5 τρόποι για να γίνεις λιγότερο κτητική απέναντι στον σύντροφό σου

Πώς να ξεπεράσεις τη ζήλια σου και να διατηρήσεις μια υγιή σχέση με τον σύντροφό σου

Ναταλία Πετρίτη

Η ζήλια είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν μια σχέση στο πρόωρο τέλος της, δηλητηριάζοντας την ψυχή των ανθρώπων που συναποτελούν το ζευγάρι. Δες πώς να ξεπεράσεις τη ζήλια σου με τις παρακάτω απλές συμβουλές, μειώνοντας την κτητικότητά σου και τα προβλήματα στη σχέση σας.

Εκτίμησε την κατάσταση

Προσπάθησε να σκεφτείς λογικά, αναλύοντας μέσα σου κατά πόσον η ζήλια σου είναι δικαιολογημένη. Συνοδεύεται μήπως από επιθετικότητα και παράλογους συνειρμούς; Τότε σε αυτή την περίπτωση, μάλλον σου φταίει κάτι άλλο και όχι ο σύντροφός σου. Προσπάθησε να ηρεμήσεις μπροστά στη συνειδητοποίηση και να δεις τα πράγματα λογικά και ψύχραιμα.

Κάνε μια λίστα με τα θετικά σου στοιχεία

Γράψε ή τουλάχιστον σκέψου τους λόγους που πιστεύεις ότι σε κάνουν πολύτιμη για το σύντροφό σου, τα κομπλιμέντα που σου λέει και γενικά τους τρόπους με τους οποίους εκδηλώνει την αγάπη του. Θα καταλάβεις έτσι γιατί σε έχει επιλέξει στη ζωή του και θα κατευνάσεις αρκετά τις κακές σκέψεις που προκύπτουν κυρίως από έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Σκέψου προηγούμενες σχέσεις σου

Ήσουν έτσι και με τις προηγούμενες σχέσεις σου; Αν ναι, θυμήσου κατά πόσο τις επηρέασε η ζήλια σου, τι αποτελέσματα έφερε και πώς το αντιμετωπίσατε εκείνη την περίοδο. Αν μάλιστα η σχέση σου τερματίστηκε λόγω αντίστοιχων καταστάσεων, προσπάθησε να κάνεις ό,τι μπορείς για να μην επαναληφθούν.

Αντιμετώπισε τα συναισθήματά σου μαζί με τον σύντροφό σου

Πες στον σύντροφό σου πώς νιώθεις και βρείτε μαζί τρόπους που θα σε κάνουν να νιώσεις ασφαλής και καθησυχασμένη. Η συζήτηση μαζί του με ειλικρινής όρους σίγουρα θα βοηθήσει.

Βάλτε όρια στη σχέση σας

Συζητήστε και βάλτε μαζί τα όρια σχετικά με το ποιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές και ποιες όχι στη σχέση σας. Όταν γνωρίζεις από πριν τι είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεπεράσεις τα όρια, θα μπορέσεις να αποφύγεις τα αισθήματα ζήλιας και κτητικότητας πολύ πιο εύκολα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares