Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

7 σημάδια ότι παραείσαι εξαρτημένη από τον σύντροφό σου

Μήπως είσαι υπερβολικά προσκολλημένη και εξαρτημένη από το άτομο που έχεις στο πλευρό σου;



Η εξάρτηση σε μια σχέση αποτελεί μια συνθήκη καταστροφική για αυτήν, με το άτομο που προσκολλάται πάνω στον σύντροφό του να χάνει κάθε αίσθηση αυτονομίας, αλλά και την άλλη πλευρά να νιώθει σταδιακά να πνίγεται, ζητώντας μια ανάσα μακριά από τη σχέση. Ακολουθούν 7 σημάδια που υποδηλώνουν ότι κι εσύ ενδέχεται να είσαι λίγο παραπάνω εξαρτημένη από τον άνθρωπο που έχεις στο πλευρό σου, ώστε να αλλάξεις σύντομα την κατάσταση για το καλό και των δυο σας.

Η ευτυχία σου εξαρτάται πάντα από τη διάθεσή του

Το να προσπαθείς να κάνεις τον σύντροφό σου να είναι ευτυχισμένος είναι σαφώς μέσα στο πρόγραμμα μιας σχέσης. Όταν όμως η ευτυχία σου εξαρτάται με τη σειρά της μόνο από τη διάθεσή του και όχι από τις υπόλοιπες αντικειμενικές συνθήκες στη ζωή σου, τότε κάτι τρέχει.

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς εκείνον

Από το να διασκεδάσεις με την παρέα σου μέχρι να κοιμηθείς τη νύχτα, αδυνατείς πλέον να κάνεις το οτιδήποτε χωρίς να έχεις τον σύντροφό σου από κοντά. Και αυτό είναι άκρως προβληματικό.

Υιοθετείς τα ίδια ενδιαφέροντα με εκείνον

Χωρίς να σε ενδιαφέρουν καν στην πραγματικότητα και τόσο, μιας που έτσι μπορείτε να περνάτε ακόμη περισσότερο χρόνο μαζί.

Η προσωπικότητα και η εμφάνισή σου αλλάζουν ανάλογα με το τι του αρέσει

Άραγε υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη εξάρτησης από το να αλλάζεις τον ίδιο σου τον εαυτό με βάση τα γούστα και τα ενδιαφέροντά του;

sxesi-eksartisis

Βάζεις τις ανάγκες του πάνω από τις δικές σου

Και τελικά καταντάς να μην κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, την υγεία και την ισορροπία του πνεύματός σου, μόνο και μόνο για να μένει ο ίδιος πάντα ευχαριστημένος. Όλα αυτά επειδή φοβάσαι μην τον χάσεις.

Θυμώνεις αν δώσει προσοχή σε κάποιον άλλον πέρα από εσένα

Και αυτό σημαίνει ότι σε εκνευρίζει η επαφή που ενδέχεται να έχει με φίλους και φίλες, συγγενείς και συναδέλφους, μιας που δεν μπορείς να έρχεσαι πάντα πρώτη στο πρόγραμμά του.

Δεν μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά χωρίς εκείνον

Στην περίπτωση που είστε ένα σοβαρά δεσμευμένο ζευγάρι που ίσως έχει παντρευτεί, η περίπτωση όπου εσύ δεν μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά δίχως τον σύντροφό σου συνεπάγεται ότι είσαι πολύ εξαρτημένη από εκείνον, γεγονός που κρίνεται προβληματικό. Σκέψου το ενδεχόμενο να θελήσεις να χωρίσεις κάποτε και να μην είσαι σε θέση να το κάνεις επειδή έχεις βασιστεί πλήρως στις δικές του οικονομικές απολαβές.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων