Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί οι μαμάδες κάνουμε παρέα άλλες μαμάδες;

Ενώ οι άντρες μας πάνε γήπεδο.



Διαβάζω σε κάτι έρευνες ότι η εξέλιξη της φιλίας σε έναν άντρα και σε μια γυναίκα, όταν γίνονται γονείς, είναι παντελώς διαφορετική. Θα ήθελα να πω δυο λόγια στους επιστήμονες, που θα μπορούσαν απλά να με ρωτήσουν αντί να χάνουν τον χρόνο τους άσκοπα.

Κοιτάξτε πώς έχουν τα πράγματα όταν γινόμαστε μαμάδες. Αρχίζουμε να απαρνούμαστε αναγκαστικά τα ωραία καφέ και μπαρ και συχνάζουμε σε παιδότοπους και παιδικές χαρές. Εκεί που συχνάζουν και άλλες μαμάδες, που δεν τις ξέρουμε αλλά μια, δυο, τρεις, γνωριζόμαστε και τα λέμε. Τα μαμαδίστικα.

Επιπλέον, νιώθουμε μια ασυναίσθητη ανάγκη να επικοινωνούμε με άλλες μαμάδες για να ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες. Και γιατί οι άλλες μαμάδες μπορούν να μας καταλάβουν. Δεν ισχύει πάντα, αλλά έχεις κάποιες πιθανότητες. 

Και όταν το παιδί σου πάει σχολείο, γνωρίζεις τις μαμάδες των συμμαθητών του, πας σπίτια τους, έρχονται στο δικό σου, βρίσκεστε σε πάρτυ και ω, ναι, και πάλι στις παιδικές χαρές και στα θεματικά πάρκα.

Και έτσι οι φιλίες σου αλλάζουν και κάνεις κυρίως παρέα με άλλες μαμάδες. Και ίσως παραμελείς και λίγο τις άλλες φίλες σου, που ακόμα δεν έχουν αποκτήσει παιδί και μπορούν να ξενυχτάνε ακόμα. Οι άτιμες.

Και πού είναι, λοιπόν, οι άντρες; Με χαρά διαπιστώνω ότι ολοένα και περισσότεροι πάνε πλέον στις παιδικές χαρές. Όλοι οι άλλοι όμως πάνε για καφέ με τους κολλητούς τους, βλέπουν τον θρύλο ή την πανάθα, πάνε για σουβλάκια, καλοπερνάνε με λίγα λόγια ή μπορεί και να πηγαίνουν για φαγητό με τα παιδιά από το γραφείο. 

Το γεγονός πάντως είναι ότι τις φιλίες τους τις διατηρούν γιατί έχουν ακόμα και τώρα που έγιναν μπαμπάδες ελεύθερο χρόνο. Και μόνο που το γράφω, έξαλλη γίνομαι. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.