Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όταν η νέα σου σχέση, γίνεται τα πάντα για εσένα

Τον θέλεις τρελά, το καταλαβαίνω! Όμως μια πιο υγιής σχέση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

 



 

Έπειτα από χιλιάδες μηνύματα που ανταλλάξατε, τρία τέσσερα ραντεβού που βγήκατε, αποφασίσατε να το ζήσετε σαν κανονικό ζευγάρι και να μόλις μπήκες σε μια σχέση. Το καταλαβαίνω πως τον έχεις ερωτευτεί παράφορα και θέλεις να τον βλέπεις κάθε μέρα, σε κάθε κενό σου, μήπως όμως αυτό δεν είναι απόλυτα φυσιολογικό για την νέα σου πραγματικότητα; Όσο «κολλημένη» και να είσαι μαζί του, πρέπει να θυμάσαι πως έχεις και μια προσωπική ζωή που καλό θα ήταν να μην την παραμελείς. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με εκείνον, έχει φίλους, οικογένεια, δουλειά, υποχρεώσεις. Αν τον περιορίζεις συνεχώς γιατί θέλεις να τον έχεις αποκλείστηκα και μόνο εσύ, σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα. Για να μην σε αδικώ όμως, μπορεί τα αισθήματα να είναι αμοιβαία και ο σύντροφός σου να είναι το ίδιο προσκολλημένος σε εσένα. Ακόμα και αυτή η περίπτωση είναι προβληματική, αφού χάνονται τα όρια στην σχέση και αργά ή γρήγορα αυτό θα σας ενοχλήσει, όταν μάλιστα περάσει ο πρώτος καιρός. Αν λοιπόν έχεις «τσακώσει» τον εαυτό σου να βάζεις τον σύντροφό σου πάνω από όλα, καλύτερα να αναθεωρήσεις αν θέλεις η νέα σου σχέση να διατηρηθεί υγιής.

 

 

Ισορροπία πάνω από όλα. Είναι βασικό να κατανοήσεις την διαφορά μεταξύ της ισορροπίας και των άκρων στην σχέση. Αν επιζητάς να βλέπεστε 24/7 τότε μιλάμε για ακραία κατάσταση. Ούτε πάλι είναι φυσιολογικό να συναντιέστε μια φορά τον μήνα. Η μέση λύση σίγουρα υπάρχει και είναι πάντα καλύτερη όταν η απόφαση προέρχεται από κοινού.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, αλλά και στον σύντροφό σου. Το ότι μπήκες σε μια σχέση, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις πράγματα για εσένα, που πριν σε ευχαριστούσαν. Βόλτες με τις κολλητές, γυμναστήριο και περιποίηση του εαυτού σου, πραγματική ενασχόληση με την δουλεία σου. Όλα αυτά αποτελούν κομμάτι της προσωπικότητας σου και δεν πρέπει να παραλείπονται, αν δεν θέλεις να χάσεις τον ίδιος σου τον εαυτό. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον σύντροφό σου. Έχει ανάγκη από προσωπικό χώρο και χρόνο, ώστε να μην βαρεθείτε πολύ πολύ σύντομα ο ένας τον άλλον.

 

 

Μάθε να λύνεις μόνη τα προβλήματα σου. Προκύπτει σχεδόν αβίαστα, όταν είσαι συνέχεια προσκολλημένη πάνω του και ειδικά αν ο σύντροφός σου έχει δυναμικό χαρακτήρα. Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν είναι όμως και φυσιολογικό καθώς εκείνος φορτώνεται με έξτρα προβλήματα και εσύ υποτιμώντας τον εαυτό σου, αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις τις καθημερινές δυσκολίες. Άλλωστε πρέπει να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου, πως στην ζωή είναι πολύ πιθανό να βρεθείς και μονή σου.

Απέκτησε αυτοπεποίθηση. Είναι κάτι που σχετίζεται άμεσα με τα παραπάνω, αφού όταν δεν έχεις εμπιστοσύνη αλλά και εκτίμηση στον εαυτό σου, πάντα κάτι θα σε ενοχλεί σε αυτόν. Βρες που θεωρείς πως υπάρχει πρόβλημα και αντιμετώπισε το. Όμως πρώτα από όλα μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι.  

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department