Γιατί οι πληγωμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ; - AllYou.gr

Search

 

Γιατί οι πληγωμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ;

Τα ίχνη της συναισθηματικής κακοποίησης.

09 Νοεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Σου έχει τύχει να γνωρίσεις ένα αγόρι και ενώ όλα πάνε τέλεια μεταξύ σας εκείνος να μην αφήνεται; Ή μήπως κάνεις ακριβώς το ίδιο εσύ στις σχέσεις σου;

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πού οφείλεται; Είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για συναισθηματική κακοποίηση, την οποία είχες υποστεί από μικρή, από αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς σου. Αυτό διαμόρφωσε τον χαρακτήρα σου και σε έκανε να διστάζεις να ανοιχτείς στους ανθρώπους, να αφεθείς στη χαρά μιας σχέσης, να εκφράζεις τα όσα νιώθεις χωρίς φόβο. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνεις σχέσεις, δεν γνωρίζεσαι, δεν βγαίνεις ραντεβού. Σίγουρα όμως στην αρχή είσαι πολύ επιφυλακτική. Μα και στη συνέχεια, όταν βλέπεις ότι περνάς όμορφα στη σχέση, δεν τα δίνεις όλα. Το ενδεχόμενο να πληγωθείς σε κρατάει πίσω. 

Όταν όμως αυτό το παραδεχτείς και το αποδεχτείς, και επίσης όταν το εξομολογηθείς στον σύντροφό σου, θα δεις ότι θα νιώσεις πιο απελευθερωμένη και τότε θα του μπορείς να του δείξεις την αγάπη σου με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία. 

Εάν νιώθεις ότι οι πληγές σου είναι αρκετά βαθιές ώστε να τις διαχειριστείς μόνη σου, καλό είναι να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού. 

Αλλιώς είναι πολύ πιθανόν στη ζωή σου να νιώθεις ότι τίποτα καλό δεν σου αξίζει. 

   Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τελικά γιατί απατούν οι άντρες;

Νομίζουμε πως το ξέρουμε γιατί...