Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου

Πώς να αποκτήσεις ανοιξιάτικο, πιο λαμπερό και πιο σφριγηλό δέρμα



Με την άνοιξη, μπορείς ήδη να νιώθεις την αίσθηση της ανανέωσης στον αέρα. Ετοιμάσου για ξεσκαρτάρισμα μέσα και έξω και αυτό αφορά και τη ρουτίνα της περιποίησής σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξεις τα μισο-χρησιμοποιημένα προϊόντα. Αντίθετα, προετοιμάσου για κάποιες εποχιακές αλλαγές δέρματος και προσάρμοσε ανάλογα τη φροντίδα σου. Παρακάτω, θα βρεις τρεις τρόπους για να αποκτήσεις πιο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα τους επόμενους μήνες:

Ξεκίνησε να παίρνεις αντιοξειδωτικά το συντομότερο δυνατόν.

Καθώς ο ήλιος αρχίζει να γίνεται πιο έντονος, πιθανότατα θα περνάς περισσότερο χρόνο έξω, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς περισσότερη προστασία από περιβαλλοντικούς κινδύνους όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά αντιοξειδωτικά (επιπλέον του SPF), γιατί να μην αποκομίσετε και τα οφέλη για ολόκληρο το σώμα;

Η συμβουλή μας; Προσθέστε ένα συμπλήρωμα ομορφιάς πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στο ντουλάπι σας. Αναζητήστε συστατικά όπως τα παρακάτω:

CoQ10: Το CoQ10 εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες δίνοντας γενναιόδωρα ένα ηλεκτρόνιο. Προστατεύει επίσης από την υπεροξείδωση των λιπιδίων, μια διαδικασία με την οποία οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τις κυτταρικές μεμβράνες. Συμπληρωματικά, το CoQ10 προστατεύει τις μεμβράνες των μιτοχονδρίων και αναγεννά άλλα αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C και E – και οι δύο είναι εξίσου σημαντικές για υγιές δέρμα.

https://www.instagram.com/p/Cp0rGqQSlMx/

Ασταξανθίνη: Μελέτες δείχνουν ότι η ασταξανθίνη καθυστερεί τις επιπτώσεις της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία, πράγμα που σημαίνει λιγότερο επώδυνο έντονο κόκκινο δέρμα τώρα και λιγότερες ρυτίδες αργότερα, win-win. Επιπλέον, σε μια μελέτη, το συμπλήρωμα ασταξανθίνης βελτίωσε σημαντικά την ελαστικότητα, την απαλότητα και την ενυδάτωση του δέρματος σε μόλις 12 εβδομάδες.

Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C παίζει κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, ακόμη και προάγει την παραγωγή ινοβλαστών, στοχεύει στο κατεστραμμένο DNA του κολλαγόνου και ρυθμίζει τη σύνθεση κολλαγόνου, ή την οδό στην οποία παράγεται το κολλαγόνο. Επιπλέον, η βιταμίνη C σταθεροποιεί το κολλαγόνο που ήδη έχετε χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες, μια κύρια πηγή αποδόμησης κολλαγόνου και βλάβης του DNA.

https://www.instagram.com/p/CUyZsaYrjgY/

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο μικρορεύματος.

Ουσιαστικά, τα εργαλεία μικρορεύματος λειτουργούν μέσω της παραγωγής τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), ή ενός μορίου που παράγεται φυσικά στο σώμα και λειτουργεί ως ενεργειακό νόμισμα.

Το σώμα σας (συμπεριλαμβανομένων του δέρματος και των μυών) το χρησιμοποιεί ως μέρος της αναγεννητικής του διαδικασίας, δημιουργώντας περισσότερο κολλαγόνο, ελαστίνη κ.λπ. Επιπλέον, αυτά τα εργαλεία βοηθούν στην ενίσχυση των μυών του προσώπου κάτω από το δέρμα. Αυτό, με τη σειρά του, θα βοηθήσει στη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου και του τόνου του δέρματος και στη μείωση των ρυτίδων.

https://www.instagram.com/p/Cn3k0Wgs_Uq/

Δοκιμάστε το skin flooding.

Το Skin flooding είναι μια νέα φανταχτερή τάση του TikTok που ουσιαστικά σημαίνει να εφαρμόζετε τους ενυδατικούς ορούς σας σε βρεγμένο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο, συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη και η αλόη βέρα μπορούν να τραβήξουν περισσότερο νερό στο χόριο, γεμίζοντας την επιδερμίδα σας.

Αυτή είναι μια απλή και εύκολη συμβουλή αλλά κάνει τεράστια διαφορά. Εάν ο φραγμός του δέρματός σας είναι επαρκώς ενυδατωμένος, τότε τα θαμπά μπαλώματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα υποχωρήσουν ακριβώς την ώρα της άνοιξης.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα