6 παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε πριν δοκιμάσετε να ανοίξετε τη σχέση σας

Οι ανοιχτές σχέσεις κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, χρειάζονται όμως ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή για να πετύχουν.

Ναταλία Πετρίτη

Οι ανοιχτές σχέσεις κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, μιας που όλο και περισσότερος κόσμος δηλώνει ανοιχτός στο να τις δοκιμάσει, χρειάζονται όμως ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή για να πετύχουν. Πριν δοκιμάσετε μια ανοιχτή σχέση, είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά διάφορους παράγοντες για να διασφαλίσετε ότι είναι η σωστή επιλογή για εσάς και τον/την/τους σύντροφο/συντρόφους σας. Οι ανοιχτές σχέσεις μπορεί να είναι περίπλοκες και απαιτούν σαφή επικοινωνία, εμπιστοσύνη και αυτογνωσία. Ακολουθούν έξι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Επικοινωνία και όρια

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι πρωταρχικής σημασίας σε μια ανοιχτή σχέση. Συζητήστε διεξοδικά τις επιθυμίες, τα όρια και τις προσδοκίες σας με τον/τους σύντροφο/συντρόφους σας. Να είστε έτοιμες να κάνετε δύσκολες συζητήσεις και να επαναλαμβάνετε ξανά αυτές τις συζητήσεις τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι όλοι παραμένουν άνετοι και ότι διατηρείται η συγκατάθεσή σας.

Συναισθηματική ετοιμότητα

Σκεφτείτε τη συναισθηματική σας ετοιμότητα για μια ανοιχτή σχέση. Νιώθετε ασφάλεια για τον εαυτό σας και τη σχέση σας; Είστε προετοιμασμένες για την πιθανότητα να προκύψει ζήλεια ή ανασφάλεια; Η συναισθηματική ωριμότητα είναι ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση στις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν με τις ανοιχτές σχέσεις.

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο οποιασδήποτε σχέσης και είναι ακόμη πιο κρίσιμη στις ανοιχτές σχέσεις. Εμπιστευτείτε ότι ο/οι σύντροφοί σας θα επικοινωνούν με ειλικρίνεια και θα σέβονται τα όριά σας. Η οικοδόμηση και η διατήρηση της εμπιστοσύνης πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Ασφαλές σεξ και υγεία

Μάθετε τους πιθανούς κινδύνους σεξουαλικών συναντήσεων εκτός της σχέσης, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Συζητήστε πρακτικές ασφαλούς σεξ και συμφωνήστε σε κανόνες σχετικά με την προστασία όλων σας. Ο τακτικός έλεγχος για ΣΜΝ θα πρέπει να αποτελεί μέρος της συμφωνίας της ανοιχτής σχέσης σας.

Διαχείριση χρόνου

Οι ανοιχτές σχέσεις μπορεί να είναι χρονοβόρες. Σκεφτείτε πώς θα εξισορροπήσετε τον χρόνο σας μεταξύ του κύριου συντρόφου σας και των πιθανών πρόσθετων συντρόφων που προκύπτουν στη συνέχεια. Να είστε ρεαλίστριες σχετικά με το πόσο χρόνο και ενέργεια μπορείτε να αφιερώσετε σε πολλαπλές σχέσεις.

Νομικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Ανάλογα με την τοποθεσία και τον κοινωνικό σας κύκλο, μπορεί να υπάρξουν νομικές ή κοινωνικές συνέπειες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για παράδειγμα, νόμοι που αφορούν πολλούς συντρόφους, συμφωνίες επιμέλειας ή αντιδράσεις φίλων και οικογένειας. Κατανοήστε τις πιθανές επιπτώσεις και προετοιμαστείτε για αυτές, χωρίς ωστόσο να τις αφήσετε να παίξουν καταλυτικό ρόλο στο τι αποφασίζετε για τον εαυτό σας και τις σχέσεις σας.

Να θυμάστε ότι οι ανοιχτές σχέσεις δεν είναι για όλους. Μπορεί να είναι απολαυστικές και ισορροπημένες, αλλά απαιτούν υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας, επικοινωνίας και εμπιστοσύνης. Είναι απαραίτητο να είστε ανοιχτές στην προσαρμογή των ορίων και των κανόνων σας για να διασφαλίσετε την ευημερία όλων των εμπλεκομένων. Εάν έχετε αμφιβολίες, η αναζήτηση καθοδήγησης από έναν θεραπευτή ή σύμβουλο με εμπειρία στη δυναμική των σχέσεων μπορεί να είναι ευεργετική. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares