εξελίξεις του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης, της οικολογικής καταστροφής και τόσων ακόμη σοβαρότατων ζητημάτων μας επιβαρύνουν σημαντικά με πληθώρα τρόπων. Όμως ακόμη και τις πιο σκοτεινές ημέρες, οφείλουμε να διατηρούμε στη ζωή μας ένα παράθυρο αισιοδοξίας, κοιτώντας μπροστά και προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε σε συλλογικό ή και ατομικό επίπεδο. Να λοιπόν 4 tips για να βλέπεις πάντα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και να εμπνέεις τους γύρω σου να κάνουν το ίδιο.

Προσπάθησε να ενεργοποιήσεις την ικανότητά σου να είσαι θετική/-ός

Ναι, δεν είναι όλα στο μυαλό μας όταν δυσκολευόμαστε ψυχικά και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά μας, όμως όταν υπενθυμίζουμε σε αυτόν να είναι θετικός απέναντι στις δυσκολίες, συνήθως το καταφέρνουμε ως έναν βαθμό. Πίστεψε ότι μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση και πως εσύ έχεις τη δύναμη να παραμείνεις θετική/-ός, εμπνέοντας παράλληλα και τους δικούς σου ανθρώπους.

Σκέψου όλα αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων

Στις δύσκολες στιγμές σκέψου τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, που ενδέχεται συχνά να ξεχνάς. Όλα εκείνα που έχεις καταφέρει και τα θετικά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σου, όπως και τις πολύτιμες ανθρώπινες σχέσεις που έχεις χτίσει και που σε στηρίζουν με ανιδιοτέλεια.

Κατάλαβε πότε χάνεσαι στις αρνητικές σκέψεις

Προσπάθησε να καταλαβαίνεις πότε βρίσκεσαι σε μια συνθήκη βαθιάς  απαισιοδοξίας, ώστε να μπορείς να κάνεις πράγματα για να αλλάξεις το πρόσημο της κατάστασης. Με άλλα λόγια, δώσε στον εαυτό σου την επιλογή να αντιμετωπίσει μία δύσκολη κατάσταση με αισιόδοξο τρόπο, κάνοντας όσο μπορείς πράγματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε κάνουν να επανεξετάσεις τις αντικειμενικές συνθήκες, με στόχο την υπέρβαση των προβλημάτων.

Κάνε ευγενικές πράξεις και προσπάθησε να μοιράζεις χαρά στους γύρω σου

Για να δεις τα πάντα, έστω και στιγμιαία, θετικά, κάνε ευγενικές πράξεις που σίγουρα θα δεις να σου επιστρέφονται και προσπάθησε να μοιράζεις χαρά στους γύρω σου. Ναι, αυτή η καλημέρα που θα πεις στη γυναίκα με την οποία περιμένετε μαζί το λεωφορείο στη στάση, μπορεί να φανεί αρκετή για να δώσει σε εσένα, όπως και σε εκείνη το πολυπόθητο χαμόγελο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;