Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πλήρης προσαρμογή εκ των προτέρων

Γιατί δεν την θεωρώ αναγκαία.Διάβασα σε ποστ άλλων μαμάδων αλλά και πιο επαγγελματικά συναδέλφων καταμεσίς του Αυγούστου για «τα κεφάλια μέσα», «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», και «προσαρμογή άμεσα», πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Pixel

Προφανώς και όλες αυτές οι μαμάδες είχαν επιστρέψει από τις διακοπές τους και είχαν ξεκινήσει δουλειά, δεν εξηγείται. Γιατί εμείς οι μεγάλοι θα προσαρμοστούμε θέλουμε δεν θέλουμε (καλά, εννοείται ότι δεν θέλουμε), θα ξαναβάλουμε την πρωινή υπενθύμιση στο κινητό, θα ξυπνήσουμε νωρίς, θα βρίσουμε καθοδόν για τη δουλειά, θα βρίσουμε από μέσα μας και στη δουλειά... τα γνωστά και καθόλου αγαπημένα. 

Και επειδή όλη η οικογένεια πάει πακέτο, φυσικά, πρέπει εκ των πραγμάτων να προσαρμοστούν και τα μικρά. 

Σοβαρά, το θεωρείς απαραίτητο; Με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες βοηθάνε, γιατί να ξυπνήσει η μικρή μου από τις 7 από τη στιγμή που δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα σχολεία;

Γιατί να ανοίξει τα βιβλία, τα βοηθήματα; Μήπως σε λίγες μέρες δεν θα το κάνει; Μήπως οι δάσκαλοι δεν ξέρουν ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από μια περίοδο προσαρμογής; Ανησυχείς μήπως το παιδί σου έχει ξεχάσει όλα όσα είχε μάθει πέρσι; Εάν τα είχε καταλάβει, με ένα φρεσκάρισμα θα τα ξαναθυμηθεί. Αλλιώς, δεν τα κατάλαβε ποτέ. 

Όχι, δεν θέλω το παιδί μου να προσαρμοστεί αναγκαστικά εκ προοιμίου. Είναι σαν να βρίσκομαι εγώ διακοπές και να αρχίσω να ξυπνάω νωρίτερα για να προσαρμοστώ.

Μπα; Σοβαρά; Όπως εγώ χόρτασα τον ύπνο μου όσο ήμουν αδειούχα, έτσι και η κόρη μου θα χορτάσει ύπνο, παιχνίδι, ξενύχτι (λέμε τώρα, στις 11 το βράδυ είναι πτώμα), σινεμά, τηλεόραση, τάμπλετ, ξανά παιχνίδι. 

Το παιδί βρισκόταν στην ομορφιά της εξοχής και επέστρεψε σε μια πόλη που βράζει. Τι άλλο να έρθω να προσθέσω εγώ σε αυτή την αλλαγή; Τα είπε όλα μόνο του το κλεινόν άστυ. Άστη, και θα προσαρμοστεί. Όλα στην ώρα τους.    

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 24 Μαΐου

Ελιχθείτε πιο ευέλικτα, αλλά μην πάρετε οριστικές αποφάσεις για θέματα που καίνε

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

O Devendra Banhart στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις, στο πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Apple Music αποκαλύπτει τη λίστα της με τους 100 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών

Με τους Ms. Lauryn Hill, Michael Jackson, The Beatles, Prince και Frank Ocean στο top five της λίστας, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο