Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι συμβαίνει τελικά στο μυαλό του όταν ερωτεύεται;

Ποια είναι η επίδραση του έρωτα στο μυαλό των ανδρών;


Ναταλία Πετρίτη

Τη δική σου αντίδραση στον έρωτα την έχεις πλέον εμπεδώσει: είσαι διαρκώς αφηρημένη, δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά και συνεχώς ταξιδεύει το μυαλό σου, ενώ η όρεξή σου κόβεται απότομα και τα όνειρά σου είναι μια τρέλα. Τι συμβαίνει όμως στο μυαλό εκείνου, τη στιγμή που ο έρωτας κάνει την εμφάνισή του; Έχουμε όλες τις απαντήσεις.  

Χάνει την αίσθηση του χρόνου

Όταν ένας άνδρας ερωτεύεται, ο νευροδιαβιβαστής που ονομάζεται νορεπινεφρίνη αυξάνεται, γεγονός που μπορεί να τον κάνει να χάσει την αίσθηση του χρόνου. Συμβαίνει και στις γυναίκες, όμως σε μικρότερο βαθμό.

Αισθάνεται λιγότερο τον πόνο

Όταν υπάρχουν οι λεγόμενες «ορμόνες του έρωτα» στον εγκέφαλο ενός άνδρα, τότε στέλνονται μηνύματα στον νωτιαίο μυελό για να μπλοκάρει τα μηνύματα πόνου πριν αυτά κάνουν το ταξίδι τους και φτάσουν στον εγκέφαλο. Πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά ένας άνδρας πονάει λιγότερο αν είναι ερωτευμένος.

O εγκέφαλος «απορρίπτει» τα άλλα πρόσωπα

Η ουσία της οξυτοκίνης στον οργανισμό ενός ερωτευμένου άνδρα τον οδηγεί στο να εστιάζει αποκλειστικά σε ένα και μόνο πρόσωπο, αυτό του ανθρώπου που του έχει κλέψει την καρδιά. Είναι μάλιστα γεγονός ότι όσο περισσότερο κοιτά το πρόσωπο με το οποίο είναι ερωτευμένος, τόσο περισσότερη επιθυμία νιώθει για εκείνο, χάρη στις «ορμόνες ευτυχίας» που εκκρίνονται στον εγκέφαλό του.

Παθαίνει μια μίνι εμμονή

Αφού ένας άντρας ξεπεράσει την αρχική φάση του έρωτα, κατά την οποία υπάρχει αυξημένη τεστοστερόνη, αρχίζει η πραγματική διαδικασία του να ερωτεύεται. Και τότε είναι που παθαίνει μια μίνι εμμονή με το άτομο που του αρέσει, εξαιτίας της νορεπινεφρίνης, τη ντοπαμίνης και τη σεροτονίνης που κατακλύζουν τον οργανισμό του και δημιουργούν τον ενθουσιασμό και την ευχαρίστηση, θέτοντας τη βάση για να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός δεσμός/σχέση.

Νιώθει την ωριμότητα ώστε να αφήσει πίσω κακές συνήθειες

Ο έρωτας κάνει τους άνδρες να αποφασίζουν με μεγαλύτερη ευκολία να αφήσουν πίσω κακές συνήθειες του παρελθόντος, όπως ένας εθισμός στο κάπνισμα και το ποτό, μιας που οι ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο, αλλάζουν τη χημεία που επικρατεί στον οργανισμό. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ωριμότητα ώστε να γίνουν βήματα προς τα μπρος, για να αλλάξουν οι αντικειμενικές συνθήκες στη ζωή του άνδρα και να είναι σε θέση να μπει σε μια νέα σχέση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

13 συμπεριφορές του που δείχνουν ότι είναι συναισθηματικά ώριμος

Επειδή η συναισθηματική ωριμότητα είναι σημαντική σε μια σχέση, συνεχίστε να διαβάζετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 χαρακτηριστικές φράσεις που φανερώνουν ψεύτικη ειλικρίνεια

Ποιες είναι οι φράσεις που άλλα λένε κι άλλα εννοούν…

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να ΜΗΝ κάνεις μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

5 don’ts για να περάσει ο πόνος του αποχωρισμού όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Leggings: Πως θα κάνεις τους πιο stylish συνδυασμούς!

Το πιο αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας σου, σου χαρίζει upgraded σύνολα inspired από την πασαρέλα! 

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου

Φροντίστε μέχρι το τέλος του μήνα να μην γίνετε εγωκεντρικοί και ζηλιάρηδες

ΣΙΝΕΜΑ

Vinyl: Όταν ο Jagger συνάντησε τον Scorsese στην τηλεοπτική οθόνη

Με αφορμή την επιστροφή των Rolling Stones στη δισκογραφία και του Martin Scorsese στη μεγάλη οθόνη, μια ωδή σε μια τηλεοπτική σειρά που κόπηκε πολύ νωρίς.