Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

3 πρωινές συνήθειες για μια stress free μέρα

Τι να κάνεις με το που ξυπνήσεις για να περιορίσεις το άγχος που σε ταλαιπωρεί



Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από απαιτητικές υποχρεώσεις στον εργασιακό και όχι μόνο χώρο μας, ενώ οι έντονοι ρυθμοί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας μπορούν να αυξήσουν κατά πολύ το stress που βιώνουμε σε αυτή. Μέσα από σχετικές έρευνες, έχει παρατηρηθεί ότι αν ξεκινήσουμε τη μέρα μας με μια συγκεκριμένη και ισορροπημένη ρουτίνα, τότε η διαχείριση του άγχους που μας καταβάλει εκείνη την ώρα – μπροστά στο βουνό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε – μπορεί στην πραγματικότητα να μειωθεί αισθητά, οδηγώντας μας σε μια stress free μέρα. Να λοιπόν ποια είναι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το διαχειριστείτε.

Αποδεχτείτε το άγχος

Το άγχος είναι μέρος της καθημερινότητας και η αποδοχή του είναι και το πρώτο βήμα προς την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ενημερωθείτε σχετικά με τα αίτιά του και όταν τα αντιληφθείτε, κάντε βήματα ώστε να περιοριστούν οι πηγές του σταδιακά. Μπορεί για παράδειγμα η ανάγνωση ειδήσεων το πρωί να σας στρεσάρει, γι’ αυτό βάλτε ένα χρονικό όριο από το οποίο και μετά θα μπορείτε να τις διαβάσετε, χωρίς να σας έχουν χαλάσει προηγουμένως τη μέρα.

Ψεκάστε ένα άρωμα

Η διάθεσή σας μπορεί να ανέβει αισθητά, προσφέροντας παράλληλα ηρεμία, αν ψεκάσετε ένα αγαπημένο άρωμα στα σημεία του σώματος όπως τα χέρια και ο λαιμός. Τα φυσικά έλαια αρωματοθεραπείας που περιέχονται στα αρώματα, όπως αυτό της λεβάντας, μπορούν να αλλάξουν εντελώς τη διάθεσή σας, προσφέροντας ένα πέπλο ηρεμίας και καλής διάθεσης, πέρα από τα καθημερινά άγχη.

Κάντε τη σταθερή ρουτίνα σας

Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε την πρωινή σας ρουτίνα ομορφιάς, κάνοντας ένα ζεστό ή δροσερό μπάνιο – ανάλογα με την εποχή – και απλώνοντας πλούσιες κρέμες στο σώμα και το πρόσωπό σας, με χαλαρωτικές μυρωδιές. Προηγουμένως, μην ξεχάσετε να κάνετε μασάζ με το serum σας και ένα gua sha ή roller, που θα απελευθερώσει την ένταση από το σαγόνι και τους κροτάφους σας. Όσο πιο πολυτελή και μυρωδάτα είναι τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απόλαυση και η χαλάρωσή σας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»