Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μαλώσατε; Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου…

Πώς ένα καβγάς μπορεί να γίνει αφορμή καλύτερης επικοινωνίας στην σχέση σου;



 

Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο εκεί έξω, υγιής σχέση που να έχει μόνο όμορφες ρομαντικές στιγμές, λόγια αγάπης, τρυφερές αναμνήσεις. Αν την έχεις βρει τότε ίσως έχεις περάσει στην ζώνη του λυκόφωτος, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ζευγάρι δεν θεωρείται καν ζευγάρι αν δεν καβγαδίσει έστω και μια φορά. Όλοι έχουμε περάσει ομηρικούς καβγάδες με το ταίρι μας και όλοι τα έχουμε βρει ξανά (δηλαδή… σχεδόν όλοι). Ο καβγάς στην σχέση, είναι μια μορφή γνωριμίας με τον πραγματικό εαυτό εκείνου που έχεις απέναντί σου, σε μια δεδομένη κρίσιμη στιγμή. Και σίγουρα οι περισσότερες θέλουμε να ξέρουμε πραγματικά ποιόν έχουμε δίπλα μας. Πολλές φορές όμως, πέφτεις στην παγίδα και σκέφτεσαι ακραία πράγματα για εσάς και το μέλλον σας, χωρίς να έχεις αντιληφθεί πως ένας καβγάς μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της σχέσης σου, αν φυσικά το χειριστείς έξυπνα. Η καλή επικοινωνία, λοιπόν, είναι αυτή που θα «σώσει» την σχέση σας, πηγαίνοντας την ένα βήμα πιο πέρα.

 

 

Μην κάνεις την τρίχα, τριχιά.  Κοινώς μην μεγαλοποιείς το πρόβλημα περισσότερο από όσο χρειάζεται. Ασφαλώς κάτι τέτοιο θέλει καθαρό μυαλό και ηρεμία, ώστε να σταματήσεις να σκέφτεσαι πως ήρθε το τέλος του κόσμου και πρέπει να το διαλύσετε εδώ και τώρα. Bonus tip, μην αναζητάς βαθύτερα αίτια του τσακωμού σας, αφού αν υπάρχει όντως πρόβλημα, αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια.

Αντιστροφή των γεγονότων, aka πρώτα τα ξαναβρίσκετε και έπειτα το συζητάτε. Ναι σίγουρα θα είναι δύσκολο στην αρχή, καθώς και εσύ και αυτός θα κάθεστε σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας την έκρηξη. Τι θα έλεγες όμως να μην έρθει ποτέ; Αφήστε την «άτυχη» στιγμή στην άκρη, βρείτε τα και έπειτα μίλησέ του για όσα σε προβληματίζουν. Μην φοβηθείς ότι θα το ξεχάσει, απλά άκουσε τι έχει να σου πει.

 

 

Take your time. Η μια παραπάνω κουβέντα, θα γίνουν δύο, τρεις, έξι, δέκα. Είναι λογικό, βρίσκεστε σε ένταση και κάπου πρέπει να ξεσπάσεις. Γιατί όμως να αναλώνεσαι σε κάτι τέτοιο ενώ μπορείς πολύ απλά να αλλάξεις συζήτηση επιτόπου, δίνοντας χρόνο και σε εσένα αλλά και σε εκείνον και να σκεφτείτε ήρεμα; Δοκίμασε το και μόλις τα πνεύματα ηρεμήσουν, το πρόβλημα θα λυθεί σχεδόν αυτόματα.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.