Skip to main content

SINGLES

Γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι;

Και τι να κάνεις για να πας παρακάτω...



Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σκρολάρεις στην οθόνη του κινητού σου και το μόνο που επιθυμείς είναι να δεις την ανάρτησή του. Παρακολουθείς μια ρομαντική ταινία και το μόνο που φαντάζεσαι είναι να ζεις όλες αυτές τις ερωτικές σκηνές με αυτόν που δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι. Δεν έχεις ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ό,τι κι αν κάνεις, απλώς δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι αυτό το άτομο με το οποίο θέλεις να είσαι ή θέλεις απλώς να ξεχάσεις.

Γιατί δεν μπορείς απλώς να διαγράψεις αυτό το άτομο από το μυαλό σου και να προχωρήσεις με τη ζωή σου; Γενικά, υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι κάποιον:

• Θέλεις να τον ξεχάσεις.

• Θέλεις να είστε μαζί (αλλά για κάποιο λόγο, δεν γίνεται).

Από εκεί προέρχεται όλη η σύγχυση. Πώς μπορείς να ξεχάσεις κάποιον όταν μπορεί να είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του;

Ακολουθούν ορισμένοι ακόμη λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι κάποιον:

Είσαι  (ακόμα) ερωτευμένη μαζί του (ναι το ξαναείπαμε)

Αν ήσουν σε ρομαντική σχέση μαζί του, ή ήταν η «σχεδόν» αγάπη σου, και δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι, ίσως είσαι (ακόμα) ερωτευμένη μαζί του.

Είναι όταν τα συναισθήματα και το μυαλό σου βρίσκονται καθημερινά σε σύγκρουση, στέλνοντας έτσι μεικτά συναισθήματα και μπερδεμένα μηνύματα. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Πιστεύεις ότι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι είναι επειδή τον αγαπάς ακόμα τρελά; Καλό είναι να απαντήσεις με ένα ναι ή ένα όχι!

Τον χρησιμοποιείς ως απόσπαση της προσοχής σου από άλλα πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σου       

Η φαντασία μας είναι μια υπέροχη απόδραση. Με αυτό εννοώ ότι τελειοποιήσαμε την τέχνη του να ζούμε σε μια ψευδαίσθηση αντί στην πραγματικότητα. Όταν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή, προσπαθούμε να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο δημιουργώντας περισπασμούς. Ίσως το να τον σκέφτεσαι είναι ο τρόπος σου να ξεφύγεις από τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής;

Έχεις κολλήσει να αναρωτιέσαι πώς μπορούσαν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά

Εάν είναι ο πρώην σου, ίσως σε κάποιο σημείο να αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν συμπεριφερόσασταν διαφορετικά (ή αν και οι δυο σας ενεργούσατε με άλλον τρόπο). Αυτό είναι γνωστό και ως «κολλημένη στο παρελθόν».

Ωστόσο εάν γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για ό,τι συνέβη στο παρελθόν, τότε είναι καιρός να σταματήσεις να κουράζεις το μυαλό σου με όλα τα υποθετικά σενάρια. Ξέρω ότι είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το δρομολογήσεις και να το πάρεις απόφαση.

Αισθάνεσαι μοναξιά

Μοναξιά – πολλοί την θεωρούν ως τον μεγαλύτερο εχθρό κάθε ανθρώπου. Ξέρεις γιατί; Διότι όταν είμαστε μόνοι, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας από το να σκεφτόμαστε τα πιο ανόητα πράγματα στον κόσμο. Η μοναξιά είναι η αιτία πολλών ενοχλητικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής όπου επικοινωνείς με τον πρώην σου με απόλυτα απελπισμένο τρόπο.

Δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι γιατί αποτελεί αίνιγμα για σένα

Γνώρισες λοιπόν έναν άντρα που είναι ο απόλυτος γρίφος για σένα και απλώς δεν μπορείς να καταλάβεις την προσωπικότητά του και τον τρόπο σκέψης του. Κι όσο περισσότερο χρόνο περνάς μαζί του, τόσο περισσότερο δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι.

Τι πρέπει να κάνεις όταν δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι κάποιον που θέλεις να βγάλεις από το μυαλό σου;

Απόκλεισέ τον από όλους τους λογαριασμούς των κοινωνικών σου μέσων.

Ζήσε τη ζωή σου με τον καλύτερο τρόπο και δημιούργησε νέες αναμνήσεις.

Πάρε κάποια απόσταση.

Άλλαξε την καθημερινότητά σου.

Στηρίξου στους φίλους και την οικογένειά σου.

Μπες στη διαδικασία να γνωρίσεις νέο κόσμο.

Κατανόησε ότι δεν τον χρειάζεσαι για να είναι πραγματικά ευτυχισμένη.

Θα ήθελα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο τελευταίο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να είναι ευτυχισμένοι είναι να πετυχαίνοντας ξανά μια ρομαντική σχέση μαζί του ή να επανασυνδεθούν με το άτομο που θέλουν να ξεχάσουν.

Να θυμάσαι ωστόσο ότι το μόνο άτομο που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη είσαι ΕΣΥ.

Είσαι αρκετή. Είσαι δυνατή και όμορφη. Είσαι απόλυτα ικανή να ζήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού και της ζωής σου και δεν χρειάζεσαι κάποιον άλλον για να σου προκαλέσει την ευτυχία, επειδή η ευτυχία προέρχεται από μέσα σου.

Δούλεψε με τον εαυτό σου, ανακάλυψε από την αρχή τα όριά σου και κάθε μέρα θα μπορείς να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου. Ευτυχία σημαίνει να συνδεθείς με τον αληθινό σου εαυτό και να σε αγαπήσεις προκειμένου να είσαι έτοιμη να αγαπήσεις και οποιονδήποτε άλλο.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ