Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς και πόσο ζηλεύει το ταίρι σου, σύμφωνα με το ζώδιό του

Βράζει από μέσα του, το εκφράζει εύκολα ή η ζήλια δεν είναι του στιλ του; Μια βόλτα στα άστρα έχει τις απαντήσεις…



Σχεδόν όλοι μας έχουμε βιώσει τη ζήλια με διάφορους τρόπους, σε κάποιο βαθμό. Η ζήλια είναι πολύ περίπλοκη και περιλαμβάνει μια ποικιλία διαφορετικών συναισθημάτων όπως απώλεια, εγκατάλειψη, φόβο απόρριψης, ταπείνωση, αγωνία και οργή. Η ζήλια συμβαίνει όταν κάποιος αντιλαμβάνεται μια απειλή για τη σχέση του.

Αν και παρόμοια, η ζήλια δεν είναι το ίδια με το φθόνο, που αφορά περισσότερο το να θέλεις τα πράγματα που έχει ένα άλλο άτομο, όπως το status του ή ορισμένα επιτεύγματα. Και τα ζώδια μας μπορούν παραδόξως να παίξουν ρόλο στο πώς εκφράζουμε τη ζήλια μας. Ως ένας τρόπος για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τους συντρόφους μας, μπορούμε να δούμε τον ζωδιακό κύκλο ως οδηγό για το πώς εκφράζεται αυτό το ισχυρό συναίσθημα.

Κριός

Ανεξάρτητα από το πόσο ένας Κριός μπορεί να φαίνεται σίγουρος και υπεύθυνος, συχνά έχει μια υποκείμενη ανασφάλεια. Αν ασχολείστε με έναν Κριό, ετοιμαστείτε για ένα συναισθηματικό τρενάκι. Η αλήθεια είναι ότι ο Κριός απολαμβάνει το δράμα.

Ταύρος

Ένας Ταύρος είναι πεισματάρης και δεν του αρέσει να δείχνει τα συναισθήματά του στους ανθρώπους. Δεδομένου ότι είναι πολύ λογικοί, δεν ζηλεύουν πολύ. Αν όμως γίνουν καχύποπτοι, θα ακολουθήσουν το ένστικτό τους και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι όπως φοβόντουσαν, είναι πιο πιθανό να τελειώσουν τα πράγματα ήσυχα παρά να κάνουν οτιδήποτε για να προκαλέσουν μια σκηνή.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι γνωρίζουν ότι το να είναι πιστοί είναι προσωπική πρόκληση, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να περιμένουν από τους συντρόφους τους να μην απατήσουν. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σας πουν ότι ζηλεύουν για να φροντίσουν να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να τους καθησυχάσετε. Συνήθως είναι πολύ καλοί στο να κρατούν υπό έλεγχο τα συναισθήματά τους, αλλά κάθε τόσο θα έχουν μια έκρηξη ζήλια μόνο και μόνο για να το βγάλουν από μέσα τους.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι δεν βιώνουν τη ζήλια πολύ συχνά, επειδή όταν ασχολούνται με κάποιον, είναι εντελώς ερωτευμένοι και περιμένουν το ίδιο από τον σημαντικό τους άλλο. Αν όντως ζηλέψουν, θα το κρατήσουν μέσα τους μέχρι να μετατραπεί σε αγανάκτηση. Μόλις προδώσεις ωστόσο έναν Καρκίνο, δεν θα σε συγχωρήσουν ποτέ.

Λέων

Ό,τι κι αν κάνετε, μη δίνετε περισσότερη προσοχή σε κανέναν άλλο εκτός από τον Λέοντα. Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει έναν Λέοντα σε μια έκρηξη ζήλιας. Δεν θα συγκρατηθεί, γιατί πιστεύει ότι δεν πρέπει να το κάνει.

Παρθένος

Στους Παρθένους αρέσει να κρατούν υπό έλεγχο τα συναισθήματά τους, αλλά κάτω από όλα αυτά μπορεί να είναι εξαιρετικά ζηλιάρηδες. Κοιτάξτε τους στα μάτια και μπορείτε να δείτε τα αληθινά τους συναισθήματα. Εάν είναι καχύποπτοι μαζί σας, δεν θα σας αντιμετωπίσουν μέχρι να διερευνήσουν διεξοδικά την κατάσταση και μπορεί να μην σας εμπιστευτούν ποτέ ξανά.

Ζυγός

Οι Ζυγοί θέλουν δύο πράγματα: να είναι αρεστοί και να αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Δυστυχώς, έχουν την τάση να είναι ανασφαλείς και μπορεί να ζηλέψουν. Δεδομένου ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τη σύγκρουση και πιθανώς είναι ικανοί να θυμώσουν κάποιον μαζί τους, θα κρύψουν τη ζήλια τους μέχρι να καταφέρουν να μην την αισθάνονται.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι το πιο ζηλιάρικο από όλα τα ζώδια. Ζηλεύουν τον υπάλληλο του παντοπωλείου που σχολίασε την αγορά του κρασιού σας και τον χορευτή σας στην τέταρτη δημοτικού. Οι Σκορπιοί ωστόσο μπορούν να είναι πολύ ελεγχόμενοι με τη ζήλια τους και είναι σε θέση να τη διοχετεύουν σε πιο παραγωγικούς τομείς.

Τοξότης

Ο Τοξότης σπάνια ζηλεύει, και ακόμα κι αν το νιώσει, δεν θα το παραδεχτεί ποτέ. Ωστόσο, έχουν τεράστιο πρόβλημα με το να τους απατήσουν και δεν θα συγχωρήσουν ή θα το ξεχάσουν εάν υποψιαστούν ότι είστε άπιστοι. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε αμέσως μαζί τους και να τους διαβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει απιστία εκ μέρους σας, ώστε να μην εκτοξευθεί η ζήλια τους.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι ζηλεύουν συνέχεια, αλλά δεν θα μιλήσουν ποτέ γι' αυτό. Το καλό είναι ότι οι εξάρσεις της ζήλιας τους δεν κρατάνε πολύ.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι απρόβλεπτοι και συνήθως δεν δείχνουν τα αληθινά τους συναισθήματα σε κανέναν. Δεν ζηλεύουν, και αν το έκαναν, απλώς θα απομακρύνονταν από το άτομο που τους έκανε να ζηλέψουν και θα προχωρούσαν χωρίς εξήγηση.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι ο λιγότερο ζηλιάρης από τα ζώδια, αλλά ακόμα κι αυτοί έχουν τις στιγμές ζηλοτυπίας τους. Οι Ιχθύς έχουν ενσυναίσθηση και έχουν μεγάλη επίγνωση των συναισθημάτων των άλλων. Αν ζηλέψουν, η φυσική τους συμπόνια τους ενοχοποιεί αμέσως από την ταραχή της ζήλιας τους. Αλλά απαιτούν πίστη, αφοσίωση και προσοχή, οπότε φροντίστε να τους τα δώσετε.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς