Συνήθειες που σε εμποδίζουν να είσαι παραγωγική στο σπίτι

Πρέπει να τις αποβάλεις τώρα

Κωνσταντίνα Κύρκου

Οι μέρες απαιτούν να μείνουμε στο σπίτι γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και πρέπει να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον. Πολλοί είναι αυτοί, λοιπόν, που κλήθηκαν με τα νέα δεδομένα να εργαστούν από το σπίτι ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που είχαν την συνήθεια αυτή και πριν από τον COVID-19. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις θα έχεις παρατηρήσει πως μερικές φορές παρόλο που έχεις όρεξη να εργαστείς, δεν είσαι καθόλου παραγωγική αφού νιώθεις πως «κάτι» σου κλέβει την ενέργεια. Το «κάτι» αυτό δεν είναι άλλο απο συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει μέσα στο σπίτι και τις κουβαλάμε και όταν εργαζόμαστε.

 

 

Μην κάθεσαι άλλο με σταυρωμένα χέρια. Δοκίμασε να αποβάλεις τις παρακάτω συνήθειες και μπες δυναμικά στο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς σου, έστω και απο το σπίτι.

1) Η πολύ δουλεία τρώει τον αφέντη λένε. Και θέλω να πως είναι άσκοπο να αναλαμβάνεις πολλές υποχρεώσεις επειδή δουλεύεις απο το σπίτι. Μην υπερφορτώνεις το πρόγραμμα σου. Το ότι είσαι σπίτι όλη μέρα δεν σημαίνει πως πρέπει να εργάζεσαι όλη την ώρα γιατί έτσι χάνεις την παραγωγικότητα σου και δουλεύεις μηχανικά. Ανέβαλλε κάποιες υποχρεώσεις για αύριο, δεν χάθηκε ο κόσμος (ελπίζω).

 

 

2) Μην τρως και μην δουλεύεις με τις πιτζάμες που κινείσαι όλη μέρα μέσα στο σπίτι. Όταν καταναλώνεις φαγητό την ώρα που εργάζεσαι, πολύ απλά δεν μπορείς να αποδόσεις γιατί η προσοχή σου είναι αλλού στραμμένη. Κάνε διαλείμματα για φαγητό και καφέ, είναι προτιμότερο από το να γεμίζεις ψίχουλα το πληκτρολόγιο σου. Όσο για την ένδυση, ναι σήκω ντύσου, στολίσου και κάτσε να δουλέψεις. Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας, όταν καλούμαστε να κάνουμε κάτι.

3) Η υπερβολική ξεκούραση, σε κουράζει. Εννοώ φυσικά πως δεν είναι δυνατόν να κοιμάσαι πολλές ώρες το πρωί, δύο-τρεις το μεσημέρι και μετά να προσπαθείς να δουλέψεις. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ εφικτό. Βαλέ τον εαυτό σου σε ένα νορμάλ πρόγραμμα ύπνου που θα ξεκουράζεσαι σωστά, ώστε να ξυπνάς πάντα με όρεξη για την μέρα που έχεις μπροστά σου. Α! και απέφυγε να δουλεύεις στον αναπαυτικό, μαλακό καναπέ σου, γιατί μπορεί να παρασυρθείς για έναν ακόμα υπνάκο.

 

 

4) Ένας ακατάστατος χώρος δεν θα γίνει ποτέ ένα παραγωγικό περιβάλλον. Ναι πρέπει να αφιερώνεις λίγο χρόνο πριν και μετά την εργασία σου για να τακτοποιήσεις τον χώρο που θα εργαστείς. Αν όλα είναι σκόρπια γύρω σου, υπάρχουν κούπες καφέ και άλλα άχρηστα αντικείμενα, τότε δεν πρόκειται ποτέ να εμπνευστείς από τον χώρο αυτό.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares